Senior Informatiemanagement adviseur

Intermediair
Detabem
Geplaatst op
15-08-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Deventer
Reacties
1
Bekeken
689
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2560 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Start

5 september

Einde

6 januari 2017

Verlenging

2x 1 maand

Uren

36

Indienen

21 augustus

Detabem is op zoek naar een Senior Informatiemanagement adviseur voor in Deventer.

Opdrachtomschrijving

De I-werkorganisatie van Deventer, Olst-Wijhe en Raalte (DOWR-i) zoekt een Senior Informatie management adviseur tijdelijk voor 36 uur per week voor de duur van 4 maanden, met een optie tot verlenging van 2 maal 1 maand.

Het team
De gemeente Deventer is gastheergemeente voor de samenwerking tussen Deventer, Olst-Wijhe en Raalte voor de ICT samenwerking (DOWR-I). De bundeling van de IM, FB en ICT-capaciteit van de drie gemeenten heeft geresulteerd in een team dat de informatievoorzieningsketen integraal ondersteunt: de I-werkorganisatie. Het team bestaat uit circa 70 medewerkers. Binnen het DOWR-i team worden majeure projecten en programma’s uitgevoerd naast het reguliere beheer, zoals digitaal werken, rationalisatie en vernieuwing van applicaties, informatiebeveiliging en vervanging van systemen in het finance cluster. Je rapporteert aan de teammanager van de i-werkorganisatie.

Als je bij ons komt werken verwachten wij dat je meeneemt: strategische inzicht en kennis over informatievoorzieningen en proces-veranderkunde en uitstekende advies-, communicatie- en presentatievaardigheden. Ervaring binnen de gemeentelijk overheid en bij voorkeur op een van de aandachtsgebieden waar de DOWR-i werkzaam is nl: ruimte, sociale, generieke, bedrijfsvoering en/of dienstverleningsdomein.

• Je adviseert over en ontwikkelt I-beleid op meerdere complexe en brede vakgebieden voor de 3 gemeenten en voert mede regie op dit informatiebeleid en de daarbij behorende concernkaderstelling. Je adviseert over oplossingen voor de informatievoorziening. Je houdt de informatiekundige ontwikkelingen in de markt en in gemeenteland/overheid in de gaten. Je anticipeert op ontwikkelingen in de techniek, de bedrijfsprocessen en het werkterrein.
• Je bent mede verantwoordelijk voor het IT-projectportfoliomanagement proces en de IT- projectdelivery. Je bewaakt de samenhang tussen projecten en systemen en stemt de inzet van resources af. Je zorgt voor de uitvoering en implementatie van multidisciplinaire vraagstukken en processen.
• Je bent mede verantwoordelijk voor het accountmanagement proces tussen de klant en de I-werkorganisatie en je ondersteunt de informatie management adviseurs. Je zorgt voor organisatiebrede afstemming en samenhang van vraagstukken en processen die strategisch dan wel tactisch van aard zijn. Je bundelt vragen van meerdere klanten tot gezamenlijke oplossingen. Je ondersteunt de lijn managers/teams met het opstellen van business cases.

Kandidaatomschrijving

 • Je bent een stevige persoon, met een academisch werk- en denkniveau, inspirerend, coachend, klant- en resultaatgericht.

 • Je hebt ruime, actuele ervaring met informatiemanagement advisering, portfoliomanagement en accountmanagement en kunt de toegevoegde waarde hiervan voor de informatievoorziening uitdragen.

 • Je hebt ruime ervaring in een complexe omgeving met verschillende belangen en partijen en hebt bewezen hierin meerjarig succesvol te zijn geweest.

 • Je bent een ‘verbinder’ met daadkracht zowel binnen de eigen i-werkorganisatie als tussen de i-werkorganisatie en onze gebruikers/klanten.

 • Je schakelt makkelijk, praktisch ingesteld, hands-on en bent niet “voor één gat te vangen”.

 • Je handelt vanuit een duidelijke visie op het vakgebied.

 • Je hebt leidinggevende ervaring aan groepen/projecten.

Bovenstaande competenties worden in de motivatiebrief en tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente.
Toelichting op rooster.
36 uur wordt bij voorkeur verdeeld over 5 dagen. De werktijden zijn tijdens kantooruren (08:30 tot 17:00u)

Eisen

Werkervaring
Op cv aantoonbaar minimaal 4 jaar werkervaring, opgedaan in de laatste 5 jaar op het gebied van informatiemanagement.
Referentie vereist.

Opleiding
Op cv aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO-opleiding Informatica en/of Bestuurskunde

Weging

•Adviseren en ontwikkelen van I-beleid voor Overheid/Gemeenten
Op cv aantoonbaar minimaal 4 jaar ervaring, opgedaan in de laatste 5 jaar ervaring op het gebied van advisering over en het ontwikkelen van I-beleid binnen een overheidsorganisatie.

•Ervaring in een complexe omgeving
Op cv aantoonbaar minimaal 4 jaar werkervaring, opgedaan in de laatste 5 jaar binnen een overheidsorganisatie. Je hebt je hierin aantoonbaar bewezen succesvol te zijn.

•Ervaring als leidinggevende
Op cv aantoonbaar minimaal 2 jaar ervaring als leidinggevende op het gebied informaticaprojecten, opgedaan in de laatste 4 jaar.

Gevraagde documenten
aanleveren bij offerte
◦Motivatiebrief
◦Polis beroeps-/bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

CV mag maximaal uit 6 pagina's bestaan, in een word format aanleveren.
Motivatiebrief is een must anders wordt het niet in behandeling genomen.

Met vriendelijke groet,
Detabem u krijgt van ons altijd een reactie

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  16-08-2016 15:00
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten