Business Analist BI

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
01-09-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Utrecht / Zwolle
Reacties
0
Bekeken
1117
Status
Gesloten
Referentie
20119472

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2568 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20119472 Tijdelijke inhuur

Voor de Nationale Politie zijn wij op zoek naar een Senior Business Analist BI

Opdracht omschrijving

Enige tijd geleden is de politie-organisatie gestart met de bouw van één landelijk politie datawarehouse: de Basisvoorziening Informatie (BVI). De komst van de Nationale Politie heeft de wens naar het landelijk beschikbaar krijgen van data verder versterkt.
De ambitie is om regionale data bij elkaar te brengen zodat landelijke informatieproducten kunnen worden gerealiseerd. Deze ontwikkelingen zorgen voor een groeiende afhankelijkheid van de dienstverlening. De continuïteit is van groot belang en de gebruikerswensen nemen met de dag toe, net als de hoeveelheid data die opgeslagen wordt. Binnen de omgeving wordt continue projectmatig gewerkt aan de verdere functionele uitbreiding.
Daarnaast is er een start gemaakt met een omvangrijk programma met als doel de omgeving zowel technisch als organisatorisch te moderniseren. Binnen het laatste traject wordt gebruik gemaakt van de modernste technologie met als doel veel sneller, dan nu het geval is, bronnen te ontsluiten, te analyseren en te bevragen. Dit bevat naast een oplossing voor gestructureerde data tevens de mogelijkheid om ook ongestructureerde data te kunnen analyseren. Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van een Apache Hadoop cluster.
De ontwikkelingen zijn ingekaderd door de in 2012 vastgestelde Business Intelligence (BI) Strategie en worden vanuit de business bestuurd door de landelijke BI Stuurgroep onder leiding van de portefeuillehouder Intelligence binnen de politie (niveau korpsleiding).
De BI activiteiten (operatie en projecten) zijn georganiseerd binnen een landelijk BI Competency Center (BICC) Centraal. Daarnaast wordt samengewerkt met 10 regionale BICC’s binnen de politieorganisatie op het niveau van de eenheden. De projecten worden geleid door verschillende projectmanagers onder aansturing van een programmanager Business Intelligence. Het geheel wordt aangestuurd door een managementteam waarin alle relevante disciplines vertegenwoordigd zijn.
De BI activiteiten (operatie en projecten) zijn georganiseerd binnen een landelijk BI Competency Center (BICC) Centraal. Daarnaast wordt samengewerkt met 10 regionale BICC’s binnen de politieorganisatie op het niveau van de eenheden. De projecten worden geleid door verschillende projectmanagers onder aansturing van een programmamanager Business Intelligence. Het geheel wordt aangestuurd door een Managementteam waarin alle relevante disciplines vertegenwoordigd zijn. Wegens het grote aantal op te leveren informatieproducten is het BICC op zoek naar een ervaren Senior BI Businessanalist op het terrein van Business Intelligence, verder te noemen “BI Business Analist”.
De kandidaat moet bereid zijn te reizen door het land (diverse locaties van de eenheden).

Doelstelling

Uitvoeren van Business Analist activiteiten op het gebied van Business Intelligence

Verantwoordelijkheden

De BI Business Analist is verantwoordelijk voor de volgende resultaatgebieden

 • Overlegt met gebruikers over de gewenste informationele oplossingen. Communiceert pro-actief omtrent hun requirements en stemt deze met hen af.

 • Realiseert vooronderzoeken en business analyses conform een standaard format. Het resultaat is een heldere, eenduidige en afgestemde probleemdefinitie, voorzien van high-level oplossingsalternatieven in termen van bronnen, data warehouse onderdelen en informatieproducten. Bevat tevens een onderbouwd voorstel voor de te kiezen richting. De voorstellen dienen in de context van de totale reeds bestaande omgeving te worden geplaatst en aan te sluiten bij de gehanteerde architectuur, standaarden en richtlijnen. Het document dient dusdanig geschreven te zijn dat het kan dienen als beslisdocument ten behoeve van het management.

 • Gedefinieerde gedetailleerde business requirements, bronanalyses en gespecificeerde output requirements.

 • Ontwerp van (management)rapportages en analysefunctionaliteit en gedocumenteerde functionele detailspecificaties.

 • Begeleidt/ondersteunt BI projecten en teams naar het gewenste en gekozen eindresultaat

 • Denkt mee in het professionaliseren en repeterend maken van de werkzaamheden van de BICC's.

Vakmatige taken

De Business Analist is over de inhouds-as de spil tussen de gebruikers en het BI-team. Hij/zij analyseert en beschrijft de informatiebehoefte van de organisatie en detailleert schriftelijk de functionele specificaties zowel ten aanzien van de gegevens als de output (vorm). Communiceert gemakkelijk met eindgebruikers, maar is ook in staat richting meer technische mensen de functionele wensen te vertalen. Beschikt over een proactieve houding richting opdrachtgevers, denkend vanuit de mogelijkheden (in plaats van de beperkingen) van data en techniek. Begrijpt de noodzaak en implicaties van een business-gedreven aanpak in plaats van een technologie-gedreven aanpak.

Inzet in de lijn of project

Project en lijn

Functie eisen

 • Een afgeronde academische opleiding met een bedrijfskundige en/of ICT gerelateerde richting.

 • In de afgelopen 6 jaar minimaal 3 jaar ervaring met het uitvoeren van Business Intelligence vooronderzoeken in complexe en grootschalige Business Intelligence omgevingen (>25.000 gebruikers).

Functie Wensen

 • Kennis van Business Intelligence en datawarehouse concepten aantoonbaar middels gevolgde trainingen, opleiding en ervaring opdrachten.

 • Aantoonbare kennis van geavanceerde big data technologieën waaronder Hadoop, advanced analytics, machine learning en analyse tools.

 • Ervaring met organisatie inrichting, operationele processen en IT systemen in het publieke domein.

 • Een afgeronde Business Analyse training of cursus zoals SEMBA of CBAP.

 • Relevante werkervaring binnen de politieorganisatie.

Competenties

 • Analyseren, samenwerken, communicatief vaardig en nauwkeurig

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Utrecht/Zwolle

Startdatum

01-12-2016

Duur

30-06-2017

Optie op verlenging

2 maal 12 maanden

Inzet

36 uur per week

Tarief

marktconform

Sluitingsdatum

09-09-2016

Sluitingstijd

09:00

Intakegesprek

21-09-2012

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

 • Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten