Projectleider

Intermediair
HerCor
Geplaatst op
19-08-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
2144
Status
Gesloten
Referentie
1808

Afrondingstoelichting

Helaas is deze vacature gesloten.
Wij wensen u veel succes met het vinden van een project.
Met vriendelijke groet,
Bianca Corver
HerCor BV


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2528 opdrachten

Omschrijving

Voor een van onze eindklanten zijn wij op zoek naar een Projectleider

Aanvraagnummer

1808

Startdatum

29 augustus 2016

Einddatum

31-12-2016

Locatie

Amsterdam ZO

Uren per week

24 tot 32

Functie Projectleider Actieprogramma iWlz 2016 – 2016 en Denktanks IZO voor het Beheerteam iStandaarden van de afdeling Informatiemanagement.

De opdrachtgever is zowel een advies- als uitvoeringsorganisatie voor de wettelijke ziektekostenverzekeringen: de Zvw en de Wlz. En heeft een belangrijk aandeel in het op peil houden van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Nederlandse gezondheidszorg. Het belang van een goede informatievoorziening is de afgelopen jaren sterk toegenomen: klant- en werkproces worden in toenemende mate ondersteund door de kwaliteit en toegankelijkheid van de onderliggende informatie. Verder is informatie ook bepalend bij het tot stand komen van beleidskeuzes, het verantwoorden van bestedingen en het sturen van de ketens. Het is daarom van belang dat alle partijen in de keten met elkaar intensief samenwerken om de inrichting en onderlinge samenhang van de informatievoorziening én onderliggende technische voorzieningen te borgen.
Beheerteam iStandaarden
Als het gaat om de informatievoorziening maken ketenpartners van het instituut gebruik van de standaarden iWlz, iWmo en iJw. Er is een integrale informatievoorziening nodig omdat door de veranderingen in de zorg klanten met een zorg- en ondersteuningsvraag in toenemende mate te maken zullen krijgen met meerdere ketens/organisaties. Interoperabiliteit van systemen en gegevens over de verschillende domeinen heen is dan ook belangrijk om klanten integraal te kunnen ondersteunen. Het doel van een integrale informatievoorziening is een keten waarin zowel klant als professional optimaal ondersteund worden door de informatievoorzieningfunctie en waarbij de beschikbare informatie beleid, sturing en verantwoording mogelijk maakt. Hierdoor kunnen administratieve lasten verlaagd worden, professionals klanten beter ondersteunen en krijgen cliënten gebruikersgemak en inzicht als het gaat om Wlz, Wmo en/of Jeugdwet dienstverlening.
De opdrachtgever is een onafhankelijke en deskundige beheerder van standaarden en keteninformatisering. Dit doet het instituut voor ketenpartners binnen Wlz en sinds kort ook voor ketenpartners binnen de Wmo en de Jeugdwet. Om deze taak te vervullen ontwikkelt en onderhoudt de klant producten en diensten waarmee de keteninformatisering wordt gerealiseerd.
Omschrijving van opdracht
Wij zoeken voor onze klant een projectleider iWlz 2016 – 2017 en Denktank IZO die vanuit het klant kant vorm en inrichting kan geven aan de projecten die zijn of worden gepland. Beheerteam iStandaarden is op zoek naar een persoon die de voorbereiding en mogelijk toekomstige uitvoering van projectkaarten kan initiëren, coördineren en aanjagen. Naast de procesondersteuning, is expertise op het gebied van informatievoorziening en innovatie noodzakelijk om de projecten te kunnen begeleiden.
De projectkaarten worden ontwikkeld in opdracht van de Stuurgroep iWlz als reactie op het actieprogramma waartoe het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) uitnodigt. De algemene doelstelling van het actieprogramma is om de informatievoorziening op het terrein van de Wlz te verbeteren en innoveren, rekening houdend met het Toekomstbeeld IZO 2020 en de beschikbare architectuurproducten. Daarbij wordt nadrukkelijk gekeken naar ontwikkelingen in de andere zorgdomeinen en domeinoverstijgende oplossingen. Op basis van projectkaarten worden eerdere geïnventariseerde activiteiten onderbouwd, uitgewerkt en geprioriteerd, zodat in september 2016 keuzes kunnen worden gemaakt voor de activiteiten die in 2016 en 2017 worden opgepakt in het Actieprogramma iWlz.
Beschrijving werkzaamheden
De gezochte persoon is verantwoordelijk voor de voorbereiding en begeleiding van projectkaarten aan VWS. Het begeleiden van bijeenkomsten, projectkaarten van kritische feedback voorzien en schrijfsessies organiseren behoren tot de werkzaamheden. Het samenbrengen van belangrijke stakeholders en deze gedurende het proces blijven informeren en betrekken, is onderdeel van de werkzaamheden. Daarnaast fungeert de gezochte persoon als sparringpartner en adviseur op het gebied van informatiehuishouding en innovatie.

Eisen : Academisch werk- en denkniveau

Uitgebreide kennis en ervaring met informatievoorziening binnen de verschillende domeinen van zorg en ondersteuning (Wlz, Wmo, Jw, Zvw)
Aantoonbare inhoudelijke kennis en praktische ervaring met informatiehuishouding bij (gemeentelijke) overheid
PRINCE2 certificering
Kennis van het softwarelandschap van gemeenten en zorgaanbieders;

Analytisch ,Communicatief sterk (schriftelijk en mondeling)
Adviesvaardig ,Positief kritisch ,Resultaatgericht
Bruggenbouwer / verbinder in een politiek complexe context met een diversiteit aan belangen

Geef aan hoeveel jaren de aangeboden kandidaat werkzaam is geweest in de informatievoorziening bij de (gemeentelijke) overheid. ( Apart Invullen )
A meer dan 10 jaar

b. tussen de 5 jaar en 10 jaar

Geef aan hoeveel jaren de aangeboden kandidaat ervaring heeft met projectleiding en advisering Rijksoverheid.
A meer dan 20 jaar

b. tussen de 10 en 20 jaar

Geef aan hoeveel jaren de aangeboden kandidaat werkzaam is geweest in een dynamische setting.

 1. Meer dan 10 jaar

 2. Tussen de 5 en 10 jaar

Aanvraag van de klant sluit op 23-8-om 1600 uur

Alleen als uw werkervaring overeenkomt met de aanvraag, ontvangen wij graag uw

 • CV (word-document), maximaal 3 pagina's en geen logo;

 • Motivatie;

 • 2 referenties van een van de laatste relevante opdrachten (referenties worden pas na toestemming gebeld);

 • Uurtarief (indicatie);

 • Beschikbaarheid en geboekte vakanties;

 • Onder vermelding van vacaturenummer: 1808

(goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift).

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  19-08-2016 12:36
  Plaats
  Voorburg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten