Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
12-09-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam of Leeuwarden
Reacties
8
Bekeken
732
Status
Gesloten
Referentie
20119511

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315AB Apeldoorn
Postbus 1458
1300 BL Almere

T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20119511 Tijdelijke inhuur

Voor ING Bank zijn wij op zoek naar een Agile Coach.

Opdracht Omschrijving

Een verantwoordelijke coachende rol in een ingrijpende organisatieverandering
ING Domestic Bank zet de eerste stap naar een nieuwe organisatie die volledig conform het Agile gedachtegoed werkt. Dit doen we vooral omdat we daarmee de dienstverlening aan onze klanten verder kunnen verbeteren. Maar minstens zo belangrijk vinden we het dat onze medewerkers daardoor hun werk met nog meer plezier gaan doen en de ruimte krijgen om iedere dag weer het beste uit zichzelf te halen.
De nieuwe organisatie is opgebouwd uit verschillende Tribes en Centers of Expertise. In een Tribe zijn professionals met verschillende expertises onderdeel van een Chapter. Binnen de Tribes werken we met zelfsturende, multidisciplinaire en autonome teams: de Squads. Om snel in te kunnen spelen op veranderende klantbehoeften is er geen definitieve organisatiestructuur en evolueert het model continu.
Wij zoeken Agile Coaches die in een verantwoordelijke en coachende rol de nieuwe werkwijze en cultuur binnen ING Domestic Bank verder vorm kunnen geven.

Wat ga je als Agile Coach precies doen?
Als Agile Coach is je belangrijkste doel om de Squads, de individuele Squadleden en de organisatie zo goed mogelijk te helpen om zich de Agile manier van werken eigen te maken, mee te gaan in de beoogde cultuuromslag en daardoor in alle opzichten maximaal te presteren. Je eerste verantwoordelijkheid is daarin om de Squads te trainen en te coachen op het consequent en goed toepassen van de beginselen van Agile en de werkwijze continu te verbeteren. Afhankelijk van de volwassenheid en behoefte van de Squads heb je twee of meer Squads onder je hoede.
In je rol zit je dicht op de Squads. Je helpt de teams en de teamleden bij het prioriteren en structureren van de werkzaamheden en je daagt hen iedere dag opnieuw uit om het beste uit zichzelf te halen. Je benoemt knelpunten in het proces, in de samenwerking en met betrekking tot individuele teamleden en je reikt methodes aan waarmee de knelpunten opgelost worden. Daarbij heb je een voorbeeldrol in het omgaan met feedback en zorg je dat teamleden de moed hebben om proactief feedback te geven door een veilige sfeer te creëren. Zelf geef je gevraagd en ongevraagd constructieve feedback op geleverde prestaties; als het nodig is grijp je in. Bovendien organiseer je (en soms ook faciliteer je) reviews, retrospectives, stand-up meetings, sprint- en planningssessies en andere bijeenkomsten om de prestaties verder te verbeteren.
Daarnaast coach je het (senior) management op Agile Leadership en ben je aanjager van verbeteringen in de onderlinge samenwerking; binnen de Squads, binnen de Tribe, maar ook tussen de verschillende Tribes. Bovendien zorg je voor uitwisseling van ervaringen, kennis en informatie met andere Agile Coaches.

Jouw werkomgeving

Je maakt deel uit van een centraal team, gepositioneerd binnen de afdeling Business Change van ING Domestic Bank en van daaruit word je binnen één van de Tribes in Amsterdam ingezet. Jouw team bij Business Change zorgt voor intervisie met collega’s, voor gezamenlijke ontwikkeling en professionalisering van het vakgebied en van de methodiek, voor ondersteuning en voor coaching on the job. Je rapporteert aan de afdeling Business Change.

Ontwikkeling en doorgroei

Binnen ING Domestic Bank realiseren we ons dat we voor kwalitatieve groei steeds moeten zorgen dat we de beste mensen op de juiste plek hebben. Daarom investeren we veel in jouw persoonlijke doorgroei en ontwikkeling. Maar we verwachten ook dat je hierin zelf initiatief neemt en jezelf altijd op de hoogte houdt van actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied en jezelf blijft verbeteren. We ondersteunen je graag in je doorgroei, zowel horizontaal als verticaal, en we bieden je goede carrièrekansen.

Wij zoeken

inspirerende Agile Coaches die een organisatie mee weten te krijgen in een cultuuromslag. Je bent een inspirerende Agile Coach die mensen mee weet te krijgen in een nieuwe cultuur en in een nieuwe manier van werken. Doordat je zelf impact in de business hebt gemaakt en inhoudelijk sterk bent, wordt jouw senioriteit daarin door collega’s erkend. Je bent je bewust van je voorbeeldrol en je laat zien dat je een echte ambassadeur bent van de nieuwe werkwijze. Je bent daarbij van nature een motivator die vanuit passie en energie mensen helpt om het beste uit zichzelf te halen. Daarin is vertrouwen een belangrijke basis. Je bent analytisch scherp, je bent sterk gericht op interactie, je verbindt graag mensen en helder communiceren is voor jou een vanzelfsprekendheid. Je bent bovendien overtuigend in je optreden, creatief in je oplossingen, je weet complexe zaken te vereenvoudigen en het geven en ontvangen van constructieve feedback zie je als belangrijke voorwaarden voor goed met elkaar samenwerken. Maar bovenal neem je de klantbehoefte in alles als uitgangspunt en is je belangrijkste streven om teams en medewerkers te helpen om maximaal bij te dragen aan de beste dienstverlening vanuit ING Domestic Bank aan klanten.
Verder onderschrijf je de waarden van ING, vind je het vanzelfsprekend je in je werk ook naar deze waarden te gedragen en ben je net als alle ING medewerkers bereid de bankierseed af te leggen.

Functie eisen

 • Tenminste HBO werk- en denkniveau;

 • Je hebt aantoonbare affiniteit en praktische ervaring met Agile werken;

 • Je hebt kennis van Agile, Scrum en/of Lean;

 • Kennis van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van Lean, Agile werken, verandermanagement en coaching en je bent in staat om deze kennis door te vertalen naar de werkwijze in jouw Squads;

 • Je hebt aantoonbaar impact gemaakt in de business op basis van brede inhoudelijke businesskennis en –ervaring;

 • Aantoonbare ervaring op het gebied van training, coaching en verandermanagement;

 • Een goed track record in het realiseren van een cultuuromslag.

 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam of Leeuwarden

Startdatum

zsm

Duur

NNB, langere tijd

Optie op verlenging

Ja

Inzet

36 uur per week

Tarief

marktconform

Sluitingsdatum

14-10-2016

Sluitingstijd

09:00

Intakegesprek

NNB

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

 • Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


8 reacties

 • Datum
  12-09-2016 14:37
  Plaats
  Amersfoort

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  12-09-2016 15:21
  Plaats
  Duiven

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  12-09-2016 16:25
  Plaats
  Nieuwegein

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  12-09-2016 17:09
  Plaats
  Woerden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  13-09-2016 08:02
  Plaats
  Castricum

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  13-09-2016 09:01
  Plaats
  Zwolle

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  13-09-2016 10:17
  Plaats
  Nieuw Vennep

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  13-09-2016 11:22
  Plaats
  Houten

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten