Senior projectmanager (ruimtelijke visie)

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
03-08-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
1009
Status
Gesloten
Referentie
IGB76025585

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een senior projectmanager met ervaring met projectmatig werken met complexe infrastructurele projecten in een stedelijke omgeving.

Wie?

Onze opdrachtgever is een gemeente in Noord-Holland. Het organisatieonderdeel Verkeer en Openbare Ruimte maakt deel uit van het cluster Ruimte & Economie (R&E). Het cluster R&E bestaat uit de volgende eenheden: Wonen, Verkeer en Openbare Ruimte, Economie, Grond en Ontwikkeling, Ruimte en Duurzaamheid, Ingenieursbureau, Projectmanagementbureau, Metro en Tram, Zuidas, Gemeentelijk Vastgoed, Parkeren, Materiaalbureau en Kunst en Cultuur.

Het organisatieonderdeel Verkeer en Openbare Ruimte draagt zorg voor de bereikbaarheid, de veiligheid en de kwaliteit van de openbare ruimte. Daarbij wordt gestuurd op het beste resultaat voor de gebruiker tegen de laagste maatschappelijke kosten en risico’s.

Onderdelen daarvan zijn het efficiënt beheren (van stedelijke assets), het optimaal benutten van het integrale verkeer- en vervoerssysteem en opdrachtgeverschap van projecten.

De afdeling kennis en kaders zorgt voor een zorgvuldige en transparante afweging tussen de verschillende belangen op het gebied van mobiliteit en openbare ruimte en legt deze voor aan het bestuur. Kennis en kaders weet hoe de stad beweegt, signaleert veranderende trends en agendeert deze. Op basis van deze kennis stelt de afdeling richtinggevende stedelijke (beleids)kaders en plannen op om de stad in de toekomst bereikbaar en aantrekkelijk te houden. Kennis en kaders werkt evidence based, integraal, schakelt strategisch tussen stad en regio en zorgt ervoor dat het beleid echt werkt. De afdeling bestaat uit 4 teams: Regio, Stad, Lokaal en Onderzoek & Kennis.

U komt te werken bij Verkeer en Openbare maar voert ook werkzaamheden uit voor Ruimte en Duurzaamheid.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent verantwoordelijk voor het opstellen van een ruimtelijke visie en eisen vanuit Amsterdam voor geluidswerende maatregelen langs het spoor tussen Sloterdijk, Amsterdam CS en Bijlmer ArenA.

 • U voert een ruimtelijke kader (visie en eisen) uit voor de inpassing van (geluids)maatregelen langs en op het spoor.

 • U stuurt een projectteam aan bestaande uit ontwerpers, beleids- en communicatieadviseurs.

 • U stelt (mede) bestuurlijke adviezen op voor het stadsdeel en de stad.

 • U stemt  de visie en eisen met ProRail,  stadsdelen, belangenorganisaties en diverse Amsterdamse organisatieonderdelen af.

 • U legt verantwoording af aan de ambtelijke opdrachtgevers en u rapporteert zowel aan de ambtelijke opdrachtgevers als bestuurders.

Eisen

 • U beschikt minimaal over aantoonbaar wo werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald wo-diploma.

 • U hebt minimaal 5 jaar ervaring met projectmatig werken met complexe infrastructurele projecten in een stedelijke omgeving.

 • U hebt minimaal 5 jaar ervaring met aansturen van een projectteam.

 • U hebt minimaal 2 jaar ervaring met het opstellen van bestuurlijke besluiten

Wensen

 • U hebt minimaal 1 jaar ervaring met spoortrajecten.

 • U hebt minimaal 3 jaar ervaring met strategische gebiedsontwikkeling, inpassingsvraagstukken voor hoofdinfrastructuur en openbaar vervoer.

 • U bent goed in staat om te schakelen met verschillende stakeholders onder andere bewoners, overheden, ministeries, spoorpartijen, stadsregio en stadsdelen.

Waar?

Amsterdam

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 20 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind februari 2017, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór donderdag 11 augustus aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten