Manager projectbeheersing

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
28-07-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Hilversum
Reacties
0
Bekeken
784
Status
Gesloten
Referentie
IGB75410107

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2539 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een manager projectbeheersing met ruime kennis van en ervaring met het aanleg en onderhoudsproces  en in het bijzonder de projectbeheersprocessen.

Wie?

Onze opdrachtgever is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze uitvoeringsorganisatie bevordert de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer op de weg en het water. Veiligheid, doorstroming, comfort en betrouwbare informatievoorziening zijn hierbij sleutelwoorden.

Grote Projecten en Onderhoud  (GPO) is dé betrouwbare partner die zorg draagt voor de gevraagde productie op aanleg en onderhoud binnen de gestelde kaders, scope, budget en tijd. Bij GPO zijn alle DBFM-contracten en de D&C-projecten ondergebracht die groter zijn dan € 65 miljoen. GPO werkt nauw samen met het onderdeel Programma’s, projecten en onderhoud (PPO). Beide diensten zijn verantwoordelijk voor het realiseren van de productie binnen het aanleg- en onderhoudsproces. GPO en PPO hebben veel onderlinge raakvlakken. Beiden zijn verantwoordelijk voor het realiseren van de productie binnen het aanleg- en onderhoudsproces.

U bent werkzaam voor de afdeling Projectbeheersing management van GPO. Zij werken conform het vastgestelde Aanleg en Onderhoudsproces en dragen bij aan het verbeteren hiervan. Deze mensen overzien het hele projectsturings- en -beheersproces. Ze kunnen worden ingezet op zowel verkenningen, planstudies als realisatie- en onderhoudsprojecten. Zij werken daarbij in nauwe samenwerking met de afdeling GPO Projectbeheersing (thuisbasis voor de adviseurs projectbeheersing). Samen met deze afdeling worden er processtandaarden op het gebied van projectbeheersing vastgesteld, geïmplementeerd en verbeterd.

Kerntaken voor de afdeling Projectbeheersing management

 1. Leveren van betrouwbare en voorspelbare projectbeheersing door het inzetten van de juiste mensen (MPB) met de juiste kwaliteiten in de projecten.

 1. Bijdragen aan standaarden en producten en zorgen dat deze worden toegepast en verbeterd.

 1. Afdelingen kennen resultaatverantwoordelijkheid op het gebied van projectbeheersing en zijn medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van projectbeheersproducten en -processen.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent verantwoordelijk voor het integrale beheersproces binnen uw projecten.

 • U focus ligt op de processen risicomanagement, planning, financieel management, kwaliteitsmanagement en documentmanagement.

 • U richt zicht op infrastructurele projecten die omvangrijk, multidisciplinair en beeldbepalend zijn ze kenmerken zich door een grote technisch- / veiligheidkritische component, een groot bestuurlijk afbreukrisico en een grote impact op de omgeving.

 • U houdt uw bezig met inrichting van de beheersprocessen en zorgt voor inventarisatie en analyse van de projectstuur- en verantwoordingsinformatie.

 • U stelt de nodige beheersmaatregelen vast en borgt de implementatie en uitvoering daarvan.

 • U bent een kritisch en onafhankelijk sparringpartner voor de projectmanager en de opdrachtgever als het gaat om projectbeheersings en -sturingsaspecten.

 • U bent medeverantwoordelijk voor het projectresultaat en eindverantwoordelijk voor de beheersing van het project.

 • U staat om overige teamleden (project-, technisch-, contract- en omgevingsmanager) effectief te beïnvloeden en hebt voldoende ervaring en kennis van de andere werkvelden binnen projectmanagement (techniek, contract, omgeving) om waar nodig sturend op te treden.

 • U maakt gebruik van de aanwezige informatie- en escalatielijnen naar de lijnorganisatie.

 • U geeft leiding aan een team van adviseurs projectbeheersing en bent in staat om de voor projectbeheersing benodigde producten te (laten) omschrijven conform dienstbrede specificaties, en waar mogelijk de producten door marktpartijen gecontroleerd te laten leveren.

 • U bent binnen Rijkswaterstaat actief in het delen van kennis en zorgt voor verbeteringen binnen het vakgebied projectbeheersing.

 • U signaleert kansen en ontwikkelingen in het vakgebied en gebruikt daarbij je netwerk optimaal om verbeteringen te initiëren en te implementeren binnen de organisatie

Eisen

 • U hebt een minimaal afgeronde wo-opleiding en bij voorkeur bedrijfseconomische en/of technische studie afgerond.

 • U hebt een professional op het gebied van projectbeheersing en -control van grote complexe infrastructurele (GWW)-projecten (>€50 miljoen) in een bestuurlijk en technisch complexe omgeving.

 • U hebt aantoonbare werkervaring met innovatieve en complexe contractvormen (DBFM).

 • U hebt ruime kennis van en ervaring met het aanleg en onderhoudsproces en in het bijzonder de projectbeheersprocessen, bij voorkeur binnen Rijkswaterstaat.

Wensen

 • U hebt kennis en aantoonbare ervaring met het IPM-model en als IPM-rolhouder

 • U hebt aantoonbare kennis van en ervaring met informatiesysteem SAP.

 • U hebt aantoonbare kennis van en ervaring van risicomanagement, SE, projectbeheersing en kwaliteitsnormering.

Waar?

Hilversum

Wanneer?

De functie is per direct fulltime beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind juli 2017, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór vrijdag 5 augustus aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten