Senior Business Analist

Opdrachtgever
T2 Automatiseringsdiensten
Geplaatst op
02-09-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Utrecht / Zwolle
Reacties
0
Bekeken
696
Status
Gesloten
Referentie
748

Omschrijving

Voor onze eindklant, de Politie in Utrecht/Zwolle zijn wij op zoek naar een Senior Business Analist BI.

Heb je in de afgelopen 6 jaar minimaal 3 jaar ervaring met het uitvoeren van Business Intelligence vooronderzoeken in complexe en grootschalige Business Intelligence omgevingen (>25.000 gebruikers)? En heb je een afgeronde academische opleiding met een bedrijfskundige en/of ICT gerelateerde richting.

Startdatum
01-12-2016
Einddatum
30-06-2017
Optie tot verlenging
Ja, 2 x een jaar
Uren per week
36 uur

Opdracht omschrijving
Enige tijd geleden is de politie-organisatie gestart met de bouw van één landelijk politie datawarehouse: de Basisvoorziening Informatie (BVI). De komst van de Nationale Politie heeft de wens naar het landelijk beschikbaar krijgen van data verder versterkt.
De ambitie is om regionale data bij elkaar te brengen zodat landelijke informatieproducten kunnen worden gerealiseerd. Deze ontwikkelingen zorgen voor een groeiende afhankelijkheid van de dienstverlening. De continuïteit is van groot belang en de gebruikerswensen nemen met de dag toe, net als de hoeveelheid data die opgeslagen wordt. Binnen de omgeving wordt continue projectmatig gewerkt aan de verdere functionele uitbreiding.
Daarnaast is er een start gemaakt met een omvangrijk programma met als doel de omgeving zowel technisch als organisatorisch te moderniseren. Binnen het laatste traject wordt gebruik gemaakt van de modernste technologie met als doel veel sneller, dan nu het geval is, bronnen te ontsluiten, te analyseren en te bevragen. Dit bevat naast een oplossing voor gestructureerde data tevens de mogelijkheid om ook ongestructureerde data te kunnen analyseren. Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van een Apache Hadoop cluster.
De ontwikkelingen zijn ingekaderd door de in 2012 vastgestelde Business Intelligence (BI) Strategie en worden vanuit de business bestuurd door de landelijke BI Stuurgroep onder leiding van de portefeuillehouder Intelligence binnen de politie (niveau korpsleiding).
De BI activiteiten (operatie en projecten) zijn georganiseerd binnen een landelijk BI Competency Center (BICC) Centraal. Daarnaast wordt samengewerkt met 10 regionale BICC’s binnen de politieorganisatie op het niveau van de eenheden. De projecten worden geleid door verschillende projectmanagers onder aansturing van een programmanager Business Intelligence. Het geheel wordt aangestuurd door een managementteam waarin alle relevante disciplines vertegenwoordigd zijn.
De BI activiteiten (operatie en projecten) zijn georganiseerd binnen een landelijk BI Competency Center (BICC) Centraal. Daarnaast wordt samengewerkt met 10 regionale BICC’s binnen de politieorganisatie op het niveau van de eenheden. De projecten worden geleid door verschillende projectmanagers onder aansturing van een programmamanager Business Intelligence. Het geheel wordt aangestuurd door een Managementteam waarin alle relevante disciplines vertegenwoordigd zijn. Wegens het grote aantal op te leveren informatieproducten is het BICC op zoek naar een ervaren Senior BI Businessanalist op het terrein van Business Intelligence, verder te noemen “BI Business Analist”.
De kandidaat moet bereid zijn te reizen door het land (diverse locaties van de eenheden).

Doelstelling
Uitvoeren van Business Analist activiteiten op het gebied van Business Intelligence

Verantwoordelijkheden

De BI Business Analist is verantwoordelijk voor de volgende resultaatgebieden

  • Overlegt met gebruikers over de gewenste informationele oplossingen. Communiceert pro-actief omtrent hun requirements en stemt deze met hen af.

  • Realiseert vooronderzoeken en business analyses conform een standaard format. Het resultaat is een heldere, eenduidige en afgestemde probleemdefinitie, voorzien van high-level oplossingsalternatieven in termen van bronnen, data warehouse onderdelen en informatieproducten. Bevat tevens een onderbouwd voorstel voor de te kiezen richting. De voorstellen dienen in de context van de totale reeds bestaande omgeving te worden geplaatst en aan te sluiten bij de gehanteerde architectuur, standaarden en richtlijnen. Het document dient dusdanig geschreven te zijn dat het kan dienen als beslisdocument ten behoeve van het management.

  • Gedefinieerde gedetailleerde business requirements, bronanalyses en gespecificeerde output requirements.

  • Ontwerp van (management)rapportages en analysefunctionaliteit en gedocumenteerde functionele detailspecificaties.

  • Begeleidt/ondersteunt BI projecten en teams naar het gewenste en gekozen eindresultaat

  • Denkt mee in het professionaliseren en repeterend maken van de werkzaamheden van de BICC's.

Vakmatige taken
De Business Analist is over de inhouds-as de spil tussen de gebruikers en het BI-team. Hij/zij analyseert en beschrijft de informatiebehoefte van de organisatie en detailleert schriftelijk de functionele specificaties zowel ten aanzien van de gegevens als de output (vorm). Communiceert gemakkelijk met eindgebruikers, maar is ook in staat richting meer technische mensen de functionele wensen te vertalen. Beschikt over een proactieve houding richting opdrachtgevers, denkend vanuit de mogelijkheden (in plaats van de beperkingen) van data en techniek. Begrijpt de noodzaak en implicaties van een business-gedreven aanpak in plaats van een technologie-gedreven aanpak.

Contacten
Intern
Inzet in de lijn of project
Project en lijn

Opleiding
WO werk-en denkniveau op het raakvlak tussen bedrijfskunde/bedrijfswetenschappen en ICT
aantoonbaar middels diploma.
Een afgeronde Business Analyse training of cursus zoals SEMBA of CBAP met certificering is een wens.

Eisen
In de afgelopen 6 jaar minimaal 3 jaar ervaring met het uitvoeren van Business Intelligence vooronderzoeken in complexe en grootschalige Business Intelligence omgevingen (>25.000 gebruikers).
Een afgeronde academische opleiding met een bedrijfskundige en/of ICT gerelateerde richting.

Wensen
Kennis van Business Intelligence en datawarehouse concepten aantoonbaar middels gevolgde trainingen, opleiding en ervaring opdrachten.
Aantoonbare kennis van geavanceerde big data technologieën waaronder Hadoop, advanced analytics, machine learning en analyse tools.
Ervaring met organisatie inrichting, operationele processen en IT systemen in het publieke domein.
Een afgeronde Business Analyse training of cursus zoals SEMBA of CBAP.
Relevante werkervaring binnen de politieorganisatie.

Interesse? Graag ontvangen wij een CV o.v.v. het tarief uiterlijk woensdag 7 september 2016.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten