FILM COMMISSIONER

Intermediair
Detabem
Geplaatst op
31-07-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
2271
Status
Gesloten

Omschrijving

Start

1-10-2016

Eind

1-12-2018

Verlenging

ja

Uur

afhankelijk van uw Visie, verderop in deze opdracht

Reageren uiterlijk op

23 augustus

Hallo wij, Detabem zijn op zoek voor de gemeente Den Haag naar een Film Commissioner, wij mogen 3 kandidaten aanbieden.

Den Haag staat bekend als internationale stad van Vrede en Recht en Stad aan Zee. De stad is van oudsher decor voor veel films en tv-programma’s. Wat ooit begon met ‘Soldaat van Oranje’ van Paul Verhoeven, is door films als ‘Zwartboek’, ‘Pizza Mafia’, ‘Smoorverliefd’ en ‘Alle Tijd’ verder gebracht, in de wetenschap dat ook Oscar genomineerde films als ‘Sonny Boy’ en ‘Tirza’ in Den Haag zijn opgenomen.
Naast films worden ook veel televisieseries opgenomen in Den Haag. ‘ Bernard, schavuit van Oranje’, ‘Seinpost Den Haag’, ‘De Fractie’, en ‘Heer en Meester’ zijn een paar voorbeelden van succesvolle series waarin Den Haag, als stad van zee en strand duidelijk als decor is te herkennen.

Om producenten beter van dienst te zijn, werkt Den Haag met een Film Commissioner, die samen met de producent de meest bijzondere plekken van de stad te scout, producenten begeleidt tijdens de vergunningprocedure en producenten koppelt aan Haagse ondernemers om interessante barterdeals te sluiten.

Inleiding
Het hoofddoel van het Haags filmbeleid is de profilering van de stad als middel in de aanpak Haagse Citybranding. Media/film draagt bij aan een effectieve profilering van Den Haag als Internationale stad van Vrede en Recht en Stad aan Zee; het moet de aantrekkelijkheid van de stad benadrukken en laten zien. Het maakt de stad nationaal en internationaal meer bekend, laat de kijker kennis maken met Den Haag in al haar facetten en verhoogt de aantrekkingskracht op nieuwe bewoners, bezoekers en bedrijven. Het gebruik van “Den Haag” als decor in films en tv-series verhoogt de stadstrots van de bewoners die hun eigen stad terugzien in een film.
De Haagse Filmoffice binnen de gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van het Haags Filmbeleid.

Primaire taak

-acquisitie/lobby/netwerk: teneinde passende producties naar de stad te halen .

De Film Commissioner bezit de inhoudelijke deskundigheid op het gebied van – door lobby, netwerk en acquisitie – het binnenhalen van passende film- en tvproducties naar Den Haag. Er is regelmatig contact met producenten en locatiescouts. De film commissioner weet wat er speelt in film- en televisieland en heeft met regelmaat contact met de Nationale Film commissioner op het gebied van internationale producties. Met een brede focus, denkend vanuit de ‘brand’ van de stad, zoekt de Film Commissioner kwalitatief hoogstaande producties passend bij Den Haag.
De Film Commissioner werkt nauw samen met de gemeente Filmcoördinator die producenten verder door het gemeentelijk vergunningenproces begeleidt.

Taken

-Ontwikkelen en uitvoeren van een acquisitieplan om film- en tv producties naar Den Haag te trekken, inclusief benodigde middelen zoals beurzen, congressen, trade shows, internet marketing, social media, en werkbezoeken.
-Zorgen voor optimale informatievoorziening - in samenwerking met de gemeentelijk filmcoördinator - richting internationale, nationale en regionale productiebedrijven over locatiemogelijkheden, vergunningen, crew en overige services
-Opbouwen en onderhouden netwerk binnen tv- en filmsector
-Leveren van services zoals locatiescouting, toegang tot beeldbanken, en overzichten Haagse toeleveranciers
-Inzetten van incentives om producties te verleiden voor Den Haag te kiezen
-Onderhouden van de social media pagina’s van de Film Commissioner Den Haag
-Vormen en onderhouden nauwe samenwerkingsverbanden met de Nationale Film Commissioner en commissioners in overige grote steden in Nederland.
-Opstellen van rapportages (o.a. richting bestuur/politiek)

Functie-eisen en competenties

-Beschikt over een HBO opleiding;
-Heeft aantoonbare ervaring op gebied van PR, marketing en/of sales;
-Is een uitstekende netwerker;
-Heeft kennis en ervaring op gebied van het acquisitie- en recruitmentproces;
-Beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels;
-Beschikt over onderhandelingsvaardigheden,dit moet duidelijk uit het CV blijken;
-Is resultaatgericht en heeft een probleemoplossend instelling
-Heeft gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;

Onder een CV verstaan wij een overzicht van de werkervaring van de kandidaat. Dit in het Nederlands opgesteld en in Word formaat van maximaal 5 pagina's A4.

In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum van de werkzaamheden en aantal gewerkte uren per week te zijn vermeld.
Indien deze informatie ontbreekt, behoudt Detabem zich het recht de aanbieding ter zijde te leggen.

Neem tevens onderstaande op in een aparte bijlage

  • Kandidaat is verplicht een motivatie toe te voegen;

  • Kandidaten die op intake worden uitgenodigd worden dienen hun visie (t/m 2020) inclusief plan van aanpak te presenteren voor de selectiecommissie (Directeur Communicatie, de Citymarketing manager en de huidige filmcommissioner) hier komt tevens de benodigde uren tot uitdrukking;

  • In het plan van aanpak geeft u aan hoe de komende twee jaar film en tv ingezet kan worden voor de gemeente Den Haag. (Plan van Aanpak hoeft niet in de initiële aanbieding)

In motivatie is aangeven hoe kandidaat een uitstekende lobbyist en netwerker is. Daarnaast graag motiveren hoe kandidaat ervaren is met acquisitie.

Wij zijn benieuwd naar jullie reactie,

Met vriendelijke groet Detabem

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten