Adviseur Senior Informatie Expert - Security

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
09-09-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
1
Bekeken
659
Status
Gesloten
Referentie
20119511

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315AB Apeldoorn
Postbus 1458
1300 BL Almere

T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20119511 Tijdelijke inhuur

Voor het Ministerie van Defensie zijn wij op zoek naar een Adviseur Senior Informatie Expert - Security

Functieomschrijving/Werkzaamheden

Samengevat in samenhang te kunnen voorzien in Analyse, Advies en Architectuur. Dit aangevuld met specifieke zaken voor het aandachtsgebied security. Hiervoor is ter aanvulling op het algemene profiel een diepgaande kennis van grote overheidsinstellingen op het gebied van beveiligingsorganisatie, beveiligingsbeleid, en het hebben van netwerk van medewerkers binnen deze overheidsinstellingen die zich met (informatie) beveiliging bezig houden en enige bekendheid met (informatie) beveiliging in het operationele domein nodig. Er moet kennis zijn van het gehele spectrum aan informatie/IT beveiligingsconcepten op hoofdniveau.
Eventuele bijzonderheden van het ‘project’ of opdracht waarop de kandidaat te werk wordt gesteld, die van invloed kunnen zijn op de selectie (bijv.specifieke domeinkennis, bereidheid tot veelvuldig reizen, kennis Engelse taal of andere bijzonderheden: Het betreft een zeer senior functie waarvoor kennis van het IT landschap en netwerk binnen de IT organisatie van Defensie onontbeerlijk is. De capaciteit binnen Defensie in dit vakgebied is erg beperkt. De inhuur moet hierdoor direct inzetbaar zijn. Een inwerk traject zal een te grotere wissel trekken op de al beperkte capaciteit. Daarbij loopt er bij een aantal projecten een inhoudelijk deskundige projectleider rond waar direct op een juiste wijze weerwoord (in dien relevant) op geboden moet kunnen worden.
De aard van de werkzaamheden waarvoor de capaciteit wordt benodigd: Specifieke aandachtspunten: uitbouwen van het PLP (ontwikkelen lifecycles, afstemmen en borgen, afstemmen onderhavige release kalenders), advies geven over portfolio, solution architecturen integreren in de overkoepelende en Enterprise architecturen van JIVC OPS, solution architecturen laten ontwikkelen, het beoordelen van IVB’s
(behoeftestellingen), het begeleiden van projecten en het ondersteunen van andere lijnmedewerkers binnen het vakgebied, afstemmen met product managers, service managers en afstemmen met opdrachtgever bij JIVC.
Als regiehouder eindverantwoordelijk voor de kwaliteit, tijd en integratie, afstemming en borging van de uitkomsten in het PLP, IVB of andere deliverables.
Het minimale niveau van kennis en ervaring dat aan de kandidaat wordt gesteld: Kennis van enterprise architectuur (TOGAF) en in het bijzonder beveiligingsarchitecturen, regievoering over team van technische specialisten. Verder kennis van de verschillende type netwerken, de beveiligingsconcepten, de stip op de horizon van Defensie hiervoor en actuele bedreigingen.

Functie Eisen (knock- out Criteria)

 1. Dient minimaal 3 jaar kennis en ervaring te hebben als adviseur, architect of innovatie manager.

 2. Dient minimaal 3 jaar ervaring te hebben met objectief analyseren en adviseren betreffende IV/ICT gerelateerde vraagstukken, in het bijzonder in het eigen expertisegebied.

 3. Dient in eerdere werkzaamheden, aantoonbaar op basis van CV of referenties, ervaring te hebben met zelfstandig werken na een korte inwerkperiode (maximaal 3 weken).

 4. Dient minimaal 3 jaar ervaring te hebben met voeren van regie voeren over een team van technische specialisten.

 5. Dient minimaal 3 jaar kennis en ervaring te hebben met het definiëren van architecturen, roadmap & lifecycleplannen.

 6. Dient minimaal een afgeronde HBO opleiding ICT te hebben, waarbij een significant deel van de opleiding gericht is op ICT security.

 7. Dient minimaal 3 jaar ervaring te hebben met het toepassen verschillende soorten (informatie)beveiligingstoepassingen en -concepten bij grote overheidsinstellingen.

 8. Dient minimaal 3 jaar kennis en ervaring te hebben van het gehele spectrum aan informatie / IT beveiligingsconcepten / actuele bedreigingen op hoofdniveau voor grote overheidsinstellingen (tenminste departementaal vertrouwelijk).

 9. Dient minimaal 32 uur per week beschikbaar te zijn.

Functie Wensen

 1. Gewenste werkervaring in het informatie/IT beveiligingsdomein

 2. Gewenste ervaring bij (klant)Organisaties binnen grote overheidsinstellingen in het informatie/IT beveiligingsdomein

 3. Gewenste ervaring met Product- & Portfolio Management

 4. Gewenste ervaring met beveiligingsarchitecturen

 5. Gewenste ervaring met typen netwerken en beveiligingsconcepten

 6. Gewenste ervaring met (informatie) beveiliging in het militair operationele domein

 7. Gewenst diepgaande kennis en ervaring van en met beveiligingsorganisatie, beveiligingsbeleid, en beschikt over een netwerk van medewerkers binnen grote overheidsinstellingen die zich met (informatie) beveiliging bezig houden

 8. Gewenste werkervaring binnen de militaire organisatie.

Inzet periode

12 maanden voor maximaal 1450 uur met optie op verlenging. 1450 uur is slechts indicatief. De maximale duur van de Overeenkomst zal 4 jaar zijn.

Screening

Screeningsniveau: B. De kosten van deze screening zijn voor rekening van de kandidaat.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Utrecht en waar nodig andere OPS locaties

Startdatum

zsm na screening

Duur

12 maanden

Optie op verlenging

Ja

Inzet

32-40 uur per week

Tarief

marktconform

Sluitingsdatum

16-09-2016

Sluitingstijd

09:00

Intakegesprek

10,11 oktober 2016

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

 • Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  13-09-2016 21:12
  Plaats
  Almere

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten