Operationeel manager juridische zaken

Intermediair
Talenter BV
Geplaatst op
03-08-2016
Periode
Niet relevant
Uurtarief
90
Op locatie
Ja
Reacties
0
Bekeken
30
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • H Consultancy Groep b.v. 2563 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Talenter zoekt een operationeel manager juridische zaken voor 36 uur per week.

FUNCTIEOMSCHRIJVING
Als operationeel manager van de generieke teams geef je effectief leiding aan ongeveer 25 professionals die hun werk verrichten in een dynamisch en hectische (juridische) omgeving. Dit stelt hoge eisen aan de medewerkers. De nieuwe inrichting van de directie gaat eveneens gemoeid met een verandering in werkwijze. Uitgangspunten hierbij zijn efficiënt werken o.a. door het implementatie van het lean concept, een grotere inzet op de adviesfunctie van JZ, aanspreekbaarheid, dienstbaarheid, zichtbaarheid en werkplezier. Dit vraagt om extra inspanningen op de ontwikkeling van medewerkerschap en de bijbehorende teamontwikkeling.

Het bijbehorende leiderschap sluit aan bij deze ontwikkelingen. Je bent dus verantwoordelijk voor het goed functioneren van het team door het scheppen van condities die nodig zijn om het werk te doen. Door middel van het stellen van heldere doelen, kaders en prioriteiten geef je een invulling aan het resultaatmanagement.

In de personele verantwoordelijkheid geef je invulling door de zorg voor de medewerkers. Het heeft betrekking op de begeleiding, coaching en training en opleiding, waarbij met de name de voor JZ leidende principes aanspreekbaarheid, dienstbaarheid en zichtbaarheid verdere ontwikkeling vragen. Ook het beoordelen van het functioneren van de medewerkers hoort hierbij. Hierbij gaat het om de vraag in hoeverre werk van de medeweker qua resultaat (kwantitatief en kwalitatief) en qua houding en gedrag aansluit bij hiervoor benoemde ontwikkeling.

Indien je een logistiek team aanstuurt ben je ook verantwoordelijk voor het logistieke proces binnen een vestiging van JZ. Tezamen met je team ontzorg je in het inhoudelijk en administratief de procesvertegenwoordigers. Aspecten als effectieve planning, dossierbeheer en verwerking, voortgangs- en kwaliteitsbewaking spelen hierbij een grote rol.

Kader
De operationele managers sturen integraal op de resultaten van hun eigen teams als onderdeel van het geheel. Zij zijn verantwoordelijk samen met hun team voor het “hoe”, en maken daarbij resultaatafspraken. Rapporteren daarover en faciliteren hun medewerkers maximaal. De operationeel managers worden in het overzien van het resultaatsgebied ondersteund door de middenmanager.

FUNCTIE EISEN
Afgeronde opleiding WO-opleiding Nederlands recht; brede of gespecialiseerde kennis van het vakgebied. Je bent als operationeel manager goed geïnformeerd met wat er leeft in de organisatie en de politiek. Je hebt inzicht in de uitvoeringspraktijk en met de organisatorische en juridische samenhangen in brede context dan alleen het eigen werkterrein. Kennis en ervaring met de IND-organisatie. Vanuit je teams vervul je de verbindende rol richting het middenmanagement. Ten behoeve van de uitvoering voer je analyses uit, los je knelpunten op en dien je verbetervoorstellen in. Verder draag je bij aan de ontwikkeling van kaders voor de uitvoering. Belangrijk hierbij is het ontwikkelen, uitdragen en verdedigen van nieuwe ideeën en concepten.

Organisatiesensitiviteit, Klantgerichtheid, Omgevingsbewustzijn, Netwerken, Ontwikkelen medewerkers, Aansturen medewerkers, Plannen en Organiseren en Zelfontwikkeling.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten