Functioneel Applicatiebeheerder

Intermediair
IT Recruitment
Geplaatst op
30-07-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
1671
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Novaccent 23 opdrachten
 • KPN Consulting 240 opdrachten
 • WTS Detachering 29 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsonderdeel
NS Internationaal

Afdeling
Wij werken aan de best mogelijke dienstverlening aan onze klanten, omdat we willen bijdragen aan mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid. Dat vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en technieken die daarbij betrokken zijn. Bij NS International brengen we niet alleen verre bestemmingen zoals Londen en Parijs steeds dichterbij, maar willen we alle aspecten van het internationale reizen zo aantrekkelijk mogelijk maken.
NS International biedt de klant snelheid en gemak bij het boeken van tickets, de reis naar en van het station, het verblijf op het station en in de trein. NS International maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa's belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan.
In de online teams zitten verschillende rollen als UX, VD, ontwikkelaars, testers, informatie analisten, scrum master en productowner. Alle disciplines werken vanuit onze locatie in Amsterdam Centraal Station. Alleen het Java bouw deel gebeurt vanuit Turkije.

Doel van de functie
Voor de afdeling Informatisering & Automatisering van NS International zijn we op zoek naar een Senior Functioneel Applicatiebeheerder oftewel een Technische duizendpoot. Hij/Zij houdt zich bezig met het operationeel houden van de (keten van) bedrijfsapplicaties in de productiesituatie en speelt vanuit beheer een rol in applicatie gerelateerde ontwikkeltrajecten en projecten. Kwaliteit, performance, beschikbaarheid, wendbaarheid en continuïteit zijn hierbij essentieel.
Binnen NS International werken we in multidisciplinaire business ketenteams. Hierin hebben behalve mensen uit de change en beheer ook leveranciers (business en IT) zitting. Door samenwerking, korte lijnen en Agile-Lean werkwijzen proberen de ketenteams het beste voor onze klanten te bereiken. Het ketenteam neemt projecten in beheer en zorgt dat de wensen van de productowners als representant van de business naar tevredenheid worden gerealiseerd. Je wordt primair ingezet binnen het business ketenteam Online, maar kunt ook gevraagd worden om bij andere Ketenteams bij te springen.

Vanuit jouw expertises en soft skills ben jij een van de deelnemers van het business ketenteams en lever jij actief je bijdrage voor bijvoorbeeld in beheer name, parametrisering in applicaties, het monitoren en beheren van de website, het doen van verbetervoorstellen en het opleveren van documentatie.
Je technische kennis van contentmanagementtools (bij voorkeur GX Webmanager XC) web services interfaces (JSON/REST en XML) is uitstekend. Je bent in staat om complexe IT infrastructuren te doorgronden en resultaten in te laten zien. Hierin werk je binnen de online teams, complementair aan elkaars expertises, samen aan het bereiken van de gestelde resultaten.

Functie eisen / Opleiding, Kennis en Werkervaring

 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie

 • Ervaring met Agile-Lean werken, werken in scrumteams en frameworks als SAFe

 • Ervaring met gangbare internetbrowsers en mobile devices, XML, webservices en e-commerce portalen

 • Kennis van en ervaring met opzetten en onderhouden van business monitoring (bijv. vanuit Google Analytics) is een pre

 • Ervaring met gegevensmodellering, beheer en onderhoud van complexe informatiesystemen

 • Affiniteit met nieuwe IT tooling en middelen (zoals SOAP UI)

 • Afgeronde HBO ICT-opleiding (bij voorkeur Informatica)

Competenties
We zoeken een energiek iemand met een flexibele en proactieve houding. Je bent iemand die actief meedenkt met stakeholders en collega’s, waarbij een klantgerichte houding en goede communicatieve eigenschappen een belangrijke rol spelen. Je werkt gestructureerd, beschikt over analytisch denkvermogen en hebt oog voor kwaliteit. Je bent stress bestendig en houdt van aanpakken. Meedenken met de organisatie, waarbij inlevingsvermogen van belang is, zie jij als een uitdaging. Je bent ambitieus en werkt graag in teamverband. Je hebt een helikopterview en kijkt verder dan je eigen takenpakket

Indien je niet aan de onderstaande harde eisen voldoet hoef je niet te solliciteren:
Minimaal drie jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
Kennis van en ervaring met opzetten en onderhouden van business monitoring (bijv. vanuit Google Analytics);
Ervaring met gangbare internetbrowsers en mobile devices, XML, webservices en e-commerce portalen.

Werkweek
36 uur

De kernwaarden van NS zijn proactief, verbindend, vakkundig en gastvrij.

Een leuke baan voor jou? Neem dan snel contact met ons op. Wij zorgen voor een snelle afhandeling van de sollicitatie.

Recruitmentconsultant Jan Kroon.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten