SharePoint Consultant

Opdrachtgever
Pro-Act IT
Geplaatst op
10-08-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
6
Bekeken
703
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste Freelancer,

Voor deze opdracht hebben wij inmiddels een aantal gesprekken gehad en hier hebben wij een passende kandidaat uit kunnen halen. De opdracht is dan ook vervuld. Helaas hebben wij u niet kunnen uitnodigen. Wij hopen in de nabije toekomst wel zaken met u te kunnen doen.

Met vriendelijke groet,
Pro-Act IT


TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Beste freelancer,

Voor onze eindklant in Den Haag zijn wij met spoed op zoek naar een SharePoint Consultant.

Start

31 augustus

Inzet

mogelijk combinatie van fulltime en parttime, in overleg

Duur

6 maanden

Tarief

marktconform

De dienst FZ/IT van onze opdrachtgever zoekt voor een SharePoint implementatie op korte termijn een ervaren SharePoint consultant. Het implementatie traject vindt plaats bij de dienst Bestuurszaken en wordt de eerste van -naar verwachting- een reeks SharePoint invoeringen binnen de opdrachtgever. Het project staat daarom model voor een te herhalen aanpak en de met het project opgedane ervaring moet binnen de organisatie geborgd worden. Daaraan zal de externe consultant ook bijdragen.

Het project

Het effectief en efficiënt kunnen creëren, bewerken, vastleggen, delen, archiveren en uiteindelijk vernietigen van documenten (het documentmanagement proces) is een essentieel onderdeel van het werk van Bestuurszaken. Deze activiteiten (en daarnaast ook de in- en uitgaand postregistratie van Bestuurszaken) worden nu ondersteund door Decos. De support op Decos valt binnenkort echter weg en daarom is ervoor gekozen Decos zoveel mogelijk te vervangen door SharePoint (‘SharePoint tenzij…’). Tegelijkertijd wil Bestuurszaken het documentmanagement op een hoger plan brengen. Knelpunten in de huidige situatie zijn o.a. dat bij de creatie van documenten de status van het document vaak niet duidelijk is, zeker als meerdere auteurs betrokken zijn. Vragen als wat is de laatste versie, waar bevindt die zich en wie heeft wat, wanneer en waarom aangepast zijn dan niet te beantwoorden. Ook is een beter inzicht gewenst in de ontstaansgeschiedenis van een document, de ‘trail’. Tot slot is het proces van archiveren van documenten voor verbetering vatbaar.

Op basis van bovenstaande wordt een project gestart met als (voorlopige) opdracht: richt op korte termijn ten behoeve van de dienst Bestuurszaken en een aantal interne partijen waarmee Bestuurszaken intensief samenwerkt een geautomatiseerde samenwerkingsomgeving voor documenten in. Deze samenwerkingsomgeving zal het volledige proces van creatie, bewerking, gebruik, archivering en vernietiging van documenten ondersteunen. Onderdeel van het installeren en inrichten is het vertrouwd maken van de gebruikers met deze omgeving. Ook het uitvoeren van een al dan niet geautomatiseerde conversie maakt deel uit van het project.

De gevraagde externe SharePoint consultant wordt binnen het project verantwoordelijk voor

 • Opstellen Plan van Aanpak (i.s.m. de interne projectleider en interne business consultant). Plannen van het project, projectstructuur, communicatiestructuur, tijdplanning, begroting

 • Ontwerp (i.s.m. de interne business consultant). Opstellen van de functionele en technische specificaties, t.b.v. het inrichten van SharePoint met aandacht voor: functionaliteit (creëren van documenten, samenwerken, zoeken & vinden, versiebeheer, archiveren, vernietigen ); pagina-, sites- en gegevensstructuur; document types; metadata; templates; rechten en beveiliging; lay-out en huisstijl; alerts; integratie met e-mail; etc. Ook aandacht voor de relevante bedrijfsprocessen en eventueel workflow management.

 • Inrichten (bouw). Inrichten van de SharePoint omgeving volgens de specificaties. Gegevensconversie; geautomatiseerd (of handmatig).

 • Trainen van eindgebruikers (en evt. super-users); opstellen van documentatie t.b.v. instructie.

Vereisten

 • Ruime kennis van / ervaring met plannen, ontwerpen en inrichten (realisatie) in een Office 365 SharePoint omgeving.

 • Ruime kennis van / ervaring met DMS en RMS; kennis van wet- en regelgeving op het gebied van archivering (o.a. de NEN 2082).

 • Ervaring t.a.v. het opleiden van eindgebruikers.

 • Relevante materiekennis / ervaring.

Aandachtspunten

 • Projectstart rond 31 augustus. De eerste workshop / kick-off is gepland op 31 augustus.

 • Het borgen van de tijdens het project opgedane kennis en ervaring binnen onze opdrachtgever, o.a. door samen te werken met een medewerker (met relevante basis kennis).

 • Waar nodig afstemmen op intern beleid t.a.v. security en privacy. De compliance laag (o.a. encryptie van documenten) zal mogelijk worden ingevuld door Quiver.

 • Er wordt veel belang gehecht aan een actieve participatie van toekomstige gebruikers, vanwege de daar aanwezige kennis en voor het draagvlak.

Graag ontvangen wij van geschikte kandidaten het volledige cv waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie waarom hij/zij zichzelf geschikt acht voor deze functie.

Uw aanbieding dient VOLLEDIG te zijn en voorzien te zijn van

Naam
Woonplaats
Geboortedatum
Beschikbaarheidsdatum
Hoeveel uur per week
Eigen medewerker of freelance
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten
Beperkingen/bijzonderheden
Reeds geboekte vakanties

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


6 reacties

 • Datum
  10-08-2016 13:06
  Plaats
  Rijswijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-08-2016 13:38
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-08-2016 16:45
  Plaats
  Vught

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-08-2016 17:39
  Plaats
  Lunteren

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  14-08-2016 17:55
  Plaats
  Delft

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  16-08-2016 12:52
  Plaats
  Vleuten

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten