Senior communicatieadviseur

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
09-08-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
1021
Status
Gesloten
Referentie
IGB76686807

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2547 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een senior communicatieadviseur met ervaring met omgevingscommunicatie (en woordvoering) bij complexe projecten in de openbare ruimte.

Wie?

Onze opdrachtgever is een gemeente in Noord-Holland.

U bent werkzaam voor het communicatiebureau. Het communicatieteam van Verkeer & Openbare Ruimte verzorgt omgevingscommunicatie in complexe (verkeers) projecten in de openbare ruimte en de communicatie op strategisch, tactisch en operationeel niveau voor onderwerpen als de Amsterdamse wegtunnels, openbare verlichting en andere  assets van de gemeente zoals kademuren en bruggen. Er is veel wisselwerking en kennisdeling met de lokale communicatieteams van Ingenieursbureau, parkeren en stadsdelen.

U houdt u bezig met de communicatie van de projecten Assets en Veren. Bij het project Assets openbare verlichting, kademuren, bruggen en tunnels maakt de gemeente momenteel inhaalslagen. Zowel in onderhoud als in de wijze van beheer (assetmanagement). Bij openbare verlichting werd tot voor kort beheer en onderhoud uitgevoerd door één uit de gemeente voortkomend bedrijf. Afgelopen jaar is het beheer en onderhoud opgeknipt en in delen opnieuw aanbesteed. Vanwege aanloopproblemen heeft dit in de winter van 2015/2016 geleid tot groter achterstand bij het repareren van straatverlichting, veel klachten van bewoners en raadsvragen. Naast het beheer en onderhoud van bestaande verlichting is er een inhaalslag nodig in de transitie naar het meer milieubewuste LED. De Amsterdamse tunnels moeten over 3 jaar aan de nieuwe Europese veiligheidseisen voldoen. In sommige gevallen gaat het om kleine ingrepen. Maar het kan ook gaan om langere sluitingen.

Veren Amsterdam Noord ontwikkelt zich razendsnel; het aantal mensen dat er werkt, woont of een bezoek brengt is de laatste jaren sterk gestegen. Dat zorgt voor grote druk op de veren op het IJ. Extra maatregelen zijn genomen; mogelijk is er meer nodig.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U houdt u bezig met de dossiers met de terechte aandacht van de Amsterdammer zoals: openbare verlichting, tunnels, veren, kademuren en bruggen.

 • U voert de communicatiestrategieën en –plannen voor genoemde dossiers uit en verbetert de reputatie van genoemde beleidsthema’s.

 • U bereidt (bestuurlijke) mijlpalen voor en pakt publicitaire kansen in overleg met de clusterwoordvoerder en de woordvoerder van de wethouder.

 • U levert een belangrijke communicatieve bijdrage aan de inhaalslag het project, tevens brengt u in kaart welke reguliere communicatie straks nodig is bij Assets en bij Verenbeleid als de inhaalslag is gemaakt.

 • U levert een bijdrage aan en uitvoering van de communicatiestrategieën en -plannen van openbare verlichting, tunnels, veren, kademuren en bruggen.

 • U verbetert de reputatie van beleidsthema's.

 • U bereidt (bestuurlijke) mijlpalen voor.

 • U brengt de reguliere communicatie behoefte in kaart.

Eisen

 • U hebt minimaal aantoonbaar hbo werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en een minimaal behaald hbo-diploma.

 • U hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan als senior communicatieadviseur bij een overheidsorganisatie.

 • U hebt in de afgelopen 2 jaar minimaal 1 jaar ervaring opgedaan met omgevingscommunicatie (en woordvoering) bij complexe projecten in de openbare ruimte.

Wensen

 • U hebt de afgelopen 5 jaar, minimaal 2 jaar gewerkt als communicatieadviseur binnen een G4 gemeente.

 • U hebt in de afgelopen 5 jaar, minimaal 2 jaar gewerkt als communicatieadviseur met politieke sensitiviteit en inzicht in ambtelijke / bestuurlijke / politieke dynamiek.

 • U hebt ervaring in het Amsterdamse speelveld.

Waar?

Amsterdam

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 28 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2016, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór woensdag 17 augustus aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten