Functioneel Beheerder NBC+

Opdrachtgever
B-street Groep
Geplaatst op
02-08-2016
Periode
1 tot 2 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
501
Status
Gesloten
Referentie
Functioneel Beheerder NBC+

Afrondingstoelichting

Beste Jantien,

Allereerst bedankt voor je belangstelling voor bovengenoemde functie. Gezien je beschikbaarheid voor de maand september heb ik je CV verder niet beoordeeld. Het betreft een hele korte klus waarbij er wel volledige beschikbaarheid gegarandeerd dient te worden door ons.

Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en wens je heel veel succes met het vinden van een passende opdracht.

Met vriendelijke groet,

Samentha Rosalia
samentha.rosalia@bstreet.nl
030-850 44 03
B-street


Omschrijving

Functioneel Beheerder NBC+ - Den Haag

Plaats

Den Haag

Verwachte startdatum

1 september 2016

Verwachte einddatum

30 september 2016

Optie tot verlenging

ja

Uur per week

40

Deadline tot reageren

vrijdag 5 augustus a.s. voor 12:00 uur.

Interesse

Stuur dan je CV in wordformaat, motivatie en tariefindicatie

Heb jij ervaring met Topdesk en JIRA, ben je goed in overleggen en onderhandelen? Dan ben jij de Functioneel Beheerder die ik zoek!

De organisatie

De opdrachtgever verzamelt alles wat in of over Nederland is uitgegeven en is in veel opzichten een voorbeeldfunctie. Zo richtte zij als eerste een digitaal magazijn in, en liep internationaal vooraan door zich als een van de eerste organisaties bezig te houden met digitale duurzaamheid. Sinds 2015 voert de opdrachtgever ook taken uit binnen het openbaar bibliotheekstelsel. De komende jaren is de verwezenlijking van de nationale digitale bibliotheek, waarin iedereen toegang heeft tot alle in Nederland uitgegeven digitale en papieren publicaties.

De functie

De Functioneel Beheerder beheert de dienst Nationale Bibliotheek Catalogus, de zogeheten NBC+, welke bestaat uit een bronnenstraat en een zoekplatform op basis van metadata, met daaraan gekoppeld een kennisbank met een linked data structuur. Via een zoek-API kunnen allerlei doorsnedes van de content uit de NBC+ beschikbaar worden gesteld aan zowel interne als externe partijen. Deze catalogus wordt door de klant gehost en ontwikkeld ten behoeve van de lokale openbare bibliotheken in het land. Deze dienst bestaat uit een voorkant welke voor eindgebruikers zichtbaar is, ook wel de titeldetailpagina of landelijke zoekingang genoemd, en de achterkant waar de gegevens geaggregeerd, verwerkt en in indexen opgeslagen worden.

De functie-eisen

Voor met name de achterkant zoekt de klant een Functioneel Beheerder die tijdelijk de andere beheerder kan overnemen. Hij/zij zal in deze periode een lijnactiviteit voeren en in diverse projecten een rol hebben waar de NBC+ een raakvlak mee heeft.

Als Functioneel Beheerder werk je samen met de product manager (eigenaar) en informatie manager (domein expert) aan gedegen doorontwikkeling van de dienst. In deze rol verwachten wij het volgende van je:

Minimaal een afgeronde HBO opleiding;
>4 Ervaring als Functioneel Beheerder;
Je bent bekend met BiSL;
Je kunt goed overleggen en onderhandelen met het IT serviceteam;
Je hebt ervaring met Topdesk en JIRA;
Indien je bekend bent met het bibliotheekveld is dat een pré.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    02-08-2016 14:08
    Plaats
    Amsterdam

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten