Sr. Communicatieadviseur

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
15-08-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Arnhem
Reacties
0
Bekeken
454
Status
Gesloten
Referentie
IGB77396284

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

12-09-2016

Einddatum

11-09-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

20

Sluitingsdatum

22-08-2016 om 17:00 uur

De senior communicatieadviseur valt onder directe verantwoordelijkheid van de projectmanager en werkt in het kernteam nauw samen met de verschillende vakdisciplines. Bij de organisatie van o.a. bijeenkomsten werkt de senior communicatieadviseur samen met de project-assistent van de provincie die een deel van de uitvoerende taken voor haar rekening neemt.

De senior communicatieadviseur zorgt voor continuïteit van de dienstverlening, mocht hij/zij onverhoopt uitvallen, en bij voorkeur voor inzet van een back-office waar inhoudelijke werkzaamheden kunnen worden ondergebracht indien de werkdruk of de projectomstandigheden dit vragen.

​Verantwoordelijkheden
De senior communicatieadviseur adviseert de projectmanager op allerlei niveaus, van bestuurlijke stukken tot en met detailonderzoeken en is verantwoordelijk voor onder andere de volgende werkzaamheden/producten:

 • Opstellen communicatieplan, inclusief communicatiestrategie

  • Adviseren over communicatieaanpak aan projectmanager

  • Adviseren over communicatierisico’s en kansen

  • Adviseren over relatiemanagement met stakeholders

  • Adviseren over en bewaken van communicatieplanning en -budget

  • Organiseren van productie communicatiemiddelen en organisatie informatiebijeenkomsten

  • Advies en ondersteuning bij opstellen reactienota

  • Advies en ondersteuning bij beantwoorden brieven en reacties

  • Adviseren over communicatie in kernteamoverleg waarin diverse disciplines vertegenwoordigd zijn (o.a. planjurist, grondverwerver, omgevingsmanager)

  • Afstemming met overige inhoudelijke specialisten (wegontwerpers, geluidsdeskundigen)

  • Afstemming met de communicatieadviseurs van Rijkswaterstaat en de betrokken gemeenten

  • Monitoring van berichtgeving in media en daarop anticiperen indien nodig

Daarnaast zoekt de senior communicatieadviseur actief de verbinding met afdeling Communicatie van de provincie. Zowel de teamsenior infrastructuur als de woordvoerder van de gedeputeerde worden actief bij de communicatieaanpak betrokken zodat de aanpak bijdraagt aan de communicatiedoelen van de provincie. Voor hands-on werkzaamheden kan een beroep worden gedaan op een medewerker van de afdeling Communicatie. De senior communicatieadviseur draagt bij aan- en staat open voor kennisoverdracht naar de provinciale organisatie.

Functie-eisen

 • beschikt aantoonbaar over een Academisch werk- en denkniveau op het gebied van Communicatie, opgedaan door een combinatie van een afgeronde HBO-opleiding met minimaal 10 jaar ervaring met Infracommunicatie, of een afgeronde Academische opleiding met minimaal 8 jaar ervaring met Infracommunicatie (harde eis)

 • beschikt aantoonbaar over minimaal 5 jaar ervaring als senior communicatieadviseur (opgedaan in de periode 2008-2016) met communicatie over provinciale inpassingsplannen op het gebied van weginfrastructuur (harde eis)

 • beschikt aantoonbaar over ervaring (opgedaan in de periode 2008-2016) met opstellen/redactie van reactienota’s naar aanleiding van bijvoorbeeld zienswijzen (harde eis)

 • beschikt aantoonbaar over ervaring (opgedaan in de periode 2008-2016) met omgevingsadvies in samenwerking met projectleider en/of omgevingsadviseur (harde eis)

 • beschikt aantoonbaar over ervaring (opgedaan in de periode 2008-2016) met communicatie over voorbereiding van de realisatiefase van wegenprojecten (harde eis)

 • beschikt aantoonbaar over minimaal 3 jaar ervaring met de interne werkprocessen en procedures van provincie en Rijkswaterstaat (harde eis)

 • beschikt aantoonbaar over kennis van en ervaring op het gebied van communicatie over ruimtelijke ordening, planologie, verkeerskunde, wegontwerp, landschappelijke inpassing, grondverwerving, geluids- en andere milieuaspecten

 • heeft aantoonbaar minimaal 3 jaar kennis van en ervaring met het werken binnen een politiek-bestuurlijke organisatie, de werkwijze van en in het politiek-bestuurlijke krachtenveld

 • heeft aantoonbaar kennis van het vakgebied infracommunicatie aan de hand van publicaties of activiteiten op het gebied van kennisdeling (opgedaan in de periode 2008-2016)

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten