Wmo-consulent Huisbezoekproject

Intermediair
P.J.H. van Boheemen Consu
Geplaatst op
18-08-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
45
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
249
Status
Gesloten
Referentie
160817

Omschrijving

Voor onze opdrachtgever, een non-profitorganisatie, is VBCI op zoek naar een Wmo-consulent Huisbezoekproject

Algemeen

Standplaats

Utrecht

Startdatum

01-09-2016

Einddatum

01-03-2017(optie tot verlenging)

Uren per week

32-36

Dit is de opdracht

Voor een huisbezoekproject is het team Wmo Utrecht op zoek naar tijdelijke collega’s die als Wmoconsulent het integrale gesprek met klanten uitvoeren. De nadruk ligt op klanten die gebruik maken van Hulp bij het Huishouden en daarnaast is ook kennis van hulpmiddelen gewenst. Je verzorgt dit proces met alle administratieve handelingen die daarbij horen in diverse registratiesystemen. Je onderhoudt contacten met derden zoals het medisch adviesbureau, leveranciers, zorgaanbieders, en uiteraard de buurtteams, een belangrijke samenwerkingspartner. Je voert na afronding van het proces Nazorg uit.

Plek in de organisatie

Het uitvoeringsteam Wmo valt onder de Unit Participatie van de Afdeling Werk en Inkomen. Kerntaak is uitvoering te geven aan de Wmo op het gebied van de individuele voorzieningen. Als Wmo-loket is het team ook aanspreekpunt voor alle Wmo-vragen. Het werkproces is aan verandering onderhevig. Een van de manieren om het proces actueel te houden en te verbeteren is gebaseerd op de Lean-methode. Beleidsmatig is er een intensieve samenwerking met Maatschappelijke Ontwikkeling (MO). De werklocatie is het Stadskantoor Utrecht. Resultaat gestuurd thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Taak van het onderdeel

Werk en Inkomen levert een bijdrage aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de stad. Werk en Inkomen zorgt voor de uitvoering van de Participatiewet, toeleiding naar werk, de uitvoering van de Sociale Werkvoorziening in Utrecht, armoederegelingen en bijzondere bijstand, individuele voorzieningen op grond van de Wmo en Schulddienstverlening. Werk en Inkomen is sterk in beweging, want de wet- en regelgeving is aan verandering onderhevig. Werk en Inkomen richt zich op innovatie om ook in de toekomst faire en fatsoenlijke dienstverlening te kunnen bieden aan werkzoekenden en om goede resultaten te behouden.

Dit breng je mee
•Kandidaat heeft minimaal een afgeronde MBO-opleiding en aanvullende trainingen. En een plus-niveau opgedaan door ervaring.
•Kandidaat heeft ervaring als Wmo-consulent en ervaring met rapporteren/verslaglegging.
•Kandidaat kent de Wmo-systematiek.
•Je bent goed in gespreksvoering.
•Je kunt daarvan op heldere wijze verslag doen, samenvatten en motiveren.
•Je hebt uitstekende gespreksvaardigheden en durft door te vragen.
•Je staat er garant voor dat de klant zich gehoord voelt.
•In de verslaglegging weet je helder en foutloos te rapporteren.
•Je bent in staat zelfstandig een afgewogen probleemanalyse te maken en een gemotiveerd advies en besluit op te stellen binnen de kaders van de Wmo en beleidsregels Wmo.
•Je denkt in oplossingen en niet in problemen.
•Je vindt het prettig om zelfstandig te werken en daarnaast bij te dragen aan verbetering van het totale werkproces.
•Je kunt goed samenwerken en je weet je in de gesprekspartner te verplaatsen zonder daarbij het doel van de Wmo uit het oog te verliezen.
•Je durft zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor de besluiten die je neemt.
•Je kunt druk weerstaan en bent flexibel.
•Je bent communicatief vaardig.
•Snel eigen maken van geautomatiseerde systemen is een vereiste.
•Kennis van het Klantsysteem Socrates is een pré.

Herken je jezelf in bovenstaand functieprofiel en voldoe je aan alle eisen? Stuur dan direct jouw CV met begeleidend schrijven waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie.

Heb je vragen over deze opdracht of over de selectieprocedure? Neem dan contact op met Johan Boekhoudt via Johan@vbci.nl

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten