Contractmanager Defensie

Opdrachtgever
ItaQ BV
Geplaatst op
12-08-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Nee
Reacties
1
Bekeken
1650
Status
Gesloten
Referentie
HT-Contractmanager Defensie

Afrondingstoelichting

Geachte heer/mevrouw,

Wij hebben voldoende reacties binnen gekregen op deze functie. De reacties worden nu doorgenomen door één van onze recruiters.

Zodra alle CV's zijn bekeken zullen wij u vanuit ons eigen database per e-mail feedback geven op uw sollicitatie.

Met vriendelijke groet,

Backoffice ItaQ


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2564 opdrachten

Omschrijving

De werkzaamheden worden verricht binnen Programma Management F-16 van Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) van het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK).

Het LCW heeft tot doel het waarborgen van de beschikbaarheid van wapensystemen en communicatiesystemen ten behoeven van de uitvoering van operationele taken. HET LCW draagt bij aan de instandhouding van moderne, robuuste, veilige en luchtwaardige kwalitatief hoogwaardige wapensystemen en grondgebonden systemen. Het LCW ondersteunt de operationele gebruikers bij de voortdurende optimalisatie van de uitoefeningen van haar taak. Daarnaast levert het LCW in het kader van de instandhouding van systemen een bijdrage door het leveren van benodigd materieel en – op het gebied van grondgebonden systemen 0 technische expertise. Het LCW voert zelfstandig technische en logistieke instandhoudingactiviteiten uit binnen de eigen infrastructuur. HET LCW vervult daarin de volgende rollen:

 • Smart adviseur: het adviseren van klanten, operationele commandanten, wapensysteem managers en projectleiders over alle zaken betreffende de instandhouding.

 • Smart specifier: Het specifiëren van instandhoudingskentallen en het aanleveren van onderhoud- en kostendata voor operationele commandanten, wapensysteemmanager, projectleiders en controllers.

 • Smart supplier: Het kosteneffectief bevoorraden door eht voeren van ketenregie, gebruik makend van performance based logistics methodieken zoals overnight delivery en spare provisioning forecasting.

 • Smart buyer: het kosteneffectief en ‘rekenkamer-proof’ inkopen van reservedelen, tooling en diensten, gebaseerd op risicospreiding door bijvoorbeeld dual sourcing.

Het LCW bestaat uit de afdelingen staf, Program Management (PM) en Onderhoud & Logistiek (O&L).

De afdeling PM is verantwoordelijk voor de in de Taakopdracht afgesproken systeembeschikbaarheid en beheert de lange termijn planning van onderhoud en modificatie die aan de systemen worden uitgevoerd. PM voert de regie over de instandhouding van de wapensystemen en de aan CLSK toegewezen missie ondersteunende systemen. Daarnaast is PM door middel van Supply Chain Mangagement verantwoordelijk voor beschikbaarheid en aansturing van de bevoorrading van reserveonderdelen, ook voor wat betreft de onderdelen die benodigd zijn voor de interne productie van het LCW. De regiefunctie betreft de systeem logistieke keten alsmede de logische keten tot aan de gebruikers. PM is namens de Commandant LCW verantwoordelijk voor het integrale afstemming met Onderhoud en Logistiek. Op basis hiervan maken zij de keuzes en stellen in voorkomende gevallen de prioriteiten en verwerken dit als onderdeel van het Bedrijfsplan in het productieplan.

Defensie is in 2011 een Partnership Agreement aangegaan met DutchAero Services (DAS). In het voorjaar van 2015 is DAS overgenomen door StandardAero en gaat zij commercieel verder onder de naam StandardAero Defense Services Europe (SA/DSE). In de “Tranistie Fase” is SA/DSE “ingehuurd” om leiding te geven aan het F100 onderhoud. Met ingang van de Operationele Fase neemt SA/DSE zowel kleine eenheid defensiepersoneel, de Defence Core, wordt vanaf dat moment vanuit 981SQ bij SA/DSE te werk gesteld.

SA/DSE neemt in de Operationele Fase alle F100 werk van O&L over en blifjt o.b.v. het GOCO-principe daarbij gebruik maken van dezelfde Defensie faciliteiten die voor dit F100 werk nodig zijn: gebouwen, terreinen, tooling & equipment, backshops, ed.

SA/DSE wordt verantwoordelijk voor het tijdig opleveren van voldoende bruikbare NL motoren, modules en componenten, en werkt daartoe met haar eigen personeel (incl. de Defence Core) op onderhoudsfaciliteiten van LCW. Defensie blijft verantwoordelijk voor de beschikbaarstelling van en het onderhoud aan gebouwen, terreinen, tooling & equipment, alsmede door de levering van spares voor het NL F100 werk. In de Operationele Fase betaalt LCW aan SA/DSE voor het uitgevoerde Nl F100 werk een vergoeding; de tarieven worden jaarlijks bepaald en vastgesteld.

Werkzaamheden

Draagt zorg voor de ontwikkeling, invulling en optimalisering van het contractmanagement PPS F100 tussen Defensie/LCW/PM F-16 en SA/DSE. Dit behelst o.a. het afstemmen, opstellen en vastleggen van processen en procedures, omdat het uitgangspunt is dat Defensie na afsloop van het inhuurcontract de werkzaamheden zelfstandig kan uitvoeren.

Onder contractmanagement voor PPS F100 wordt verstaan

 • Opmaak, beheer en bewaking van het jaarlijkse SLA tussen PM/F16 en SA/DSE;

 • Het voeren van productie overleg in het Operational Committee;

 • Het bewaken van de tijdige voorziening in de benodigde goederen voor de PPS;

 • Behoeftestelling voor contractwijziging of amendementen;

 • Het jaarlijks aanpassen/overeenkomen van de tarieven conform de in de overeenkomst vastgelegde procedures/afspraken;

 • Het bewaken/overeenkomen van besteding uren SA/DSE voor Werk voor Derden in i.v.m. te betalen vergoedingen door SA/DSE;

 • Het bewaken/vastleggen/overeenkomen van uren die SA/DSE besteed tijdens de Operationele Fase aan de Nederlandse F100 motoren i.v.m. de door de Staat tte betalen vergoeding daarvoor;

 • Het bewaken/beoordelen van de te realiseren KPI’s;

 • Het uitvoeren van activiteiten in het kader van TAA-amendementen F100;

 • In overleg/samenwerking met het inkoopcentrum uit onderhalen en opstellen van contract amendementen

 • Het als intermediair fungeren tussen SA/DSE en andere Defensieonderdelen indien het onderwerp commerciële aspecten betreft

 • Het leveren vn een bijdrage in het rapportageproces binnen Defensie

Kennis en vaardigheden

 • Gedegen technische kennis

 • Kennis van de LCW, CLSK en DMO organisatie, processen en procedures;

 • Kennis van onderzoeksprocessen en regelgeving op luchtvaartgebied

 • Inzicht in en kennis van SAP is een pluspunt

 • Vaardig in het opstellen en toelichten van adviezen en rapportages

 • HBO opleiding op technisch gebied

 • Ervaring in het aansturen en begeleiden van (mechanische) onderhoudsreparatie- en modificatiewerkzaamheden aan motoren en/of wapensystemen

 • Brede organisatiekennis van LCW/CLSK

 • Kennis en ervaring met contractmanagement is een pluspunt

 • Kennis en ervaring met P&W F100 motor is een pluspunt.

Overige informatie

Locatie

Randstad

Duur

6 maanden met optie tot verlenging

Start

ASAP

Recruiter

Danielle Hassefras

PS. CV's zonder specifieke motivatie en/of CV's waar de motivatie niet op aansluit op deze rol worden niet in behandeling genomen.
In de specifieke motivatie dienen punten uit de Functieomschrijving & Functie eisen duidelijk naar voren te komen.

Attentie

Indien we verder gaan in de procedure wordt u gevraagd minimaal twee referenties op te geven, waarbij vergelijkbare opdrachten zijn uitgevoerd. De referentie checks zijn een noodzakelijk onderdeel van dit selectie proces.

Reageren

Past u in bovenstaand profiel, dan ontvangen wij graag per email de volgende gegevens

 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief achternaam, geboortedatum, woonplaats en foto);

 2. Motivatie specifiek gericht op het bovenstaande functieprofiel;

 3. Uurtarief;

 4. Beschikbaarheid en overige relevante informatie, zoals geplande vakanties.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  15-08-2016 09:36
  Plaats
  Berg en Terblijt

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten