Projectleider (door)ontwikkeling lokale dagbesteding

Opdrachtgever
POSG
Geplaatst op
23-07-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
4
Bekeken
1333
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste zelfstandige,

Bedankt voor de reactie op de opdracht voor projectleider (door)ontwikkeling dagbesteding. Inmiddels hebben wij een selectie gemaakt. Hierbij hebben wij gelet op de ervaring in soortgelijke opdrachten en met dagbesteding. Dit in combinatie met tariefstelling.

Vanuit de door ons aangeboden selectie worden eind deze week gesprekken gevoerd bij de opdrachtgever. De verwachting is dat hiermee een goede invulling wordt gevonden.

Met vriendelijke groet,
Rob Borgonjen
POSG


Omschrijving

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor een aantal nieuwe taken. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015 (Wmo 2015) en de Wet op de Jeugdzorg (Jeugdwet). De transitie van taken van rijk naar gemeente vraagt ook om een transformatie van de dagbesteding: (door) ontwikkelen van lokale dagbesteding naar algemene voorziening.

Onze opdrachtgever zet in op het (door)ontwikkelen van lokale dagbesteding voor inwoners met een specifieke of algemene ondersteuningsvraag. Het doel is om de dagbesteding te laten aansluiten op de wensen van de cliënt, de mantelzorgers en een onderdeel te laten zijn van basisinfrastructuur (kostenefficiënter).
Dagactiviteiten richten zich op het stabiliseren van het functioneren en het voorkomen van toename van klachten. Het dagprogramma draagt bij en zorgt ervoor dat de cliënt op verantwoorde wijze thuis kan blijven wonen en/of draagt ook bij aan het ontlasten van de mantelzorger.

Bij het (door) ontwikkelen van dagbesteding wordt onderscheid gemaakt tussen de inhoud van de dagbesteding (vormen van activiteiten), de intensiteit van de dagbesteding waarbij er ruimte is voor verschillende ondersteuningsvragen, de organisatie van dagbesteding (wie doet wat) en de locatie(s) van de dagbesteding.
Hierbij is aandacht voor de wensen en behoeften van de inwoners, cliënten en mantelzorger, algemeen toegankelijkheid van de voorziening, haalbaarheid, doelmatigheid en efficiëntie. Dit alles draagt bij aan realisatie van doelstelling van dagbesteding.

Wat doe je precies?

Opstellen projectplan en vervolgens het operationaliseren van een projectplan waarin de volgende onderdelen zijn uitgewerkt.

 1. Inventarisatiefase (verkennen van het lokale veld (huidige vormen van dagbesteding), aantallen, wensen en behoeften van de inwoners, in gesprek met zorgpartners;

 2. Projectplan beschrijft de inhoud van de dagbesteding, welke activiteiten, de organisatie van de dagbesteding, toegangscriteria, wel of geen toegangsbesluit, wie doet wat, frequentie, openingstijden, locatie, samenwerkingsafspraken, inzet van professionals en vrijwilligers);

 3. Vervoer van en naar de dagbesteding;

 4. Businessplan;

 5. Procesplanning (welke stappen worden wanneer gezet);

 6. Operationaliseren van het plan (werven van professional, financieringsafspraken, beschrijven randvoorwaarden).

Resultaat Werkzaamheden

Vanaf januari 2017 heeft onze opdrachtgever een lokale dagbesteding voor inwoners met een ondersteuningsvraag als algemene voorziening.

Functie-eisen

 • HBO/WO- werk- en denkniveau

 • Communicatief zeer vaardig

 • Out of the box kunnen denken

 • Bekend zijn met het lokale en regionale veld

 • Bekend met huidige manier van dagbesteding en nieuwe manier

 • Aanjager en verbinder

 • Externe gerichtheid

 • Daadkrachtig

 • Besluitvaardig

 • Ondernemend

 • Financiële kennis en inzicht

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  23-07-2016 20:50
  Plaats
  Nieuwerkerk aan den IJssel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-07-2016 18:46
  Plaats
  RIJSWIJK ZH

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  29-07-2016 13:11
  Plaats
  Laag-Keppel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  03-08-2016 13:02
  Plaats
  doetinchem

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten