Projectmanager Software Development

Opdrachtgever
Gentes
Geplaatst op
08-09-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Eindhoven
Reacties
2
Bekeken
765
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste Freelancer,
Onlangs heeft u bij ons gereageerd op bovenstaande aanvraag.
Hartelijk dank hiervoor.
De opdracht blijkt inmiddels vervuld te zijn, daarom sluiten wij de aanvraag.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Mochten er verder nog vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij dit natuurlijk graag.

Met vriendelijke groet,
Gentes
Pascal Plate


TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

Op dit moment zijn we bezig om het MES, de aansturing van onze productielocaties te vervangen. Het nieuwe MES systeem wordt gebaseerd op Siemens Simatic IT, aangevuld met op dotNET gebaseerde specifieke modificaties. De eerste implementatie in Eindhoven zal fungeren als blauwdruk voor uitrol in onze fabrieken wereldwijd.

Voor dit project zijn we op zoek naar een (deel-) Project Manager die zelfstandig een onderdeel van het project kan uitmanagen, onder supervisie van de hoofd Project Manager.

Functieomschrijving
Als Project Manager ben je verantwoordelijk voor de IT realisatie van het MES gedeelte van dit complexe project. Voor de implementatie wordt gebruik gemaakt van de gangbare technieken. Voor de specifieke onderdelen wordt gebruik gemaakt van een voornamelijk op Microsoft gebaseerde omgeving (Windows Serverm dotNET, MS SQL server etc.) Deze systemen worden echter ook altijd gekoppeld aan bestaande mainframe systemen waarbij de functionaliteit zelfs afdelings- (of land-) overstijgend kan zijn. Er ligt dan ook een grote nadruk op integratie.
Je bent verantwoordelijk voor de juiste inrichting en organisatie van het project en voor de definitie, management en oplevering daarvan binnen de gestelde randvoorwaarden. Daarnaast zorg je ervoor dat de nieuwe applicatie goed ingebed wordt in de ontvangende organisaties (IT operationeel beheer, business Applicatie management). Eventuele noodzakelijke proceswijzigingen hiervoor (zowel op IT als op Business gebied) worden ook vanuit het project gemanaged. Als laatste heb je de verantwoordelijkheid voor de rapportage en afstemming met opdrachtgevers en zakelijke partners.

Functieprofiel
Je beschikt over een afgeronde technische opleiding op Academisch niveau, in de richting IT. Daarnaast heb je minimaal 6 jaar ervaring als projectmanager in complexe, multidisciplinaire projecten. Je bent vertrouwd met het IT ontwikkel proces en hebt een brede kennis van IT ontwikkelingen en technieken.
Je hebt de nodige opleidingen op het gebied van project management genoten. Kennis van MES systemen en liefst van Simatic IT is een pré.
Communicatievaardigheden zijn ruimschoots aanwezig voor een adequate communicatie tot op senior management niveau en je kunt adequaat omgaan met cultuurverschillen binnen het bedrijf en binnen verschillende landen.
Verdere noodzakelijke competenties zijn initiatief, teambuilding, planmatig werken en organiseren, resultaat- en klantgericht werken en besluitvaardigheid.
Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  09-09-2016 11:23
  Plaats
  Spijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  09-09-2016 20:29
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten