Senior communicatieadviseur

Intermediair
P.J.H. van Boheemen Consu
Geplaatst op
10-08-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
60
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
25
Status
Gesloten
Referentie
160809A

Omschrijving

Functieomschrijving

Voor onze opdrachtgever, een non-profitorganisatie, is VBCI op zoek naar een Senior communicatieadviseur

Algemeen

Standplaats

Amsterdam

Startdatum

Z.s.m.

Einddatum

31-12-2016 (met optie tot verlenging)

Uren per week

28

Doel van de opdracht

Het Communicatiebureau zoekt een senior communicatieadviseur met ervaring in het Amsterdamse speelveld. De dossiers waar je je mee bezig gaat houden hebben de terechte aandacht van de Amsterdammer zoals: openbare verlichting, tunnels, veren, kademuren en bruggen. Je voert de communicatiestrategieën en –plannen voor genoemde dossiers uit en je verbetert de reputatie van genoemde beleidsthema’s. Een creatieve aanpak wordt
gewaardeerd. Je bereidt (bestuurlijke) mijlpalen voor en pakt publicitaire kansen in overleg met de clusterwoordvoerder en de woordvoerder van de wethouder.

Openbare verlichting en tunnels

Met name bij de Assets openbare verlichting, kademuren, bruggen en tunnels maakt de gemeente momenteel inhaalslagen. Zowel in onderhoud als in de wijze van beheer (asset management). Bij openbare verlichting werd tot voor kort beheer en onderhoud uitgevoerd door één uit de gemeente voortkomend bedrijf. Afgelopen jaar is het beheer en onderhoud opgeknipt en in delen opnieuw aanbesteed. Vanwege aanloopproblemen heeft dit in de
winter van 2015/2016 geleid tot groter achterstand bij het repareren van straatverlichting, veel klachten van bewoners en raadsvragen. Naast het beheer en onderhoud van bestaande verlichting is er een inhaalslag nodig in de transitie naar het meer milieubewuste LED.

De Amsterdamse tunnels moeten over drie jaar aan de nieuwe Europese veiligheidseisen voldoen. In sommige gevallen gaat het om kleine ingrepen. Maar het kan ook gaan om langere sluitingen.

Veren

Amsterdam Noord ontwikkelt zich razendsnel; het aantal mensen dat er werkt, woont of een bezoek brengt is de laatste jaren sterk gestegen. Dat zorgt voor grote druk op de veren op het IJ. Extra maatregelen zijn genomen; mogelijk is er meer nodig. De kandidaat die wij zoeken levert een belangrijke communicatieve bijdrage aan deze inhaalslag, tevens brengt hij/zij in kaart welke reguliere communicatie straks nodig is bij Assets en bij Verenbeleid als de inhaalslag is gemaakt.

Wat zijn je werkzaamheden
•Bijdrage en uitvoering van de communicatiestrategieën en – plannen van openbare verlichting, tunnels, veren, kademuren en bruggen;
•Verbetering reputatie van beleidsthema's;
•Voorbereiding (bestuurlijke) mijlpalen;
•In kaart brengen reguliere communicatie behoefte.

Dit breng je mee
•De kandidaat beschikt minimaal over aantoonbaar HBO/academisch werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en een minimaal behaald HBO/WO diploma. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
•De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar
werkervaring opgedaan als senior communicatieadviseur bij een overheidsorganisatie. Deze ervaring dient specifiek beschreven te zijn in het cv.
•De kandidaat heeft in de afgelopen 2 jaar minimaal 1 jaar ervaring opgedaan met omgevingscommunicatie (en woordvoering) bij complexe projecten in de openbare ruimte. Deze ervaring dient specifiek beschreven te zijn in het cv.
Welke wensen •De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar, minimaal 2 jaar gewerkt als communicatieadviseur binnen een G4 gemeente. Indien de kandidaat aan deze wens kan voldoen, dan dient dit specifiek beschreven te zijn in het cv.

1.Amsterdam

40 punten

2.Den Haag

20 punten

3.Rotterdam

20 punten

4.Utrecht

20 punten

5.Geen

0 punten

•De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar, minimaal 2 jaar gewerkt als communicatieadviseur met politieke sensitiviteit en inzicht in ambtelijke/bestuurlijke/politieke dynamiek? Indien de kandidaat aan deze wens kan voldoen, dan dient dit specifiek beschreven te zijn in het cv.

​Wat zijn je competenties

•Creatieve aanpakker
•Samenwerken

Herken je jezelf in bovenstaand functieprofiel en voldoe je aan alle eisen? Stuur dan direct jouw CV met begeleidend schrijven waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie.

Heb je vragen over deze opdracht of over de selectieprocedure? Neem dan contact op met Johan Boekhoudt via Johan@vbci.nl

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten