IT Changemanager / Servicemanager

Opdrachtgever
BlueTrail
Geplaatst op
29-07-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Nee
Reacties
2
Bekeken
5384
Status
Gesloten
Referentie
IT Changemanager / Servicemanage

Afrondingstoelichting

Bednakt voor jou/jullie reactie. We hebben jou/jullie reeds geantwoord via ons systeem indien dit nog niet van toepassing is zal de reactie alsnog spoedig volgen.


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Helion IT 159 opdrachten

Omschrijving

Korte beschrijving Wijzigen

IT Changemanager / Servicemanager, 32 u p/w te omgeving Ede

Functie omschrijving Wijzigen

BlueTrail is op zoek naar een IT Changemanager / Servicemanager voor 32 uur per week.

Opdracht/functie omschrijving

De afdeling Service Management binnen IT onderhoudt op proactieve wijze de relatie met de klant. Zij zijn verantwoordelijk voor het procesmatig organiseren en borgen van het leveren van IT dienstverlening met als doel de klant(en) van de IT organisatie zo effectief, efficiënt en veilig mogelijk te ondersteunen. Dit wordt bereikt door een continue blik op mogelijke innovatie, het stimuleren van samenwerking binnen en buiten IT en adequate regievoering over de totstandkoming en levering van overeengekomen IT diensten.

Opdrachtomschrijving

Binnen IT neemt Servicemanagement een belangrijke positie in. De interim servicemanager wordt ingezet bij de (verdere) verbetering en professionalisering van werkwijze en processen; een taak waar binnen het reguliere servicemanagement op dit moment onvoldoende tijd en aandacht aan gegeven kan worden.
De opdracht van de interim service-(change)manager is gericht het ontwerpen, beschrijven, implementeren, beheren, verbeteren en de uitvoering van het Change proces binnen IT en daarbuiten. Hij/zij draagt verantwoording voor het rapporteren aan het management, bijsturen en zo nodig escaleren over de prestatie van het proces.
De primaire focus ligt op het Change Management proces, maar zeker ook op de integrale samenhang van de operationele IT processen. Kennisoverdracht, begeleidt en coacht de medewerkers van IT zowel uitvoerend, kennisinhoudelijk als bij de implementatie van het proces. Is expert in het realiseren van kwaliteitsverbeteringen in het proces.
De Service Manager IT is daarnaast verantwoordelijk voor het klantcontact met een aantal van onze klanten (nog af te spreken welke) volgens deze visie van IT Service Management:
De Service Manager c.q. Change Manager behoort tot de organisatie-eenheid IT afdeling Service Management en rapporteert als zodanig aan het hoofd IT Service Management (deze is tevens proceseigenaar).

Omgeving

Ede

Start

tussen 15/08/2016 en 01/09/2016

Duur

6 maanden

Inzet

32 uur per week (gemiddeld 4 dagen per week)

Optie op verlenging

Ja

Sluitingsdatum aanvraag: donderdag 28 juli 16.00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in ons selectieproces.

Reactie graag voorzien van

 • CV Nederlands in Word formaat

 • De gevraagde kennis, opleiding en ervaring dient duidelijk uit uw reactie naar voren te komen.

 • Uw reactie dient minimaal te bestaan uit een CV Word, incl. Naam, geboortedatum en Woonplaats eventueel aangevuld met referenties en een motivatie. CV Word, referentie, Motivatie etc. is in het Nederlands en mag niet langer dan 5 pagina’s zijn

 • Let op de specifieke criteria, deze moeten aantoonbaar terugkomen in het CV

 • Aan de opdracht gerelateerde motivatie van minimaal 5 regels, waarin duidelijk omschreven wordt dat men over Vereiste kennis en kunde beschikt

Er kan alleen bij leveranciers ingehuurd worden als zij in het bezit zijn van een geldige G-Rekening of bereid zijn om een G-Rekening aan te vragen bij inzet van hun kandidaat via BlueTrail - Voor individuele kandidaten ( freelancers/ZZP ) en overige kandidaten is bovenstaande niet van toepassing.

Functie eisen Wijzigen

Eisen KNOCK-OUT

HBO/Universitair werk- en denk niveau.
Minimaal 7 - 10 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke omgeving (onderwijs en onderzoek).
Certificeringen voor ITIL (V2 en) V3 (in ieder geval Foundation).
Bewezen trackrecord op gebied van Change Management en Service Management.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Competenties

Plannen en organiseren: Op effectieve wijze doelen en prioriteiten bepalen en benodigde acties, tijd en middelen aangeven om de bepaalde doelen te kunnen bereiken, rekening houdend met eisen en afhankelijkheden.
Resultaatgericht/Prestatiemotivatie: De motivatie om prestaties te leveren aan de hand van vooraf gestelde doelen totdat het beoogde resultaat bereikt is en voldoet aan een bepaalde maatstaf.
Analytisch vermogen: Het signaleren van problemen, het herkennen van belangrijke informatie. Het systematisch ontleden van een probleem in delen en het leggen van verbanden tussen gegevens. Het opsporen van mogelijke oorzaken van problemen.
Overtuigingskracht en beïnvloeding: Gedrag dat erop gericht is anderen te overtuigen van een bepaald standpunt en situaties beïnvloeden om instemming te krijgen met bepaalde plannen en ideeën
Initiatief: Meer doen dan is vereist of verwacht in een functie. Acties ondernemen die werkresultaten verbeteren, kansen signaleren of creëren of problemen voorkomen, zonder dat daar om gevraagd is.
Flexibiliteit: Gedragsstijl en aanpak effectief aanpassen in de confrontatie met een verscheidenheid aan situaties, groepen en individuen, in het licht van te realiseren doelen.
Stressbestendig: Effectief blijven presteren onder stressvolle condities zoals tijdsdruk, tegenslag, teleurstelling of tegenspel.
Mondelinge communicatie: Ideeën en meningen in begrijpelijke taal aan anderen mondeling duidelijk maken. Afstemmen van de boodschap of presentatie op het niveau van de groep.
Schriftelijke communicatie:Informatie dusdanig uitdrukken in geschreven taal zodat de lezers de boodschap kunnen begrijpen.
Oordeelsvorming en besluitvorming: Gegevens en mogelijke handelwijzen in het licht van relevante criteria tegen elkaar afwegen en tot realistische beoordelingen komen.
Organisatiebewustzijn: Het bewust zijn van en begrijpen van de machtsrelaties en de politieke verhoudingen binnen een organisatie. Weten wie de beslissers zijn en welke mensen hen kunnen beïnvloeden.
Coachend bij/op operationele IT processen: Coachen heeft tot doel dat en het werk goed gedaan wordt en dat medewerkers zich ontwikkelen en iets leren. Vooral voor dat laatste punt is het ongelooflijk belangrijk dat medewerkers leren zien wat het effect is van wat ze doen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  29-07-2016 19:10
  Plaats
  Moergestel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  01-08-2016 16:35
  Plaats
  Almere

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten