Interim Teamleider HBO ICT

Opdrachtgever
Haagse Hogeschool
Geplaatst op
27-07-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
65-80
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
3
Bekeken
1318
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2546 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Voor de faculteit IT&Design zijn wij per 1 oktober 2016 op zoek naar een Interim Teamleider.
De teamleider gaat aan de slag als leidinggevende van een team van circa 20 docenten van de opleiding HBO ICT en de uitlopende opleidingen Informatica, Business IT & Management en Information Security Management.

Het docententeam bestaat uit drie deelteams die voortkomen uit de uitlopende opleidingen en zal zich verder moeten ontwikkelen naar één HBO ICT-team, waarin inhoudelijke en didactische expertise optimaal worden ingezet binnen de locatie en waarbij ook de expertise van bedrijven in de DIF en andere bedrijven wordt ontsloten. Als teamleider ben jij verantwoordelijk voor het leggen van deze verbinding. Hierbij is het doel om de positie in de top-3 van gewaardeerde IT-bacheloropleidingen van Nederland terug te brengen c.q. te verstevigen.

Je zoekt binnen de faculteit ITD de samenwerking op wat betreft in- en uitleen naar andere locaties en uniformeren van de onderwijslogistiek voor heel HBO ICT, waardoor een gezonde (financiële) bedrijfsvoering ontstaat.

Er komen nieuwe ontwikkelingen op de Dutch Innovation Factory (DIF) af komend jaar die ingebed moeten worden in de hogeschool en opleiding, zoals de komst van een "big datahub/livinglab", ontwikkelingen vanuit het center of expertise Cyber Security en de promotie van IT aan de jeugd van Zoetermeer en omstreken. Het vraagt wendbaarheid van het onderwijsteam en -organisatie om deze kansen optimaal te benutten en de DIF (boven)regionale exposure te geven. Jij coördineert de werkzaamheden hieromtrent en zorgt ervoor dat het team in positie staat.
Tevens zal je in zeer beperkte mate zelf lesgeven of studenten begeleiden.

Dit betreft een opdracht in externe tijdelijke dienst

Functie eisen

Je beschikt bij voorkeur over een afgeronde Master op het gebied van onderwijskunde, organisatiewetenschappen of de zorg;
Je bent een netwerker; je hebt aantoonbare ervaring in het aangaan van samenwerkingsverbanden tussen organisaties en kunt hier concreet vervolg aan geven vanuit het onderwijs;
Je beschikt over ruime ervaring in (hoger)onderwijs/gezondheidszorg/cybersecurity domein;
Je hebt aantoonbare ervaring in het realiseren van teamontwikkeling, aansturen en coachen van hoogopgeleide professionals.
Je bent 36uur per week beschikbaar (4-5dagen per week) tot 1 oktober 2017;
De bandbreedte voor deze functie ligt tussen de €65,- en de €80,- euro per uur inclusief reiskosten excl. btw;
Het door u gevraagde uurtarief moet binnen de hier gestelde bandbreedte vallen, wij vragen u concreet uw uurtarief aan te dragen.

Competenties
Naast de genoemde minimale functie vereisten zijn wij ook op zoek naar een aantal gewenste competenties en karakteristieken in een persoon. Indien je uitgenodigd wordt voor de volgende ronde van de sollicitatie procedure zal middels een persoonlijk gesprek getoetst worden of je voldoende beschikt over de onderstaande competenties

Je hebt affiniteit met IT en kennis van (onderwijs)innovatie vraagstukken;
Je bent standvast, besluitvaardig en legt snel verbinding;
Je weet complexe materie snel eigen te maken;
Je bent resultaatgericht en gericht op samenwerking, je bent in staat om kansen te signaleren om zodoende de DIF verder uit te bouwen.

Vul het onderstaande sollicitatieformulier in en voeg naast je cv een korte toelichting toe met beantwoording op de punten genoemd in paragraaf 5 en 6 van deze vacaturetekst

NB. We willen erop wijzen dat het niet voldoen aan of niet opgeven van een antwoord aan de onderstaande 4/5 gestelde minimale vereisten als gevolg zal hebben dat uw verdere sollicitatie niet meegenomen zal worden in de volgende ronde.
Indien er onduidelijkheden zijn over uw opleiding, ervaring of uurtarief dan kan de Haagse Hogeschool u benaderen met het verzoek tot nadere informatie. U heeft dan uiterlijk 24 uur de tijd deze nadere informatie aan te leveren.

Informatie over de Faculteit
Het Zoetermeerse team maakt deel uit van het grotere opleidingsteam HBO ICT (circa 96 docenten) op drie locaties. Het team wordt aangestuurd door een Managementteam bestaande uit een opleidingsmanager en drie teamleiders (Zoetermeer, Delft, Den Haag (2)). Specifiek voor Zoetermeer is de huisvesting in de Dutch Innovation Factory.

Informatie over de Haagse Hogeschool
De Haagse Hogeschool staat midden in de samenleving. Wij bieden kwalitatief hoogwaardig en innovatief hoger beroepsonderwijs. Wij willen toonaangevend zijn op de thema’s wereldburgerschap, internationalisering en netwerkhogeschool. Deze thema’s vormen de basis voor de ontwikkeling van ons onderwijs, onderzoek en de organisatie van de Haagse Hogeschool Hiermee willen wij onze studenten optimaal voorbereiden op de kennissamenleving van de 21e eeuw. Niet alleen in hun rol als hoger opgeleide professional, maar zeker ook in hun rol als wereldburger. De Haagse Hogeschool heeft ruim 25.000 studenten, verdeeld over 7 faculteiten.

Arbeidsvoorwaarden

Een uurtarief binnen de vermelde bandbreedte;
Aanstelling op externe basis vindt plaats voor de duur van 1 jaar. Een optie tot verlenging behoort niet tot de mogelijkheden;
Een omgeving waarin Wereldburgerschap, Internationalisering, Netwerkhogeschool en Kwaliteit (WINK) thema’s zijn die centraal staan en die je verder kunt professionaliseren;
Een interessant regionaal en landelijk netwerk.

Verloop van de procedure
De uiterste reactiedatum is 22 augustus 2016 Na deze deadline worden sollicitaties niet meer in behandeling genomen. Vanwege de zomervakantie worden de gesprekken voor deze opdracht pas na deze datum gevoerd. Reageer via onderstaande sollicitatiebutton en voeg cv en motivatiebrief toe.

Onze aanpak

Toetsen CV’s op functie eisen
Uitnodigingen van kandidaten die voldoen/ Afwijzen van kandidaten die niet voldoen
1e gespreksronde
(eventuele) 2e gespreksronde

Optie 1: Alle kandidaten die voldoen aan de gestelde functie-eisen worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om de gewenste competenties te toetsen. Hierna zal met de drie kandidaten die het meest geschikt geacht worden een 2e gesprek plaats vinden, alvorens er een definitieve keuze gemaakt wordt.

Optie 2: Indien meer dan 3/5 kandidaten voldoen aan de gestelde functie-eisen en op het oog op de gewenste competenties even geschikt zijn, dan worden er middels loting conform het HHS- lotingsprotocol 3 of 5 kandidaten geselecteerd die een uitnodiging ontvangen voor een toelichtend gesprek.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  27-07-2016 12:25
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  27-07-2016 15:29
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  28-07-2016 11:02
  Plaats
  Bergen op Zoom

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten