Senior Adviseur Risicomanagement

Intermediair
KPN Consulting
Geplaatst op
12-08-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
0
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
179
Status
Gesloten

Omschrijving

Omschrijving

Voor de RWS zijn we op zoek naar een Senior Adviseur Risicomanagement

Functieomschrijving

Het Programma Implementatie Omgevingswet zoekt een topper op het gebied van risicomanagement. De Senior Adviseur Risicomanagement is binnen het programma Implementatie Omgevingswet (10W)verantwoordelijk voor de coördinatie van de totstandkoming van het risicomanagementproces. De adviseur draagt zorg voor het opzetten, implementeren, borgen en evalueren van het proces risicomanagement, legt dit proces vast en laat het proces vaststellen. De adviseur wordt ingezet ten behoeve van zowel deProgrammaraad, de deelprogramma’s Digitaal Stelstel Omgevingswet en Invoeringsondersteuning, deinformatiehuizen en de veranderopgaven. De adviseur draagt zorg voor de opzet en het beheer van hetrisicoregister en organiseert en faciliteert daartoe de nodige activiteiten zoals risicosessies, challenge- enverdiepingsgesprekken, workshops etc. Hij/zij challenged de programmamanagementleden als het gaat omrisico’s/knelpunten en de beheersing ervan, creëert een collectief bewustzijn ten aanzien van de risico’s,monitort de uitvoering van de beheersmaatregelen, spreekt projectleden aan indien zaken onvoldoendeworden opgepakt en schaalt waar en wanneer nodig op naar de manager programmabeheersing. De adviseur draagt tevens zorg voor de tijdige aanlevering van de risicoparagrafen en analyses ten behoeve van de verschillende stuur- en verantwoordingsrapportages. Waar en wanneer dat aan de orde is kan aan deadviseur risicomanagement gevraagd worden een toets te verrichten op de risicomanagement-processenen/of registers van deelprojecten of van opdrachtnemers. De risicomanager voert tezamen met financieel-,kosten- en planningsmanagement probabilistische analyses uit en levert input, ondersteuning en advies bij de uitwerking van scenario’s. De implementatie van de Omgevingswet kent een grote IT-component. Zoals de laatste jaren viel waar te nemen, brengen grote IT-projecten risico’s met zich mee. In het risicomanagement is daarom specifiek aandacht voor de risico’s op het vlak van data en IT, die met name liggen in de deelopgave digitalisering.
Nauwe samenwerking met je collega’s is voor jou erg belangrijk. Je werkt in een programma en maakt vanuit jouw rol verbinding met het totale programma. Daar voel je je lekker bij. Je weet een grote diversiteit aan stakeholders van de overheid en uit de markt te beïnvloeden over het belang van programmabeheersing, ook al hebben zij soms tegengestelde belangen. Ook weet je bij hen draagvlak te creëren over te nemen beheersmaatregelen in een politiek gevoelige context. Je onderhoudt een netwerk met relevante contacten.
Je draagt bij aan richtinggevende standaarden en zorg je dat deze zijn afgestemd en voorgedragen voor de werkwijze. Ook adviseer je over verbeteringen en standaardisering van het gehele werkproces vanuit deinvalshoek van programmabeheersing en zorgt dat deze verbeteringen geïmplementeerd worden. Je bentinnovatief en ontwikkelt oplossingen en/of aspecten binnen je vakgebied. Natuurlijk zorg je ook dat jouwinnovatieve ontwikkelingen bruikbaar geïmplementeerd worden binnen het werkproces. Tot slot deel je jouw kennis en ervaring binnen en buiten het programma.

Werk- en denkniveau

 • WO

Kennis en ervaring

 • Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van Informatievoorziening, Bedrijfskunde, bestuurskunde of een vergelijkbare richting.

 • Minimaal 10 jaar aantoonbare ervaring als risicomanager, waarvan aantoonbaar 4 jaar als risicomanager van complexe IT projecten en 3 jaar als risicomanager binnen programma’s;

 • Gedegen kennis van risicomanagement (de RISMAN-methodiek), risicomanagementtechnieken en -systemen;

 • Kennis van en vaardigheid in projectmanagementmethoden, zoals PRINCE2 en projecttechnieken;

 • Recente ervaring (uit de afgelopen 2 jaar) met het implementeren van processen en methodieken binnen een programma;

 • Betrouwbaar en gewend met vertrouwelijke informatie om te gaan en te beheren;

 • Ervaring met afstemmingsprocessen

 • Ervaring met het opstellen van rapportages op project en programmaniveau;

Meest essentiële competenties

 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden;

 • Analytisch sterk;

 • Resultaatgericht;

 • Doorzetter goed kunnen omgaan met weerstand;

Sluitingsdatum

16-08-2016

Sluitingstijd

17:00

Uren per week

36

Indicatie intakegesprek

ZSM

Indicatie besluitvorming

31-08-2016

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te zijn

•CV in Word-formaat voorzien van de 3 meest relevante (recente) projecten.
•Motivatie afgestemd op de functie eisen.
•Beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen).
•Uurtarief (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).
N.B.
•Aanbiedingen op basis van exclusiviteit

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten