Business Analist

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
15-08-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
297
Status
Gesloten
Referentie
IGB77395665

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • KPN Consulting 237 opdrachten
 • Helion IT 162 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving
Startdatum:01-11-2016
Einddatum:31-03-2017

Optie op verlenging: Ja

Aantal uur per week:36
Sluitingsdatum:19-08-2016 om 10:00 uur

Over de organisatie

De Dienst Informatiemanagement (IM) is onderdeel van het dienstencentrum van de organisatie en is de informatiemanagementorganisatie voor de business. De dienst is verantwoordelijk voor de continuïteit van de informatievoorziening (IV)-dienstverlening aan de business en bereidt samen met de business de IV-portefeuille voor, onder meer door middel van de intake van nieuwe behoeften. Ook de vertaling van de informatiebehoefte naar requirements tot en met de implementatie van nieuwe of gewijzigde IV behoort tot het takenpakket van de dienst. De ruim 600 medewerkers van de Dienst IM werken zowel geconcentreerd als gedeconcentreerd.

De sector Gegevensgebruik en –Beheer (GGB) heeft een regie-, beheer-, advies- en rapporterende functie over gegevens die éénmalig door de business worden ingewonnen/vastgelegd en meervoudig binnen desystemen worden hergebruikt. Kenmerk hiervan is dat het gegevens betreft die niet door het operationele proces of bedrijfsvoeringproces gewijzigd worden. De kerntaken van sector GGB zijn het controleren van kwaliteit van gegevens en het doen van voorstellen om de kwaliteit van gegevens te verbeteren.

De sector GGB zorgt voor een stabiele en eenduidige kern van de informatiehuishouding in de vorm van een samenhangend stelsel van gegevensstandaarden en referentieverzamelingen waarmee de operatie kwalitatief hoogwaardige informatie kan verwerken. GGB bewaakt, toetst en monitort de kwaliteit van gegevens. Daarnaast heeft GGB een belangrijke rol in de controle op de processen ontwikkelen, vaststellen en naleven van de afspraken die gelden binnen de informatie- en gegevensarchitectuur.

Het Aanvalsprogramma IV (AVP) is gericht op het realiseren van een bruikbare, gebruiksvriendelijke, betrouwbare, veilige, flexibele, toekomstvaste en betaalbare informatievoorziening. De komende periode moeten diverse binnen het AVP gerealiseerde IV voorzieningen in beheer worden genomen. Aan de sector GGB binnen de Dienst IM, als bewaker van de gegevenskwaliteit en beheerder van alle gegevens die eenmalig worden vastgelegd en meervoudig worden gebruikt, wordt gevraagd om o.m. referentiegegevens, definities, bedrijfsbegrippen, formulieren in beheer te nemen. Voordat in beheername kan plaatsvinden, moet zorgvuldig gekeken worden wat er op de sector af komt (detectiefase), zal gestandaardiseerd en geharmoniseerd moeten worden (harmonisatiefase) en zal GGB regievoeren op de implementatie van de geharmoniseerde gegevensstandaarden binnen de totale informatievoorziening (IV) Voor deze complexe opdracht wordt gezocht naar business analisten die in  projectteamverband en samen met de gegevensarchitecten, -adviseurs en -beheerders binnen GGB zorgen voor een goede landingsbaan van o.m. referentiegegevens, definities, bedrijfsbegrippen, formulieren.

Binnen de sector GGB op beheerste wijze in beheer genomen en gestandaardiseerde danwel geharmoniseerde referentiegegevens/-tabellen, definities, bedrijfsbegrippen en formulieren van (geclusterde) AVP voorzieningen.

Verantwoordelijkheden

 • Verzamelt de referentiegegevens/-tabellen, definities, bedrijfsbegrippen, formulieren binnen (een cluster) van op te leveren AVP voorzieningen.

 • Analyseert met scherpte en accuratesse de ingewonnen informatie en toetst of de producten bekend zijn binnen GGB

 • Zoekt naar (inter)nationale keten standaarden

 • Analyseert op raakvlakken met andere processen

 • Werkt gedragen en implementeerbare voorstellen uit voor standaardisatie en harmonisatie

 • Ondersteunt en begeleidt stakeholders (product owners, adviseurs, functioneel beheerders, etc) in het proces en bij de uiteindelijke besluitvorming over de noodzakelijke standaardisatie- en harmonisatiemaatregelen.

 • Voert regie op een zorgvuldige implementatie binnen de IV  en zorgt voor noodzakelijke documentatie om de verzameling referentiegegevens, definities, bedrijfsbegrippen en formulieren in beheer te nemen binnen de sector GGB

 • Adviseert de (project)manager van het “in beheername project GGB” gevraagd en ongevraagd over toe te passen methoden, technieken en tools en borgt vastlegging en verspreiding daarvan binnen de sector

Functie-eisen

 • minimaal 3 jaar relevante ervaring als business analist opgedaan in de afgelopen 5 jaar. (harde eis)

 • afgerond HBO opleiding informatiekunde, bedrijfskundige informatica of bedrijfskunde (diploma) (harde eis)

 • ervaring met gegevensanalyse en het implementeren van referentiegegevens

 • ervaring met stakeholdermanagement

 • kennis van de informatievoorziening van de politie

 • kennis van gegevensmanagement en (het komen tot) standaarden 

 • minimaal 3 jaar relevante ervaring als adviseur (IM) opgedaan in de afgelopen 5 jaar

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten