Senior Projectmanager Beheer

Opdrachtgever
T2 Automatiseringsdiensten
Geplaatst op
23-08-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Driebergen
Reacties
7
Bekeken
1489
Status
Gesloten
Referentie
000763

Afrondingstoelichting

Beste kandidaat,

Hartelijk bedankt voor de getoonde interesse.

Inmiddels hebben wij contact opgenomen met de geselecteerde kandidaat. Indien u geen reactie van ons hebt ontvangen, bent u niet geselecteerd voor deze opdracht.

Wij wensen u veel succes met het vinden van een passende opdracht.

Met vriendelijke groeten,

T2 recruitment team


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2514 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Voor onze eindklant, de Politie in Amsterdam, zijn wij op zoek naar een Senior Projectmanager Beheer voor 20 uur per week.

Heb je in de afgelopen 8 jaar minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan als senior projectmanager van grote IT infra (verander) projecten binnen grote organisaties waarbij je te maken hebt gehad met complexe omgevingen waar sprake was van meerdere disciplines, belangen en stakeholders? Heb je aantoonbare recente werkervaring met het leiding geven aan grootschalige IT infra nieuwbouw project(en) waarbij je te maken hebt gehad met de nieuwste technologieën op het gebied van Data Center, Netwerken, Security, Monitoring, Virtualisatie en Storage? Heb je een afgeronde erkende HBO opleiding Informatica, technische bedrijfskunde of gelijkwaardig? Lees dan verder!

Bij de Nationale Politie heeft T2 de afgelopen vijf jaar als mantelleverancier meer dan 100 professionals gedetacheerd waarvan vele via freelance.nl. Met dit uitstekende resultaat bouwen wij de samenwerking verder uit.

Functietitel

Senior Projectmanager Beheer

Standplaats

Driebergen

Startdatum

01-10-2016

Einddatum

01-07-2017

Optie tot verlenging

Ja

Uren per week

Gemiddeld 20 uur per week

Opdracht omschrijving
Het ministerie van Veiligheid en Justitie is verantwoordelijk voor het strategisch beheer van C2000. Hiertoe behoort het eigenaarschap, het beleid op het beheer en als eigenaar ook de verantwoordelijkheid voor de vernieuwing van C2000 . Binnen het departement is het strategisch beheer belegd bij het directoraat-generaal Politie, Programma Meldkamer C2000, 112. De vernieuwing van C2000 vindt plaats door het programma Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC). Beide programma’s vallen onder de verantwoordelijkheid van de programmadirecteur Meldkamer, C2000, 112 binnen het ministerie van Veiligheid en Justitie, DG Politie .
Op dit moment lopen binnen het programma IVC verschillende deelprojecten met als doel het bestaande C2000 netwerk volledig te vernieuwen. Deze vernieuwde infrastructuur zal de nodige veranderingen met zich meebrengen. De inrichting van het beheer van het vernieuwde systeem zal tijdig gereed moeten zijn om de vernieuwde infrastructuur in beheer te kunnen nemen.
De projectleider voert zijn werkzaamheden uit onder verantwoordelijkheid van het programma Meldkamer, C2000, 112 (de strategisch beheerder) in een nauwe samenwerking met het programma IVC.
De uitvoering van het huidige operationele- en tactische beheer is belegd bij het Meldkamer Diensten Centrum (MDC) van de Nationale Politie. De taakverdeling tussen departement en politie is afgesproken in een beheerovereenkomst. Daarnaast vindt in de huidige situatie ook lokaal beheer plaats. Dit zijn de beheers aspecten van C2000 die binnen de afzonderlijke gemeenschappelijke meldkamers en door verschillende disciplines wordt uitgevoerd.
Als projectleider voer je je werk uit op basis van een tijdelijk contract (inhuur) bij de Nationale Politie. Over de voortgang van de realisatie van het projectplan leg je verantwoording af aan de programma-manager Meldkamer, C2000, 112 als voorzitter van de stuurgroep beheer.

Doelstelling
Als Projectleider voorbereiding beheer vernieuwd C2000 (beheer C2000) ben je verantwoordelijk voor dat de noodzakelijke voorbereidingen worden getroffen om het vernieuwd C2000 succesvol in beheer te nemen.
Om dit te realiseren stel je samen met de betrokken beheerorganisaties een impactanalyse op waarin de beheer consequenties van een vernieuwd C2000 inzichtelijk worden gemaakt. Deze beheer consequenties vertaal je in een projectplan naar noodzakelijke maatregelen met de daarbij behorende taak en verantwoordelijkheidsverdeling voor de realisatie. Je maakt daarbij zoveel mogelijk gebruik van de reeds in gang gezette (deel-)projecten. Als projectleider bewaak en begeleid je de tijdige implementatie van het beheer, zodat de overdracht van de taken vanuit het project vernieuwing C2000 en de aanbesteding onderhoud C2000 aan de beheerorganisaties plaats kunnen vinden bij “turnkey” levering van het vernieuwde C2000.
Je voert vanuit expertise en overtuiging regie op het proces zonder in de eigenstandige verantwoordelijkheid van de betrokken partijen te treden. In het proces help je met het nemen van beslissingen over het beleggen en eventueel herinrichten van beheerstaken. Tevens adviseer je de betreffende beheerorganisaties over het optimaliseren van de uitvoering van deze beoogde taken. Over de voortgang van het projectplan leg je (voorzien van voortgangsrapportages) verantwoording af aan de Stuurgroep beheer C2000, voorgezeten door een het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Verantwoordelijkheden
Verantwoordelijkheid als projectleider voorbereiding beheer. De projectleider heeft de verantwoordelijkheid om de beheerorganisatie tijdig gereed te hebben voor de uitvoering van de beheertaken van het vernieuwde C2000 netwerk. Aan de hand van een nog uit te werken projectplan zal de verantwoordelijkheid van de projecteleider nader worden bepaald.

Vakmatige taken
Uitvoeren van projectmatige werkzaamheden.
Verstrekken van advies voor inrichting beheerorganisatie.
Meedenken en daar waar nodig bijdrage leveren aan het veranderingsproces en sourcing vraagstukken van de huidige beheerorganisatie.

Leidinggevende taken
Geen directe leidinggevende taken.

Contacten
Contacten realiseren binnen de beheerorganisatie, het ministerie van Veiligheid en Justitie en het programma Implementatie Vernieuwing C2000 en mogelijke overige stakeholders.

Inzet in de lijn of project
Inzet binnen het project Voorbereiding beheer vernieuwd C2000 en rapporterend aan de voorzitter van de stuurgroep.

Opleiding
Een afgeronde academische studie op gebied van informatica, organisatie- of bedrijfskunde.

Werkervaring

 • Minimaal 10 jaar ervaring in een complexe beheeromgeving in een leidinggevende rol danwel in een rol met een duidelijke verantwoordelijkheid voor beheer.

 • Minimaal 5 jaar werkervaring heeft met het leiding geven aan project(en) met de volgende kenmerken

o Opstellen en afstemmen taakafbakening beheer ICT project
o Implementatie van ICT beheer verdeeld over meerdere organisaties
o Advisering over optimalisatie uitvoering ICT beheer.

Competenties

 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;

 • Ervaring als programma- of projectmanager van ICT gerelateerde implementatietrajecten’;

 • Ervaring in functioneren in een complex krachtenveld (veel partijen met een eigen verantwoordelijkheid);

 • Resultaatgericht;

 • Expertise op het gebied van sourcing vraagstukken is een pré;

 • Ervaring met projecten in het veiligheidsdomein in een pré.

Interview data
Met de top gegadigden, op basis van de scores van de offertes, vinden naar de interviews naar verwachting plaats op:

Interview 1

dinsdagmiddag 13 september

Interview 2

donderdagmiddag 15 september

Interview 3

dinsdagmiddag 20 september

Eisen

 • In de afgelopen 8 jaar minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als senior projectmanager van grote IT infra (verander) projecten binnen grote organisaties waarbij de kandidaat te maken heeft gehad met complexe omgevingen waar sprake was van meerdere disciplines, belangen en stakeholders.

 • Aantoonbare recente werkervaring heeft met het leiding geven aan grootschalige IT infra nieuwbouw project(en) waarbij de kandidaat te maken heeft gehad met de nieuwste technologieën op het gebied van Data Center, Netwerken, Security, Monitoring, Virtualisatie en Storage.

 • Minimaal een afgeronde erkende HBO opleiding Informatica, technische bedrijfskunde of gelijkwaardig.

Wensen

 • Minimaal 10 jaar ervaring in een complexe beheeromgeving in een leidinggevende (projectmanagement) rol danwel in een rol met een duidelijke verantwoordelijkheid voor beheer in omgevingen met garantie op optimale veiligheid, betrouwbaarheid en 24x7 beschikbaarheid.

 • Aantoonbare recente ervaring in een rol met een duidelijke verantwoordelijkheid voor implementatie management binnen grote IT verandertrajecten in een complex krachtenveld (veel partijen met een eigen verantwoordelijkheid).

 • Aantoonbare werkervaring in een adviesrol met (out)sourcing vraagstukken mbt IT beheer.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


7 reacties

 • Datum
  23-08-2016 12:58
  Plaats
  Ellecom

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-08-2016 18:32
  Plaats
  Barendrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  24-08-2016 09:54
  Plaats
  IJhorst

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  24-08-2016 12:00
  Plaats
  VOORSCHOTEN

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  24-08-2016 21:51
  Plaats
  Overberg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  29-08-2016 13:12
  Plaats
  Oegstgeest

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  01-09-2016 10:13
  Plaats
  Soesterberg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten