Communicatiemedewerker InternetSpiegel / Vensters

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
22-08-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
3
Bekeken
1097
Status
Gesloten
Referentie
VP96288

Omschrijving

InternetSpiegel en Vensters zijn op zoek naar een tijdelijke communicatiemedewerker. Het betreft vervanging van zwangerschapsverlof van onze huidige communicatiemedewerker, voor ongeveer 16 uur per week.

Achtergrond

InternetSpiegel is een programma van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in uitvoering bij Stichting ICTU. InternetSpiegel helpt overheidsorganisaties bij het werken aan goed werkgeverschap. 
Op basis van onderzoek leveren we feiten over verschillende thema’s die met werken bij de overheid te maken hebben, zoals  arbeidsmobiliteit, goed werkgeverschap en teamontwikkeling. Daarmee brengen we uitdagingen in kaart op het gebied van goed werkgeverschap waar overheidsorganisaties voor staan. Deze inzichten verrijken we met ideeën voor oplossingen. We spiegelen, prikkelen en adviseren overheidsorganisaties om de basis te leggen voor besluiten en vervolgacties. Zo werken we aan een betere overheid. 
De kennis die we ontwikkelen en verzamelen, publiceren we in artikelen, rapporten en boeken. Daarnaast delen we onze kennis door het geven van presentaties en workshops binnen de overheid. Wij richten ons op beleidsmakers, managers, HR- adviseurs en medewerkers. Wij doen dit niet alleen; we werken veel samen met andere organisaties, zoals universiteiten en gerenommeerde adviesbureaus. En in samenwerking met Effectory bieden we medewerkeronderzoek aan waar meer dan 500 organisaties gebruik van maken.

InternetSpiegel is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website die beter aansluit bij het delen van onze kennis. Naar verwachting is deze website in oktober 2016 gereed. Daarmee maakt het vullen en opbouwen van de nieuwe website ook onderdeel uit van de werkzaamheden. Met deze nieuwe website komt de focus van InternetSpiegel nog meer te liggen op de inzet van social media (Twitter en Linkedin).

Het programma Vensters helpt organisaties in de publieke sector beter te presteren. We doen dit door innovatief onderzoek aan te bieden aan gemeenten, provincies en waterschappen. De belangrijkste producten van Vensters zijn daarbij “Vensters voor Bedrijfsvoering” en “Vensters voor Dienstverlening”. Vensters voor Bedrijfsvoering heeft de afgelopen drie jaar een sterke ontwikkeling doorgemaakt . Inmiddels nemen 110 – 125 publieke organisaties deel, gemeenten, waterschappen en provincies. “Vensters voor Dienstverlening” is het afgelopen jaar ontwikkeld en getoetst in een pilot. Dit product wordt, vanaf april 2016,  aangeboden aan gemeenten en zal de komende tijd nog verder worden doorontwikkeld.

Beide Vensterproducten bieden  het strategisch management van deze organisaties inzicht in de prestaties van hun bedrijfsvoering en dienstverlening. Het houdt hen een spiegel voor, waarmee zij in staat zijn om gericht te werken aan verdere professionalisering. De instrumenten bestaan uit een feitenonderzoek en benchmarking van prestatie-indicatoren via een dashboard (app en internetplatform).

Vensters voor Bedrijfsvoering kent daarnaast ook nog een belevingsonderzoek. Tijdens duidingsgesprekken vertalen we de uitkomsten samen met de deelnemer naar de betekenis voor hun bedrijfsvoering in brede zin. Vensters is een gezamenlijk programma van ICTU en KING.

Belangrijke specifieke speerpunten op communicatiegebied voor Vensters zijn het realiseren van een magazine en de (mede)organisatie van een groot congres begin 2017.

Het programma Vensters komt voort uit het programma InternetSpiegel. De programma’s werken in hun bedrijfsvoering samen door bijvoorbeeld financiële- en communicatieexpertise te delen.

Taakomschrijving

We zijn op zoek naar een communicatiemedewerker ter ondersteuning van de projecten ‘InternetSpiegel instrumentarium’ en Vensters. Het betreft vervanging van zwangerschapsverlof van onze huidige communicatiemedewerker. De opdracht gaat in vanaf 1 september en duurt naar verwachting tot half februari 2017. De verwachtte inzet is ongeveer 16 uur per week. In de beginperiode kan dit vanwege de nieuwe website de eerste maanden tijdelijk wat meer uren in beslag nemen (max. 24).

De communicatiemedewerker voert in ieder geval de volgende taken uit voor InternetSpiegel -
o Actief bijhouden van Social Media kanalen van InternetSpiegel (Twitter, Linkedin);
o Werkzaamheden m.b.t. de nieuwe website;
o Overzetten van de content naar de nieuwe site;
o Het schrijven en aanpassen van content voor de nieuwe website;
o Waarborgen van de uniformiteit van de content;
o Contact met de uitvoerder, Effectory, over de gezamenlijke marketing en communicatie;
o Het verzorgen van de InternetSpiegel nieuwsbrief i.s.m. Effectory;
o Het redigeren van teksten;
o Up to date houden van de communicatieagenda van InternetSpiegel;
o Het periodiek geven van feedback in de vorm van gebruikersstatistieken (o.b.v. Piwik en/of Google Analytics).

Bij Vensters gaat het om een soortgelijk takenpakket -
o Actief bijhouden van Social Media (Twitter);
o Werkzaamheden m..b.t. de website;
o Het verzorgen van de Vensters nieuwsbrief (wordpress);
o Diverse werkzaamheden m.b.t. het realisatie van een nieuw Vensters magazine;
o De voorbereidingen van een congres.

Gewenst profiel

De kandidaat heeft relevante ervaring in de publieke sector. Hij/zij heeft affiniteit met HR-thematiek. Hij/zij heeft aantoonbare ervaring met het inzetten en onderhouden van social media. Hij/zij heeft ervaring met WordPress en is in staat om systematisch en nauwkeurig de content te managen. Ervaring met het schrijven van artikelen en afnemen van interviews strekt tot de aanbeveling.

Eisen

Hiervoor zijn we op zoek naar iemand met de volgende kwaliteiten -
o Ten minste HBO werk/denk niveau;
o Relevante ervaring met/in publieke sector;
o Affiniteit met HR-thematiek;
o Ruime ervaring met (inzet van) social media;
o Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift;
o Redactionele vaardigheden;
o Ervaring met WordPress;
o In staat om systematisch en nauwkeurig de content te kunnen managen;
o Ervaring met het schrijven van artikelen en het afnemen van interviews strekt tot de aanbeveling;
o Kennis van de webrichtlijnen (digitale toegankelijkheid) strekt tot aanbeveling.

Wensen

o Ervaring met/in publieke sector
o Redactionele vaardigheden
o Ervaring met WordPress
o Ervaring met het schrijven van artikelen en het afnemen van interviews
o Ruime ervaring met social media
o Kennis van webrichtlijnen

Reageren?

We zien graag je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid tegemoet. Reageren kan uiterlijk tot aanstaande donderdag 25 augustus, 14.00 uur.

Met vriendelijke groet,
Hinttech Staffing

Hinttech is sinds 2007 een gecontracteerde (ICT) staffing partner van ICTU.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  23-08-2016 16:33
  Plaats
  Voorhout

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  24-08-2016 10:56
  Plaats
  Hoofddorp

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  26-08-2016 11:25
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten