RF/ Microgolf IC Ontwerper

Intermediair
Yacht bv
Geplaatst op
16-08-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Den-Haag
Reacties
0
Bekeken
614
Status
Gesloten
Referentie
Microgolf IC Ontwerper

Omschrijving

RF / Microgolf IC Ontwerper

Thema
Technical Sciences

Afdeling
Radartechnology

Standplaats
Den Haag, Oude Waalsdorperweg

LET OP: B-Screening is noodzakelijk

Opleidingsniveau
Academisch

Benodigde werkervaring
Senior 10+ jaar

Aantal uren per week
40

(Geschatte) einddatum opdracht
31 juli 2017

De afdeling Radar Technology is Europees leidend als R&D partner op het gebied van radar technologie en ontwikkelt concepten en architecturen in opdracht van industriële partners (inclusief wereldwijd leidende multinationals) en de overheid (bijvoorbeeld het Nederlandse Ministerie van Defensie). In de afdeling komen experts uit verschillende vakgebieden samen om de toekomstige RF sensorsuites vorm te geven voor allerlei verschillende toepassingen, waaronder radar, communicatie, navigatie en ESM systemen. Je omgeving bestaat uit (radar) system engineers, informatietheoretische experts, (embedded) software specialisten, hardware developers en EM/antenne experts. Cruciaal voor de volgende generatie systemen zijn sterk geïntegreerde microgolf, RF en mixed-signal IC's die deze systemen mogelijk gaan maken; het onderzoek naar deze IC's is uniek en is één van de speerpunten van TNO. Bij de Radar Technology groep opereren de RF / microgolf IC ontwerpers op wereldniveau, op het gebied van IC’s voor Phased-Array Antenne systemen behoren ze tot de beste van de wereld.

Wij zoeken een kandidaat voor de functie RF / Microgolf IC Ontwerper voor de afdeling Radar Technology binnen het expertisegebied Technical Sciences. In die afdeling werken wij bevlogen samen aan technologische doorbraken ten behoeve van de nieuwste RF sensor systemen. Als RF / Microgolf IC Ontwerper ga jij werken aan het ontwerp van innovatieve microgolf ICs, typisch in frequentiegebieden van 1GHz tot 40GHz in GaAs, GaN and SiGe technologie. Voorbeelden van circuits waar jij aan gaat bijdragen zijn bijvoorbeeld low noise amplifiers, high power amplifiers, microwave Rx/Tx switches, phase shifters, attenuators, vector modulators, I/Q mixers etc. Deze worden vervolgens toegepast in radar systemen, communicatie systemen and wetenschappelijke instrumentatie.

Je hebt elektrotechniek gestudeerd, of bent (recent) gepromoveerd, en je hebt je gespecialiseerd in RF / microwave integrated circuit ontwerp. Je hebt hands-on ervaring met minimaal een subset van de volgende onwerp tools: ADS, Cadence, Microwave Office. Ervaring met data processing tools zoals Matlab of Python, en met meet technieken zoals wafer probing, is een pré.

Je kan proactief werken binnen een ervaren ontwerp team, bent bestand tegen de druk van ontwerp deadlines en tape-outs, en krijgt energie van de uitdaging om tot een werkend product te komen.

Arbeidsvoorwaarden: detachering via Yacht

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten