Bedrijfsjurist(e)

Opdrachtgever
B-street Groep
Geplaatst op
05-08-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Wageningen/Groningen
Reacties
0
Bekeken
2057
Status
Gesloten
Referentie
Bedrijfsjurist(e)

Omschrijving

Bedrijfsjurist(e) - Wageningen/Groningen

Plaats

Wageningen & Groningen

Verwachte startdatum

15 augustus 2016

Verwachte einddatum

31 januari 2017

Optie tot verlenging

ja

Uur per week

34

Deadline tot reageren

dinsdag 9 augustus 2016, voor 12:00 uur.

Interesse

Stuur dan je CV in wordformaat, motivatie en tariefindicatie

Ben jij een bedrijfsjurist(e) in hart en nieren met kennis van de Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige zorg? Kijk dan snel verder en ik zie je reactie graag tegemoet!

De organisatie

De opdrachtgever is met ruim 2 miljoen klanten een van de grote zorgverzekeraars van Nederland. Zij zijn maatschappelijk betrokken en sociaal vooruitstrevend. Het staat voor innovaties in de zorg én sociale zekerheid, om duurzaamheid en toegankelijkheid te waarborgen voor de verzekerden. Nu de zorg steeds meer werkt volgens de principes van de vrije markt is de noodzaak tot vernieuwing sterker dan ooit. Dat doen zij bijvoorbeeld door slimmer in te kopen. Doordat zij betere afspraken maken en zich actiever opstellen richting zorgverleners. En door over grenzen heen te kijken, ingesleten gewoonten ter discussie te stellen en barrières te doorbreken. De opdrachtgever zoekt mensen die daaraan een bijdrage kunnen leveren.

De functie

Als bedrijfsjurist bij de opdrachtgever ben je samen met de andere juristen verantwoordelijk voor de juridische praktijk en heb je te maken met een verscheidenheid aan juridische vraagstukken op het gebied van o.a. zorgverzekeringswet en contractenrecht die door jou beantwoord kunnen worden.

De hoofdtaak bestaat voor deze vacature uit het afwikkelen van bestuursrechtelijke procedures en geschilprocedures. Je wikkelt zelfstandig de bestuursrechtelijke procedures af. Het gaat hierbij om het beoordelen van het dossier, het beroepsschrift en opstellen van een verweerschrift. Ook de hoger beroep zaken bij de Centrale Raad van Beroep behoren tot je aandachtsgebied. Daarnaast behandel je zelfstandig de procedures bij geschillencommissie van de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen.

De functie-eisen

Juridische Zaken bestaat uit negen bedrijfsjuristen en advocaten, drie ondersteunende medewerkers en een manager. Zij zijn werkzaam op locaties in Wageningen en Groningen. Juridische Zaken adviseert alle onderdelen van de opdrachtgever op juridisch gebied, zowel op beleidsmatig als op operationeel niveau. Juridische Zaken is een partner in de organisatie om met oplossingsgerichte adviezen vanuit juridisch perspectief tot een voor de opdrachtgever optimaal resultaat te komen. De adviezen kunnen betrekking hebben op alle mogelijke juridische onderwerpen waar de opdrachtgever als organisatie mee te maken heeft of kan krijgen. Juridische Zaken maakt en beoordeelt ook juridische documenten zoals contracten en communicatiemateriaal. De afdeling houdt ontwikkelingen in wet- en regelgeving en jurisprudentie bij en adviseert en informeert de organisatie hierover. Daarnaast behartigt Juridische Zaken de belangen van de opdrachtgever in (gerechts-)procedures.

Functie eisen

Een afgeronde academische opleiding Nederlands recht en minimaal drie jaar relevante werkervaring;
Belangstelling voor en ervaring met het bestuursrecht;
Bij voorkeur kennis van de Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige zorg;
Je kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken;
Je bent samenwerkingsgericht en accuraat.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten