Manager Communicatie en PA

Intermediair
P.J.H. van Boheemen Consu
Geplaatst op
21-08-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
70
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
1516
Status
Gesloten
Referentie
160820

Omschrijving

Voor onze opdrachtgever, een non-profitorganisatie, is VBCI op zoek naar een Manager Communicatie en PA

Algemeen

Standplaats

Utrecht

Startdatum

01-09-2016

Einddatum

31-03-2017 (optie tot verlenging)

Uren per week

24-32

De opdrachtgever zoekt een kandidaat voor het op interim basis vervullen van de functie Manager Communicatie en PA. De manager Communicatie en PA (Public Affairs) is verantwoordelijk voor het reputatiemanagement van de opdrachtgever en richt zich op de strategie en uitvoering van het corporate communicatiebeleid inclusief het relatiemanagement van politieke stakeholders / public affairs. Corporate communicatie omvat de terreinen pers en woordvoering, social media, interne communicatie en communicatie advies. De manager rapporteert direct aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het team Communicatie en PA maakt nu nog deel uit van de afdeling Marketing en Communicatie; deze afdeling zal als gevolg van een organisatie aanpassing worden opgedeeld in drie nieuwe afdelingen: Online, Marketing & Business Intelligence en Communicatie en PA. De manager ad interim is verantwoordelijk voor het inrichten en ontwikkelen van de nieuwe afdeling die uit circa 12 fte bestaat.

Wat ga je doen?

Je geeft op een actieve en toegankelijke wijze leiding aan de huidige afdeling Marketing en Communicatie en de nieuw te vormen afdeling Communicatie en PA. Je bent direct betrokken als adviseur bij de strategische dossiers die de reputatie raken (o.a. Open Data, Evaluatie, Convenant RvO) en je bent eindverantwoordelijk voor de woordvoering. Vanuit je managementverantwoordelijkheid participeer je brede managementoverleggen en bewaak je de planning & control cyclus van de afdeling (managementrapportages, p-cyclus, financiën). Je bent eerste woordvoerder en strategisch adviseur van de voorzitter en de overige leden van de RvB.

Wat vragen wij?
•We zoeken een zeer ervaren manager op het gebied van reputatie- en stakeholdermanagement die het klappen van de zweep kent binnen de (semi)publieke sector.
•Je spreekt zowel de taal van de overheid als van het bedrijfsleven en hebt ruime ervaring met het managen van actuele issues in de publieke opinie.
•De manager combineert strategische en operationele ervaring op het terrein van de corporate communicatie gecombineerd met Public Affairs.
•De manager heeft ruime ervaring met het samenwerken en ondersteunen van voorzitters en leden van Raden van Bestuur (of vergelijkbaar).
•De manager is een uitstekende (eerste) woordvoerder en heeft ervaring met crisiscommunicatie.
•De hoogst genoten opleiding op het gebied van (corporate) communicatie of een specifieke
opleiding op minimaal HBO niveau op het gebied van (corporate) communicatie gevolgd.
•De kandidaat heeft aantoonbare kennis van public affairs
•De kandidaat heeft aantoonbare kennis van persvoorlichting en woordvoering
•De kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met corporate communicatie binnen of voor de (semi)publieke sector
•De kandidaat heeft minimaal 10 jaar ervaring met persrelaties en woordvoering
•De kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met interne communicatie
•De kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met directe advisering en ondersteuning leden Raad van Bestuur (of vergelijkbaar)
Welke competenties? •Is extern georiënteerd en alert op (maatschappelijke, politieke en economische) ontwikkelingen die invloed hebben op de organisatie en/of de markt.
•De kandidaat heeft inzicht in en is alert op (in)formele verhoudingen, posities en belangentegenstellingen binnen en buiten (de) organisatie(s) en kan daar adequaat op inspelen.
•De kandidaat werkt doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe en weet het resultaat op efficiënte en effectieve wijze te realiseren.
•De kandidaat is in staat om richting en sturing te geven aan een of meerdere medewerkers om de afdelingsdoelen te realiseren.
•De kandidaat vormt zich een beeld van de huidige situatie en relevante toekomstige ontwikkelingen en vertaalt deze in beleid op lange termijn voor de organisatie.
•De kandidaat vormt zich een beeld van de huidige situatie en relevante toekomstige ontwikkelingen en vertaalt deze in beleid op lange termijn voor de organisatie.

Herken je jezelf in bovenstaand functieprofiel en voldoe je aan alle eisen? Stuur dan direct jouw CV met begeleidend schrijven waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie.

Heb je vragen over deze opdracht of over de selectieprocedure? Stuur een reactie via deze site.

Johan Boekhoudt

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten