Tekstschrijver afdeling Communicatie

Intermediair
Detabem
Geplaatst op
31-08-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
1
Bekeken
1117
Status
Gesloten

Omschrijving

Start:19 september
Einde:19 februari 2017

Verlenging

mogelijk

Uren

20 tot 24 uur

Indienen

5 september

Detabem is op zoek naar Tekstschrijver afdeling Communicatie voor in Zoetermeer.

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Zoetermeer is uitgegroeid tot een moderne, complete stad. In het stedennetwerk van de nieuwe Metropoolregio nemen we een centrale plaats in. De inwoners waarderen 'hun' stad als een stad met veel ruimte en groen, een goede infrastructuur en een hoog voorzieningenniveau. In Zoetermeer wonen ongeveer 124.000 inwoners. De stad heeft ongeveer 48.000 arbeidsplaatsen te bieden. Er ligt een toekomstvisie voor 2025, die inzet op het continueren van de vitale stad die we nu zijn. Een stad met een gezonde financiële basis, waar het prettig wonen, werken en recreëren is.

Communicatie
De afdeling Communicatie is een professionele afdeling die een ondersteunende maar belangrijke rol heeft in de ontwikkeling van de stad. Haar missie luidt als volgt: ‘Communicatie is partner van het college van burgemeester en wethouders en de organisatie en leert hen communiceren als de beste.’ Daarbij ligt de focus meer op (strategische) advisering en uitvoering op vastgestelde prioriteiten. Omgevingsbewust werken, samen met collega’s, bedrijfsleven, organisaties en bewoners is hierbij een voorwaarde.

De afdeling Communicatie bestaat uit communicatieadviseurs, (bestuurs)woordvoerders, specialisten, projectmedewerkers voor samenspraak en citymarketing en het team webbeheer.

Opdracht
Houd je van aanpakken, werk je zelfstandig en ben je een creatief allround schrijver? Ben je sterk in het schrijven van artikelen, bewonersbrieven, persberichten, webteksten, social media-teksten e.a.? Beschik je daarnaast over een gezonde dosis humor en stressbestendigheid dan is deze functie iets voor jou.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste allround tekstschrijver ter versterking van de afdeling Communicatie voor de duur van een half jaar met 3x een optie tot verlenging van een half jaar.

Criteria
1.Kwaliteitstoets op basis van 3 voorbeeld teksten uit het eigen portfolio, waaronder een bewonersbrief, en 2 referenties. (graag uploaden bij het cv) (knock-outcriterium)
2.Een relevante afgeronde HBO/WO-diploma: Communicatie (beroepsniveau B)
3.Heeft minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als allround tekstschrijver voor de (semi) overheid of maatschappelijke organisatie, met kennis van het schrijven van teksten in een politiek bestuurlijke omgeving, gebiedscommunicatie in de afgelopen 4 jaar
4.Uurtarief vanaf € 35,00 en gemaximeerd op € 40,00 inclusief reiskosten/exclusief BTW

competenties

•Kennis van de organisatie: Gebruikt de verschillende werkterreinen, producten en diensten in de uitvoering van het werk, houdt daarbij rekening met de belangen van de organisatie en externe partners.
•Analyseren: Dringt snel tot de kern door en onderscheidt hoofdzaken en bijzaken
•Samenwerken: Richt zich met anderen op een gemeenschappelijk doel, ook wanneer het een onderwerp betreft dat niet direct van persoonlijk belang is, helpt anderen en deelt de resultaten van het werk.
•Communiceren: Uitstekende schrijfstijl en creativiteit om moeilijke boodschappen via interne communicatie helder over te brengen naar (interne en externe) klanten en gebruikers.
•Realiteitszin: Schat de praktische haalbaarheid van plannen, doelstellingen en acties in, qua acceptatie en toepasbaarheid.
•Kwaliteitsgericht: perfecte beheersing van de Nederlandse taal
•Planmatig en efficiënt werken: houdt goed overzicht op de eigen werkzaamheden, werkt snel en zorgvuldig.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties. In een word format aanbieden.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op locatie van de opdrachtgever waarbij de uren worden verdeeld over 5 werkdagen.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdagochtend 13 september en donderdagochtend 15 september. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd worden, ontvangen uiterlijk op 9 september bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van de marktplaatsopdracht

Met vriendelijke groet,
Detabem u krijgt altijd een reactie van ons.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    31-08-2016 10:31
    Plaats
    Velp GLD

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten