Contractmanager

Opdrachtgever
ItaQ BV
Geplaatst op
16-08-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Arnhem
Reacties
0
Bekeken
440
Status
Gesloten
Referentie
ht/Contractmanager

Afrondingstoelichting

Geachte heer/mevrouw,

Wij hebben voldoende reacties binnen gekregen op deze functie. De reacties worden nu doorgenomen door één van onze recruiters.

Zodra alle CV's zijn bekeken zullen wij u vanuit ons eigen database per e-mail feedback geven op uw sollicitatie.

Met vriendelijke groet,

Backoffice ItaQ


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2563 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving Contractmanager
Als contractmanager ben jij binnen Rijkswaterstaat expert op het gebied van inkoop- en contracten. Jij bent verantwoordelijk voor de sturing en beheersing van het gehele inkoopproces of van middelgrote integrale contracten in de exploitatie-, beheer- en onderhoudsfase. De projecten of contracten waar jij aan werkt kenmerken zich door een gemiddeld afbreukrisico (technische/veiligheidskritische en/of politiek/ bestuurlijk).

Je houdt je bezig met contractvoorbereiding, -aanbesteding en –uitvoering. Je zoekt veelvuldig naar afstemming met zowel jouw opdrachtgever als met leveranciers en zorgt ervoor dat er overeenstemming wordt bereikt over de inhoud van het contract. Knelpunten zie je aankomen en je zorgt voor afstemming met de betrokken stakeholders (vooral marktpartijen). Zo nodig spreek je leveranciers aan op het (niet) nakomen van contractafspraken. Je laat systeemtoetsen, procestoetsen en producttoetsen uitvoeren en je zorgt ervoor dat er besluitvorming plaatsvindt over het al dan niet toekennen van kortingen, boetes en bonus/malus. Je analyseert risico’s vanuit de omgeving en het systeem en adviseert hierover naar betrokkenen voordat een contract wordt afgesloten. Je ziet erop toe dat bij contracten is voldaan aan de randvoorwaarden, zoals afspraken met de omgeving en opdrachtgever. Tot slot zorg jij ervoor dat uitvoeringswerkzaamheden worden beheerst door te sturen op tijd, geld, kwaliteit en risico’s.

Jij fungeert, namens jouw opdrachtgever, als eerste aanspreekpunt voor betrokkenen. Tevens treed je op als coach richting collega-adviseurs inkoop en contracten en als inhoudelijke vraagbaak. Je stuurt hen functioneel aan en zorgt ervoor dat beschikbare mensen en middelen zo efficiënt mogelijk worden ingezet. Je draagt zorg dat betrokken stakeholders gewenst en tijdig beïnvloed worden. Je moet veelvuldig afstemmen met jouw projectteam over inhoudelijke resultaten met meerdere stakeholders. Je stuurt op kwaliteitsborging en deelt actief kennis en ervaringen binnen en buiten RWS en zorgt dat de PDCA-cyclus wordt toegepast en verbeteringen worden aangestuurd. En je zorgt voor verbeteringen in het inkoop- en contractmanagement proces.

Kennis en vaardigheden Contractmanager

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau in een relevante richting.

 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met

ISO 9001, Systeemgerichte Contractbeheersing en Best Value.

 • Je hebt kennis van o.a. risicomanagement, Systems Engineering, projectbeheersing, kwaliteitsnormering, inkoopcontractering, relevante contractvormen (bijvoorbeeld Design & Construct, prestatiecontracten, ingenieursdiensten-contracten) en aanbestedingswetgeving.

 • Je hebt aantoonbare inhoudelijke kennis op het gebied van natte waterbouw en werktuigbouwkundig werken in combinatie met meerdere contractvormen in de uitvoeringsfase.

 • Je hebt kennis en ervaring van c.q. met het Integraal Projectmanagement (IPM) model .

 • Ruime ervaring (> 3 jaar) in het vervullen van een contractmanager en/of projectleider rol aan Opdrachtgeverszijde zijde.

 • Aantoonbare ervaring in het leidinggeven aan teams met een omvang van minimaal 5 personen

 • Je hebt kennis van en ervaring met de van toepassing zijnde informatiesystemen

 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van contractmanagement (realisatiefase Grond- Weg en Waterbouw

Competenties Contractmanager

 • Je bent resultaat gedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend

 • Plannen en Organiseren

 • Organisatiesensitiviteit

 • Analyserend vermogen

 • Anticiperen

Overige informatie Contractmanager

Locatie

Arnhem

Duur

12 maanden met optie tot verlenging

Start

ASAP, 32 uur per week

Recruiter

Chloé Munier

PS. CV's zonder specifieke motivatie en/of CV's waar de motivatie niet op aansluit op deze rol worden niet in behandeling genomen.
In de specifieke motivatie dienen punten uit de Functieomschrijving & Functie eisen duidelijk naar voren te komen.

Attentie

Indien we verder gaan in de procedure wordt u gevraagd minimaal twee referenties op te geven, waarbij vergelijkbare opdrachten zijn uitgevoerd. De referentie checks zijn een noodzakelijk onderdeel van dit selectie proces.

Reageren

Past u in bovenstaand profiel, dan ontvangen wij graag per email de volgende gegevens

 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief achternaam, geboortedatum, woonplaats en foto);

 2. Motivatie specifiek gericht op het bovenstaande functieprofiel;

 3. Uurtarief;

 4. Beschikbaarheid en overige relevante informatie, zoals geplande vakanties.

Wie zijn wij?
ItaQ Interim Professionals BV is een detachering & consultancybureau op het gebied van ICT en is gespecialiseerd in het tijdelijk opvullen van interim functies. De Interim Professionals van ItaQ hebben minimaal HBO-niveau en een lange werkervaring.

Wij leveren o.a. project-/programmamanagers, analisten/architecten en inhoudelijke specialisten op het gebied van ERP/CRM/Datawarehousing/Applicaties, Internet & E-business, Outsourcing, Informatiebeveiliging & Auditing en (Tele)Communicatie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten