Adviseur geluid

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
15-08-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Rijswijk
Reacties
0
Bekeken
279
Status
Gesloten
Referentie
IGB77363758

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2546 opdrachten
 • Yacht bv 30 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een adviseur geluid met aantoonbare en relevante werkervaring op het gebied van het activiteitenbesluit en toepassing van de Wet geluidshinder ten behoeve van gemeenten en provincies.

Wie?

Onze opdrachtgever is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze uitvoeringsorganisatie bevordert de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer op de weg en het water. Veiligheid, doorstroming, comfort en betrouwbare informatievoorziening zijn hierbij sleutelwoorden.

U bent werkzaam voor de afdeling Geluid, Lucht en Natuur. De afdeling verbindt beleid en uitvoering op het terrein van natuur- en milieuwetgeving. Ze is actief waar de beleidsdoelen van DG Bereikbaarheid, DG Ruimte en Water en DG Milieu en Internationaal samenkomen in de uitvoeringspraktijk van Rijkswaterstaat.

De afdeling werkt aan kennis- en kaderontwikkeling en advisering. Ze ontwikkelen en bundelen kennis over geluid, lucht en natuur en de relevante wetgeving en passen die toe op de netwerken van Rijkswaterstaat en in advisering aan de externe partners – zowel decentrale overheden als de beleidsdirectoraten DGMI en DGB. Voor luchtkwaliteit en geluid zijn een aantal wettelijke taken te vervullen. Grote strategische thema’s zijn op de voorbereiding van de Omgevingswet, waaronder de overgang van NSL, de implementatie van de nieuwe geluidswetgeving en natuurwetgeving (PAS). Er is zodoende veel politieke en bestuurlijke dynamiek. De jaarlijkse rapportages voor lucht en geluid zijn sleutelproducten.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U adviseert de beleidskern van IenM (DGMI) en in InfoMil-verband aan de decentrale overheden op het gebied van geluidsregelgeving en toepassing daarvan.

 • U bent scherp op de actuele ontwikkelingen die er spelen, namelijk Omgevingswet, SWUNG-2 en activiteitenbesluit, en levert hierin een belangrijke bijdrage. Inhoudelijk zijn ruimtelijke ordening en industrielawaai belangrijke aspecten.

 • U deelt kennisontwikkeling, kennisoverdracht en communicatie op het vakgebied en ontwikkeling van middelen.

 • U adviseert inhoudelijk over omgevingslawaai, in het bijzonder in verband met de rapportage aan de EU.

 • U ondersteunt bij de beleidsondersteuning, met name op de onderwerpen Beperken geluidhinder individuele bedrijven in het omgevingsplan, Aanvullingsbesluit geluid en Zonebeheer defensieterreinen.

Eisen

 • U hebt minimaal een relevante hbo-opleiding afgerond.                                                                                           

 • U hebt minimaal 5 jaar aantoonbare en relevante werkervaring op het gebied van het activiteitenbesluit en toepassing van de Wet geluidshinder ten behoeve van gemeenten en provincies.

 • U hebt 3 tot 5 jaar succesvolle ervaring met advisering en het maken of delen van adviesproducten of -diensten voor overheden.

 • U beschikt over organisatiesensitiviteit en aantoonbaar goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.

Wensen

 • U beschikt aantoonbaar over de kwaliteiten plannen en organiseren.

 • U beschikt over een analytisch vermogen en bent klantgericht.

Waar?

Rijswijk

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 24 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2016, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór dinsdag 23 augustus aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten