Interim manager Samenleving & Beleid

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
15-08-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Ede
Reacties
1
Bekeken
632
Status
Gesloten
Referentie
IGB77398811

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2535 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

1-9-2016

Einddatum

1-2-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

25-8-2016 om 8:00 uur

De afdeling heeft een tweehoofdig management. Er werken ca 45 medewerkers van beleidsadviseurs tot accountmanagers. Het werk van de afdeling richt zich op beleid en accountmanagement op de beleidsterreinen: zorg, welzijn, participatie, werk en inkomen, wonen, jeugd, sport, cultuur, onderwijs en economie. Dit betekent dat onder andere de doorontwikkeling van de transformatie in het sociaal domein geregisseerd wordt door deze afdeling ondersteunt door een tijdelijke hulpstructuur, in nauwe samenwerking met partners uit het maatschappelijk veld en uitvoerende afdelingen. Ook de kanteling van de nuldelijn, het werken van buiten naar binnen en focus op samenwerking met maatschappelijke partners, het bedrijfsleven en burgers zijn belangrijke opgaves van de afdeling. De afdeling werkt veel samen in regionale verbanden.

Twee jaar geleden is deze afdeling tot stand gekomen als gevolg van een herinrichting van de gemeentelijke organisatie. Daarbij is gekozen voor een breed georiënteerde afdeling met het oog op meer integratie van beleid. Daarbij is er altijd samenspel met uitvoerende afdelingen en partners. Er loopt erg veel op en via de afdeling, er zijn dagelijks diverse bestuurlijke afstemmingsmomenten en er lopen veel politiek belangrijke dossiers.

Je opdracht bestaat uit twee onderdelen

1 van de 2 afdelingsmanagers stroomt intern door, waardoor wij op zoek zijn naar een interim manager. Je vervult deze rol tijdelijk met de blijvende manager, waarbij in overleg taken verdeeld worden.

Daarnaast krijg je de opdracht te onderzoeken op welke wijze de integraliteit, kwaliteit en het opgave gestuurd werken door de afdeling meer tot wasdom kan komen. Hierbij adviseer je over mogelijke veranderingen om te zorgen dat de huidige gekozen werkwijze en organisatie van het werk van de afdeling beter tot haar recht kan komen. Je bevindingen geef je weer in een schriftelijk rapport.

Verantwoordelijkheden

 • Je levert na 5 maanden een rapport met daarin je bevindingen en aanbevelingen aan het Directieteam, op basis waarvan de organisatie de wijze van integraliteit, kwaliteit en opgave gestuurd werken door de afdeling kan verbeteren;

 • Je geeft integrale inhoudelijke en strategische sturing aan een deel van de afdeling;

 • Je initieert en adviseert over strategische, operationele en tactische vraagstukken op bestuurlijk en afdelings-/clusterbreed niveau met directe impact op de samenleving;

 • Je bent mede verantwoordelijk voor de continue doorontwikkeling en innovatie van het cluster en voor de samenwerking met andere afdelingen;

 • Je bent mede verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, effectiviteit en integraliteit van de afdeling.

Functie-eisen

 • Ruime leidinggevende ervaring bij gemeenten (van vergelijkbare omvang).

 • Academisch werk- en denkniveau.

 • Ervaring met het uitvoeren van een onderzoek en het opleveren van een rapport.

 • Affiniteit met opgave gestuurd werken, beleidsintegraliteit vormgeven en co-creatie met partners.

 • Ervaring met de beleidsterreinen van de afdeling, met name met het Sociaal Domein.

 • Ervaring binnen het gemeentelijk domein/ lokale bestuurlijke processen.

 • Sterk in organisatiefocus en doorvertaling naar werking van afdelingen.

 • Kennis van bedrijfsvoeringsprocessen.

 • Ervaring en/of aantoonbare kwaliteiten op het gebied van het inhoudelijk aansturen van medewerkers.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  16-08-2016 09:49
  Plaats
  \'s-Hertogenbosch

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten