Auditor Consultant

Opdrachtgever
Baker Tilly Berk NV
Geplaatst op
17-08-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
4
Bekeken
1363
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste ZZP'er,

Dank voor jouw reactie. Wij hebben jouw CV doorgenomen, maar voor deze functie hebben wij gekozen voor een andere professional.

Je gegevens zijn bij ons bekend, bij een passende opdracht zullen wij contact met je opnemen.

Met vriendelijke groet,
Team Baker Tilly Berk


Omschrijving

Voor een Ministerie zijn wij op zoek naar een Auditor Consultant.

Achtergrond opdracht

Op 6 januari 2014 is de Wet BRP in werking getreden. Volgens art. 4.3 van de Wet BRP heeft de minister de verplichting om periodiek een onderzoek te verrichten naar de inrichting, de werking en de beveiliging van de basisregistratie, alsmede naar de verwerking van gegevens in de basisregistratie, voor zover het de centrale voorzieningen betreft of de minister verantwoordelijk is voor de bijhouding. Een uittreksel van de resultaten van het onderzoek moet aan de toezichthouder op de uitvoering van de Wet BRP, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), worden gezonden. Volgens art. 47 van het Besluit BRP moet het onderzoek jaarlijks worden uitgevoerd en moet een uittreksel van de resultaten uiterlijk 31 oktober aan de AP zijn toegestuurd. Onder de centrale voorzieningen van de BRP vallen GBA-V en de bijbehorende Berichtendienst, de Terugmeldvoorziening (TMV) en de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). In 2015 is het periodiek onderzoek voor de eerste keer uitgevoerd.

Bij uitvoering van het onderzoek in 2015 was er geen toetsings/normenkader beschikbaar met betrekking tot de inrichting van de centrale voorzieningen. In 2015 is daarom volstaan met een opsomming van de documentatie waarin de eisen aan de centrale voorzieningen zijn beschreven.

Opdracht omschrijving

In 2016 is het de bedoeling om een toetsings/normenkader op te stellen waarin de eisen en normen vanuit de wet en onderliggende regelgeving m.b.t. de inrichting van de centrale voorzieningen zijn gebundeld. Op basis van dit kader kan vervolgens de verificatie plaatsvinden om vast te stellen of de centrale voorzieningen voldoen aan het toetsings/normenkader met betrekking tot de inrichting van de centrale voorzieningen.
Toetsing van de verwerking van de gegevens in de RNI
In het kader van de toetsing van de verwerking van de gegevens in de RNI is in 2015 een interne evaluatie uitgevoerd op de RNI bijhoudingsprocessen en de kwaliteitsborgingsprocessen door middel van interviews met RNI stakeholders.
In 2016 is het de bedoeling om een toetsings/normenkader op te stellen op basis waarvan deze toetsing via een zelfevaluatie kan worden uitgevoerd.

De opdracht bestaat uit

 1. het opstellen van een toetsings/normenkader waarin de eisen en normen vanuit de wet en onderliggende regelgeving m.b.t. de inrichting van de centrale voorzieningen zijn gebundeld;

 2. het opstellen van toetsings/normenkader voor de RNI bijhoudings- en kwaliteitsborgingsprocessen;

 3. (optioneel) uitvoeren eenmalige verificatie van de inrichting centrale voorzieningen o.b.v. het onder punt 1 opgestelde toetsings/normenkader.

Gevraagd

 • Auditor/consultant met affiniteit voor het BRP stelsel, auditing en het opstellen van toetsings/normenkaders.

 • Je bent in staat om zelfstandig uitvoering en invulling te geven aan de opdracht op basis van jouw kennis en ervaring. Je bent in staat je de materie in korte tijd eigen te maken op zowel inhoudelijk, technisch als juridisch vlak. Voor complexe zaken rondom de inrichting en werking van de BRP en de centrale voorzieningen schakel je specialisten in.

 • Gebruik makend van jouw communicatieve vaardigheden ben jij in staat om benodigde informatie rondom de bijhoudings- en kwaliteitsborgingsprocessen te analyseren.

Je dient te beschikken over de volgende kennis en ervaring

 • Minimaal drie jaar ervaring met auditing;

 • Ervaring met het opstellen van toetsings/normenkaders;

 • Ervaring met het uitvoeren van werkzaamheden in projecten;

 • Ervaring binnen een complexe organisatie en/of (Rijks) overheid;

 • Werk en denk niveau HBO+;

 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;

 • Ervaring binnen het BRP- domein.

Inzet

Start - 1 september a.s.
Duur - 2 maanden met kans op verlenging van 2x1maand
Uren per week - 36 uur (4-5 dagen per week)

Spreekt deze opdracht jou aan? Ben je voor de komende periode beschikbaar? Solliciteer dan middels jouw CV en motivatiebrief te versturen, voorzien van een passend uurtarief.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  22-08-2016 21:26
  Plaats
  Breda

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-08-2016 15:42
  Plaats
  Zuid Holland

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-08-2016 13:32
  Plaats
  Arnhem

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  30-08-2016 22:42
  Plaats
  Bergschehoek

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten