Projectleider werkgelegenheid en ondernemerschap

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
15-08-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
2
Bekeken
233
Status
Gesloten
Referentie
IGB77397227

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-09-2016

Einddatum

01-03-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

24

Sluitingsdatum

16-08-2016 om 12:00 uur

Voor een vitale en levendige gemeente is het belangrijk werkgelegenheid en ondernemerschap te stimuleren. Door de flexibilisering van de arbeidsmarkt wordt ondernemerschap steeds belangrijker. Het aanleren van de competenties die horen bij ondernemerschap hoeven niet altijd uitstroom uit een uitkering of het starten van een eigen bedrijf als doel te hebben. Voor veel mensen kan het ook een manier zijn om contact te maken met anderen, in kansen te leren denken en jezelf te verbeteren en mee te doen in de samenleving. Ondernemen sluit vaak goed aan bij de motivatie van mensen en wordt daarom steeds vaker ingezet om mensen te activeren.

De organisatie wil deze bredere kijk op ondernemerschap in het sociaal domein op de volgende manieren faciliteren:

 • Het versterken van coöperatieve samenwerkingsverbanden, door middel van een subsidieregeling en om de mogelijkheden bij de verrekening van inkomsten van uitkeringsgerechtigden die binnen coöperaties activiteiten te ontplooien, te verruimen;

 • Het experimenteren met praktijkbegeleiding tijdens de voorbereiding op ondernemerschap vanuit een uitkering (bescheiden schaal) en na het starten met ondernemen, in het bijzonder voor deeltijd ondernemers;

 • Het inrichten van een oriëntatieprogramma dat, anders dan nu, inzicht en toegang biedt tot vormen van ondernemerschap in de 22 gebieden, maar waarvan volledige uitstroming niet altijd het doel hoeft te zijn.

Bovenstaande ambities zijn vastgelegd in verschillende beleidsnotities, zoals het (geactualiseerde) coalitieakkoord en het Koersbesluit Re-integratie. Om de samenhang te vergroten is besloten om de realisatie vanuit één project 'Meer Ondernemen' te coördineren. Verschillende afdelingen binnen de organisatieonderdelen Werk, Participatie en Inkomen zijn betrokken.

Voor dit project zoeken we per direct voor de duur van minimaal zes maanden een enthousiaste Projectleider 'Meer Ondernemen' voor 24 uur per week.

Werkzaamheden omvatten

 • Het vertalen van de (politieke) ambities naar projectdoelstellingen en operationele doelstellingen in een projectplan;

 • Het managen van de verwachtingen bij de opdrachtgevers en overige stakeholders;

 • Het Inrichten van een project- en opdrachtgeversorganisatie;

 • Het dragen van zorg voor uitvoering van het project;

 • Het Functioneel aansturen van projectmedewerkers;

 • Het bewaken en rapporteren over voortgang, uitputting van middelen en beslismomenten;

 • Het afstemmen met in-en externe partijen/belanghebbenden;

 • Het overleggen met opdrachtgever over de voortgang en inhoud van het project

Functie-eisen

 • beschikt minimaal over aantoonbaar HBO of WO werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald HBO diploma (harde eis)

 • minimaal 6 jaar ervaring met het leiden van projecten (harde eis)

 • minimaal 5 jaar ervaring met het opereren in politiek-bestuurlijk complexe omgevingen (harde eis)

 • aantoonbare ervaring met (projecten gericht op) ondernemerschap (harde eis)

 • aantoonbare werkervaring opgedaan in de laatste 6 jaar met projectmanagement in het sociale domein

 • aantoonbare eraring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar, met (projecten gericht op) het snijvlak tussen ondernemerschap en werk en inkomen

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  15-08-2016 17:19
  Plaats
  Castricum

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  16-08-2016 09:59
  Plaats
  \'s-Hertogenbosch

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten