Specificeerder Levering, Beheer en Onderhoud Meetinstrumenten

Intermediair
KPN Consulting
Geplaatst op
08-08-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Delft
Reacties
2
Bekeken
780
Status
Gesloten
Referentie
64067 MK

Omschrijving

Voor Rijkswaterstaat zijn we op zoek naar een Specificeerder Levering, Beheer en Onderhoud Meetinstrumenten voor 12 - 16 uur per werkweek (zeer flexibel in te delen).

Profiel omschrijving

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Rijkswaterstaat werkt aan de bescherming tegen overstromingen en aan schoon en voldoende water voor alle gebruikers. Bovendien bevordert Rijkswaterstaat de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer, zowel op het rijkswegennet als op het netwerk van rijkswateren. Rijkswaterstaat ontwikkelt zich tot een dienstverlenende organisatie voor wie via het hoofdwegennet van A naar B wil reizen. Veiligheid, doorstroming, comfort en betrouwbare informatievoorziening zijn daarbij sleutelwoorden. Om er voor te zorgen dat verkeer en water op de nationale netwerken kunnen stromen en Nederland van droge voeten en voldoende en schoon water wordt voorzien, zijn betrouwbare data en ICT essentieel. De dient Centrale Informatievoorziening voert binnen Rijkswaterstaat landelijke taken uit op het gebied van inwinning, beheer en verstrekking van data en ontwikkeling en beheer van hoogwaardige ICT.

Onze afdeling Regie Data Derden Watermanagement verzorgt de inkoop van data en infrastructuur op het gebied van Watermanagement. Ons team Instrumentatie ondersteunt het ‘natte’ meetbedrijf van Rijkswaterstaat door het beheren en onderhouden van het Corporate Instrumentenbestand (CIB). Dit is de gemeenschappelijke pool van geüniformeerde instrumenten van Rijkswaterstaat voor metingen in en aan de waterkolom en -bodem. Logistiek, kwaliteitsborging en een optimale marktbenutting vormen hierbij onze speerpunten. Team Instrumentatie koopt onder andere instrumenten, gebruiksartikelen en onderhoud in. Naast het onderhoud van de operationele contacten met de afnemers en leveranciers, houden we de centrale database met instrumenten, uitleen- en onderhoudstermijnen en bijbehorende documenten beschikbaar. Het projectteam Instrumentatie is voornemens in 2016 de aanbesteding Waterkwaliteit Instrumenten op te starten. Het gaat om de aanbesteding van ongeveer tien meetinstrumenten van waterkwaliteit verdeeld over een tiental functionele groepen. In de scope van het project valt zowel de levering en onderhoud van deze instrumenten voor de komende jaren als (logistieke) beheer aspecten als assetmanagement, voorraad, beschikbaarheid en gebruiksvoorwaarden (meet technisch / toepassing / werkprocessen) .

Vanwege de complexiteit, het abstractieniveau en de werklast van de aanbesteding is een Specificeerder Levering, Beheer en Onderhoud Meetinstrumenten benodigd.

Taken/werkzaamheden

De Specificeerder werkt mee in de contractvorming en aanbesteding van Instrumenten waterkwaliteit. De volgende werkzaamheden voert de Specificeerder uit:

 1. Opstellen rapportages als onderdeel van de stakeholderanalyse;

 2. Voeren en leiden van vraaggesprekken met stakeholders;

 3. Opstellen klanteisen/wensen van stakeholders en validatie van de klanteisen/wensen;

 4. Opstellen en trekken tot stand komen van systeemspecificatie, inclusief het structureren compleet maken van het uit te vragen systeem, functionele groepen en toepassingen;

 5. Opstellen en trekken tot stand komen van het programma van eisen/vraagspecificatie, inclusief het structureren en formuleren van de eisen;

 6. Opstellen inhoudelijke rapportages als ondersteuning voor de marktconsultatie.

Het resultaat van de werkzaamheden van de Specificeerder waterkwaliteit is het technische gedeelte van de overeenkomst voor inkoop van instrumenten, dat helder en compleet is en gereed voor de aanbesteding.

Opleiding

 1. De Specificeerder waterkwaliteit heeft minimaal HBO werk- en denkniveau.

Soft skills

 1. Werkt en denkt gestructureerd en draagt structuur als werkwijze uit.

 2. Communiceert schriftelijk correct, secuur, en helder.

 3. Interpersoonlijk en kunnen schakelen op diverse niveaus van gesprekspartners.

 4. Weet de juiste vragen te stellen en vraagt door.

 5. Werkt en handelt met organisatiesensitiviteit.

 6. Neemt verantwoordelijkheid voor het eindproduct of resultaat.

 7. Treedt daadkrachtig op en is actiegericht.

 8. Werkt autonoom en in teamverband.

Een onderdeel van de inhuurprocedure is de beoordeling van een recent zelfgeschreven memo, onderzoek of publicatie door de kandidaat. Het document dient voorafgaand het sollicitatiegesprek ingediend te worden.

Hard skills

De eerder genoemde werkzaamheden hebben (gedeeltelijk) plaatsgevonden in, of de kandidaat heeft kennis van de onderstaande of vergelijkbare werkgebieden:

 • Hydrografie,

 • hydrometrie,

 • waterkwaliteit,

 • drinkwater,

 • logistiek,

 • Geodesie/geomatics,

 • meet- en regeltechniek, of

 • gas- en olie-industrie.

Wensen

Werkervaring met de volgende zaken is een pré (in onderstaande volgorde)

 • contractvorming;

 • systems engineering;

 • operationeel beheer van installaties of technische middelen;

 • meetinstrumenten voor waterkwaliteit;

 • Rijkswaterstaat.

Gaarne deze eisen in uw motivatie toelichten. Niet met “ja” of “nee” of “zie CV’, maar middels een korte concrete toelichting.

Sluitingsdatum

08-09-2016

Sluitingstijd

17:00

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te zijn

 • CV in Word-formaat voorzien van de 3 meest relevante (recente) projecten.

 • Motivatie afgestemd op de functie eisen.

 • Beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen).

 • Uurtarief (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.

 • Aanbiedingen op basis van exclusiviteit

 • Na ontvangst van de aanbieding ontvangt u binnen 12 uur een reactie, via de mail of telefoon

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  22-08-2016 23:07
  Plaats
  IJmuiden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  31-08-2016 11:10
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten