Opdrachtgever
Yacht bv
Geplaatst op
10-08-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
5
Bekeken
1908
Status
Gesloten
Referentie
Data Analist met ervaring inrich

Omschrijving

Als Data analist ben je bezig met het continu genereren, monitoren, presenteren en ‘fact-based’ analyseren van relevante klantinzichten voor een specifiek doel, zodat deze op ieder gewenst moment kunnen worden gebruikt voor het ontwikkelen en verbeteren van relevante en innovatieve 1-op-1 proposities, adviezen en services aan onze klanten binnen Achterstanden.
Samen met je team bedenk en ontwikkel je de opzet en inrichting van het datawarehouse en modellen voor Achterstanden. Je werkt hiervoor in een multidisciplinair team (squad) en werkt in nauw contact met andere squads. Je coördineert dat er binnen het squad aan userstories wordt gewerkt welke passen in de purpose van je squad. Je zorgt voor prioriteit binnen de product- en sprintbacklog en zorgt dat aangebrachte userstories aansluiten op het behalen van doelstellingen binnen de purpose van Achterstanden.

Je focus ligt primair op particuliere en zakelijke klanten met betalingsachterstanden. De dienstverlening voor deze klantgroep is volop in beweging, en jij gaat ervoor zorgen dat deze steeds beter gaat aansluiten bij de specifieke wensen en problematiek.

Je werkomgeving
Het domein Achterstanden is volop in beweging. We zijn dagelijks bezig om onze processen te verbeteren om de klant beter en effectiever te helpen. Door klanten met betalingsproblemen in een zo vroeg mogelijk stadium passende en persoonlijke oplossingen te bieden kan een klant duurzaam herstellen.

De afdeling Product- en Informatiemanagement binnen Achterstanden bestaat uit twee aandachtsgebieden: Productmanagement en Informatiemanagement. Als Data analist maak je onderdeel uit van Informatiemanagement en werk je in een klein (8 fte), zeer ambitieus en gedreven team. Dit team heeft als standplaats Amsterdam.

De medewerkers van het aandachtsgebied Informatiemanagement dragen zorg voor inzicht in de achterstandsportefeuille en de achterstandsklant, de ontwikkeling en continue verbetering van voorspelmodellen en segmentatie- modellen, management- en stuurinformatie. Het inzicht in de achterstandsportefeuille en de achterstandsklant is om invulling te geven aan Closing the Loop, ofwel het vinden van correlaties en deze te vertalen naar continue verbetering van onze klantprocessen. De modellen en informatie hebben ten doel om enerzijds de beheerafdeling te ondersteunen bij het preventief beheer met als doel daadwerkelijke achterstanden te voorkomen. Anderzijds hebben de modellen en rapportages, analyses ten doel het beleid en bedieningsmodel van Achterstanden verder te verbeteren en optimaal te ondersteunen door toepassing van Operational Performance Management.

ie ben jij?
Een enthousiaste professional die energie krijgt van het werken aan concrete en tastbare resultaten. Je hebt kennis van het ontwikkelproces van een datawarehouse en bent in staat om keuzes te maken bij het vinden van passende IT oplossingen. Je vindt het leuk om dit in een multidisciplinair team te doen en gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen voor het realiseren van de missie van je squad of expertiseteam. Tegelijkertijd vind je het belangrijk dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid heeft en neemt en dat je je eigen expertise zelfstandig in kunt zetten voor het eindresultaat. Klantperspectief is je primaire driver. Kortom, je bent zelfstartend en zelfdenkend, je neemt initiatief en opereert zelfstandig maar je hecht even zo zeer aan samenwerking en het gezamenlijk realiseren van de doelstellingen. Je bent gedreven om je eigen expertise continu verder te ontwikkelen en/of te verbreden. Je bent een voorbeeld en stimulator van de nieuwe cultuur (Orange Code) en de nieuwe manier van werken.
Je hebt een universitaire opleiding afgerond. De studierichting econometrie of technische opleidingen hebben een pre. Je bezit een sterk analytisch vermogen en hebt een passie voor statistiek. Je kunt als geen ander structuur aanbrengen in problemen. Verder geven jouw analyses een heldere kijk op verbeterpotentieel en out-of-the-box denken is je niet vreemd.
Je neemt het voortouw in het implementeren van een ‘fact-based’ cultuur door 'analyse' niet alleen een functie, maar een bankbrede competentie te maken met als doel om 1-op-1 advies en service voor de klanten te realiseren
Je voert data-analyses uit binnen Achterstanden om de missie van Achterstanden te ondersteunen
Je genereert, monitort, presenteert en analyseert relevante klantinzichten, kosten, baten en risico's voor klanten, klantcohorten en producten
Je signaleert, toetst en optimaliseert de kwaliteit van beschikbare data, en vertaalt dit in een structureel goede inrichting van het Data Warehouse van Achterstanden. Ervaring met dimensioneel modelleren is een pré.
Je bewaakt uniformiteit in definities, werkwijzen en gebruik van data over de tribes heen binnen ING
Je maakt ad hoc en structurele analyses, de inhoudelijke analyse vertaal je naar een continue stroom van concrete verbetersuggesties of voorstellen tot verder analyse.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel

Je wilt het steeds beter maken voor de klant, hierbij kun je zelfstandig werken en samenwerken met anderen binnen en buiten Achterstanden.
Je bent uitermate nieuwsgierig en voortdurend op zoek naar verklaringen.
Jouw analyses en je communicatie zijn scherp, bondig en 'to the point' en weten te overtuigen.
Jij houdt het overzicht in complexe situaties.
Jij bent goed in het communiceren, presenteren en verkopen van jouw ideeën, hierbij kun je flexibel verschillende stijlen toepassen.
Je vormt een sparringspartner van manager in de operatie van Achterstanden.
Jij bent enthousiast en een echte teamplayer.
Je hebt hands-on kennis en ervaring met tools en technieken voor analysedoeleinden (datawarehouses, databases, dataselectie- (R, SQL etc.) en dataverwerkingstools, analyse-presentatie applicatie)
Je kunt goed samenwerken met technische en niet-technische stakeholders om voortgang te boeken
Je hebt ervaring met de rol product owner rol binnen de scrum methodiek
Je hebt ervaring met Dimensioneel Modelleren (Facts, Dimensions) en met de DWH product Life Cycle (Analyse, Ontwerp, Test, Beheer)
Je hebt ervaring met data security en data-governance.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


5 reacties

 • Datum
  11-08-2016 12:38
  Plaats
  ALMELO

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-08-2016 18:06
  Plaats
  Leiden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  12-08-2016 10:45
  Plaats
  Nijkerk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  29-08-2016 17:03
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  10-09-2016 14:58
  Plaats
  Eindhoven

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten