Senior inkoopadviseur

Opdrachtgever
Pro10
Geplaatst op
12-08-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
261
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

01-09-2016

Aantal uur per week

32-36

Organisatie & directie

Het Rijksvastgoedbedrijf is een uitvoeringsdienst van het Rijk en stelt gebruiksgereed vastgoed ter beschikking aan de rijksoverheid. Het Rijksvastgoedbedrijf beheert een uitgebalanceerde vastgoedportefeuille, die voldoet aan de gebruikseisen van deze tijd en past bij de diversiteit van de onderdelen van het Rijk.

De directie Transacties & Projecten (T&P) is de schakel naar de vastgoed- en bouwmarkt. De directie is o.a. verantwoordelijk voor de uitvoering van de portefeuillestrategie van het Rijksvastgoedbedrijf door (her)ontwikkeling, transformatie en transacties. Daartoe realiseert de directie nieuw- en verbouwprojecten en koopt zij alle producten, werken en diensten in voor het gehele Rijksvastgoedbedrijf. De belangrijkste instrumenten zijn: het verrichten van een omvangrijke verkoopopgave van vastgoed; het contracteren van alle gebruik van vastgoed door de rijksoverheid; het genereren van inkomsten door (tijdelijk) gebruik van vastgoed door het afsluiten van (bijzondere) contracten zoals erfpacht/pacht, huur, medegebruik en bijzonder beheer.

Afdeling & team

De afdeling Inkoop en Contractmanagement is verantwoordelijk voor de inkoopstrategie voor de opdrachten van het RVB, voor het samen met RVB-collega’s opstellen van goede specificaties, voor doelmatige en rechtmatige aanbestedingsprocedures en voor goed opdrachtgeverschap.

De sectie Inkoop Projecten Rijk is verantwoordelijk voor

 • Het opstellen van inkoopplannen;

 • Het (laten) opstellen van contracten, zowel traditioneel als geïntegreerd;

 • Het inkopen en aanbesteden van werken, diensten en leveringen voor huisvestingsprojecten van het RVB;

 • De toepassing van 'systeemgerichte contractbeheersing' (SCB);

 • Kennisdeling, ontwikkeling en beleid binnen het vakgebied.

Functieomschrijving

Als deskundige op het gebied van aanbestedingen en contractvorming ben je inkoopverantwoordelijke bij verschillende huisvestingsprojecten. Je bent vanaf het beginstadium van een project actief betrokken en begeleidt het hele inkoopproces. Je zorgt voor een gefundeerd voorstel voor de aanbestedingswijze en contractvorm, draagt bij aan de totstandkoming van het inkoopplan, de selectie- en gunningcriteria, de verschillende contract- en aanbestedingsdocumenten en bewaakt de consistentie en effectiviteit daarvan.
Daarnaast ben je actief betrokken bij actuele ontwikkelingen en verbetertrajecten binnen het vakgebied, zoals systeemgerichte contractbeheersing. Je wordt onderdeel van een team met enthousiaste en deskundige collega’s.

Functie-eisen

De gezochte adviseur heeft een technische, bouwkundige of juridische opleiding en beschikt over WO werk- en denkniveau. Hij of zij heeft recente praktijkervaring met vergelijkbare inkoopwerkzaamheden bij de overheid en (Europese) aanbesteding van bouwprojecten in de utiliteit. Daarnaast is ook inkoopkennis op niveau van tenminste NEVI1 en kennis van relevante regelgeving en voorwaarden, zoals de Aanbestedingswet, het ARW, de UAV, de UAV-GC en de DNR een vereiste. Vanzelfsprekend kan hij of zij ook contracten en bestekken doorgronden. Ervaring met het schrijven van contracten is een pré.
De adviseur is tot slot in staat om kennis op het gebied van contractvorming, projectmanagement, contractrecht en jurisprudentie in de praktijk toe te passen, zodanig dat doelmatigheid en rechtmatigheid gewaarborgd zijn.

Qua competenties wordt er een adviseur gezocht die over communicatieve- en adviesvaardigheden, overtuigingskracht, analyserend vermogen, organisatiesensitiviteit, flexibiliteit en netwerkvaardigheid beschikt. Hij of zij weet goed te plannen en organiseren en is innovatief. Daarnaast is het voor de adviseur van belang dat hij of zij goed kan samenwerken in interdisciplinaire teams en weet daar de inkoopaspecten oplossingsgericht en effectief in te brengen. Daarnaast kan hij of zij snel schakelen tussen operationeel en tactisch niveau.

Selectiecriteria

De profielen van kandidaten worden op onderstaande punten beoordeeld

 • Afgeronde opleiding op WO-niveau in technische, bouwkundige of juridische richting;

 • Recente praktijkervaring met vergelijkbare inkoopwerkzaamheden bij de Overheid;

 • Minimaal 5 jaar ervaring met het Europees aanbesteden van bouwprojecten in de utiliteit;

 • Inkoopkennis op niveau van tenminste NEVI 1 en kennis van relevante regelgeving en voorwaarden, zoals de Aanbestedingswet, het ARW, de UAV, de UAV-GC en de DNR een vereiste;

 • Ervaring met het schrijven van contracten is een pre;

 • Het toepassen van kennis op het gebied van contractvorming, projectmanagement, contractrecht en jurisprudentie in de praktijk;

 • Uurtarief.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten