(forensische) Data Scientist

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
28-07-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
3
Bekeken
937
Status
Gesloten
Referentie
20119322

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315AB Apeldoorn
Postbus 1458
1300 BL Almere
T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20119322 Tijdelijke inhuur

Voor het Nederlands Forensisch Instituut zijn wij op zoek naar een (forensische) Data Scientist.

Beschrijving Opdrachtgever

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is een agentschap van het ministerie van Veiligheid en Justitie en levert kwalitatief hoogwaardige forensische diensten met behulp van state-of-the-art technologie en wetenschap.
Gedreven NFI-professionals richten zich gezamenlijk op het tijdig leveren van begrijpelijke, objectieve en zo nodig multidisciplinaire forensische analyses, op meer dan dertig onderzoeksgebieden zoals DNA, pathologie en toxicologie, maar bijvoorbeeld ook digitale technologie en wapens. De resultaten spelen een belangrijke rol bij opsporing, vervolging en in rechtszaken. In alle gevallen houdt het NFI zich bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het NFI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Beschrijving directie/afdeling

Wij zijn de groep Forensische Big Data Analyse, onderdeel van het Nederlands Forensisch Instituut. Door het slim inzetten van geavanceerde data-analyse technieken lossen wij forensische vraagstukken op. Daarnaast ontwikkelen we oplossingen om de openbare orde en veiligheidssector te ondersteunen met het inzichtelijk maken van grote hoeveelheden data. Wij zijn een enthousiast en gezellig team van analyse-experts en zijn op zoek naar iemand die ons team tijdelijk komt versterken.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel

In het kader van onderbezetting en een tijdelijk project zijn we op zoek naar twee forensische data scientists:

 1. Een (forensische) data scientist met het accent op R&D werkzaamheden;

 2. Een (forensische) data scientist met het accent op uitvoering van projecten binnen de veiligheidsketen.

Beschrijving werkzaamheden

Wij doen veel verschillende opdrachten voor partners binnen de openbare orde en veiligheidssector, met één ding gemeen, we passen state-of-the-art data-analyse technieken toe. Bijvoorbeeld:

 • Het analyseren van grote hoeveelheden gegevens met Hadoop, om deze vervolgens door middel van interactieve visualisaties inzichtelijk te maken.

 • Het ontwikkelen van profielen van fraudeurs door verbanden te zoeken in datasets met Support Vector Machines en Random Forests.

 • Het structureren en inzichtelijk maken van grote hoeveelheden tekst, door entiteiten en onderwerpen te herkennen en toegankelijk te maken met interactieve netwerken.

De werkzaamheden binnen de (R&D) opdrachten bestaan uit het onderzoeken en toepassen van state-of-the-art data-analyse op verschillende type bronnen door gebruik te maken van bestaande tools en/of nieuwe tools te ontwikkelen. De werkzaamheden worden in samenwerking gedaan binnen het FBDA team, hiervoor vindt dagelijks (kort) overleg plaats.
Samen met je teamgenoten ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, produceren en opleveren van projectresultaten in de vorm van een prototype tool, een advies voor het toepassen van data-analyse technieken en/of een interactief informatieproduct.

Jouw Profiel

Je hebt ruime ervaring met data-analyse en bent bekend met de technieken die daarin worden toegepast. Je kunt de vraag achter de vraag achterhalen en je bent pas tevreden als deze vraag beantwoord is. Je bent creatief, enthousiast en lost graag uitdagende vraagstukken op.

Functie eisen

 • Je hebt een relevante universitaire opleiding genoten (bijvoorbeeld informatica, kunstmatige intelligentie, wiskunde, of een opleiding met een sterke statistische component).

 • Je hebt ervaring met het toepassen van geavanceerde analysetechnieken op gestructureerde en ongestructureerde data (tekst).

 • Je hebt ervaring met verschillende type databases (NoSQL/relationele)

 • Je hebt ervaring met Python en/of andere programmeertalen.

 • Je bent enthousiast, nieuwsgierig en creatief en kunt dit aantonen. Daarnaast kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken aan uiteenlopende projecten.

 • Je hebt affiniteit met de veiligheidssector.

 • Je spreekt en schrijft Nederlands.

 • Je kunt snel meedraaien in een bestaand team.

Competenties

 • Analytisch

 • Resultaatgericht

 • Creatief

 • Communicatief

 • Teamspeler

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Den Haag

Startdatum

01-09-2016

Duur

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Inzet

40 uur per week

Tarief

Marktconform

Sluitingsdatum

08-08-2016

Sluitingstijd

09:00

Intakegesprek

week 33/34

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

 • Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij ervan uit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  29-07-2016 19:13
  Plaats
  Hank

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  02-08-2016 13:25
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  08-08-2016 09:57
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten