Projectmanager Industrie

Intermediair
Thesio B.V.
Geplaatst op
04-08-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Rotterdam
Reacties
4
Bekeken
1309
Status
Gesloten
Referentie
3567

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2528 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Voor een opdrachtgever in Rotterdam zijn wij op zoek naar een Projectmanager industrie.

Omschrijving opdracht

Onze opdrachtgever is een grote speler op het gebied van vernieuwing, inrichting en onderhoud van de leefomgeving. Denk hierbij aan woningen, kantoren, scholen, ziekenhuizen, wegen, tunnels, bruggen, sluizen, fabrieken en scheepsinstallaties. Dit doen zij door heel Nederland, van kleine initiatieven tot grote, spraakmakende projecten. Voor publieke of private opdrachtgevers.

Binnen de segmenten Techniek, Bouw & Ontwikkeling en Infra onderscheiden zij vijf marktgeoriënteerde clusters, namelijk: Ontwikkeling – Wonen – Utiliteit – Techniek – Infra.

Momenteel zijn we op zoek naar een ervaren projectmanager industrie die in staat is om grote en complexe projecten aan te kunnen sturen. Het gaat dan om projecten van een omvang van € 2,5 tot meer dan € 10 miljoen.

Werkzaamheden

– je bent financieel en technisch verantwoordelijk voor veelal grote multidisciplinaire en complexe projecten in de Industrie;
– je organiseert en coördineert alle activiteiten die noodzakelijk zijn voor een efficiënte uitvoering van deze projecten in de industrie vanaf ontwerpfase tot na de uitvoering en oplevering;
– je beslist over uitgebrachte offertes, stelt budgetten op, verzorgt periodieke financiële rapportages, bepaalt prijzen voor aanvullende werken indien nodig;
– je stelt projectteams samen van projectleiders, engineering, ontwerpers, werkvoorbereiding en montagepersoneel;
– stelt het projectplan op, geeft leiding aan het projectteam;
– je bezoekt hiervoor tevens de projectlocaties, stemt planningen af met engineering, werkvoorbereiding en uitvoering;
– je woont bouw- en werkvergaderingen bij om de algehele voortgang te bespreken en zo nodig planningen bij te sturen;
– verder signaleer je marktontwikkelingen en reageert hier adequaat op;
– je bent verantwoordelijk voor relatiebeheer van bestaande klanten;
– je communiceert helder en duidelijk met je omgeving en wisselt ideeën, meningen en informatie met anderen uit op elk niveau;
– je staat open voor nieuwe ideeën en zoekt actief naar alternatieven om het gewenste resultaat te bereiken;
– je levert kwaliteit op de afgesproken tijd en plaats.

Positie van de functie in de organisatie

Rapporteert aan de Directeur of diens plaatsvervanger. Geeft direct leiding aan Projectleider(s) Realisatie, Projectleider(s) Techniek, Product-, Lead- en Project Engineers, (Hoofd) Uitvoerders en indirect aan enkele honderden medewerkers.

Heterogeniteit

Functie gericht op operationeel projectmanagement, coördinatie en realisatie van doorgaans omvangrijke, complexe en multidisciplinaire, projecten, waaraan zeer veel en erg uiteenlopende aspecten verbonden zijn. Zeer grote aandacht vereist voor planning, voortgang, kwaliteit, doelmatigheid en efficiency. Commerciële verantwoordelijkheid voor een aantal accounts en t.o.v. onderaannemers (meer-/minderwerk e.d.). Heeft meerdere projecten tegelijkertijd onder handen. Moet voortdurend omschakelen tussen projecten, fasen en deelaspecten. Het werkgebied betreft Nederland. Wordt gewoonlijk zeer veel gestoord. Werkt vaak onder tijddwang. Regelmatig is sprake van verhoogde accuratesse.

Leiding geven

Geeft direct operationel leiding aan 2 tot 10 medewerkers en indirect aan enkele honderden medewerkers, die veelal verspreid werken over meerdere locaties. Kan functioneel leidinggeven aan medewerkers van derden.

Locatie

Werkt voornamelijk op kantoor, maar is ook regelmatig ambulant (bezoek projecten). Werktijdstippen en begrenzingen van de werktijd worden vaak door actuele omstandigheden bepaald.

Gevraagde ervaring

– afgeronde opleiding op HBO niveau richting Elektrotechniek, aangevuld met vakgerichte technische opleidingen (technische automatisering bij voorkeur);
– IPMA certificering is een pré;
– werkervaring van 1 tot 3 jaar in een soortgelijke functie in de installatiebranche, of tussen de 5 à 10 jaar aantoonbare ervaring in de functie van projectleider en toe aan een volgende stap in je carrière;
– projecten binnen de industrie hebben begeleid van minimaal € 2,5 miljoen euro;
– je beschikt over prima leidinggevende, organisatorische, commerciële en communicatieve vaardigheden;
– een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
– jouw persoonlijkheid kenmerkt zich voorts als teamplayer, accuraat, zeer flexibel, stressbestendig en initiatiefrijk.

Functie competenties

Leiderschap – De mate waarin iemand de voor de functie en situatie passende leiderschapsstijl(en) vertoont.
Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid – De mate waarin iemand in staat is informatie en ideeën/opvattingen helder en in correct Nederlands te verwoorden.
Overtuigingskracht – De mate waarin iemand in staat is de mening van anderen te beïnvloeden en/of erin slaagt instemming van anderen te verkrijgen voor plannen, ideeën en voorstellen.
Relatiebeheer – De mate waarin iemand in staat is op verschillende niveaus relaties met mensen op te bouwen en te onderhouden.
Visie – De mate waarin iemand problemen of situaties in groter verband doorgrondt en inzichten vertaalt naar een toekomstbeeld.
Zelfvertrouwen – De mate waarin iemand in uiteenlopende omstandigheden vertrouwt op eigen kunde en op de eigen besluitvorming.

Startdatum

Z.s.m.

Einddatum

6 maanden, met optie op verlenging

Bijzonderheden

Afhankelijk van de specifieke kennis en expertise van de kandidaat, kan de standplaats nog wijzigen. Projectlocaties bevinden zich door het gehele land, hier zal ook naartoe gereisd moeten worden.

Met vriendelijke groet,
Thesio B.V.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  04-08-2016 15:14
  Plaats
  Alphen aan den Rijn

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  04-08-2016 15:57
  Plaats
  pijnacker

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-08-2016 14:12
  Plaats
  Heeze

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  17-08-2016 09:39
  Plaats
  Bornerbroek

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten