Teamlead Dataservice/ Senior Adviseur

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
12-09-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
721
Status
Gesloten
Referentie
2011521

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315AB Apeldoorn
Postbus 1458
1300 BL Almere
T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 2011521 Tijdelijke inhuur

Voor Gemeente Amsterdam zijn we op zoek naar een Teamlead Dataservice/ Senior Adviseur.

Functieomschrijving

Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) is voor het team Dataservices op zoek naar een ervaren Teamlead/ Senior Adviseur met een passie voor Data, nieuwe technologieën en de stad Amsterdam.
Werken in het Datalab van de gemeente Amsterdam betekent met veel energie en plezier werken aan data gedreven oplossingen voor een dynamische en leefbare stad, in een inspirerende werkomgeving én met de meest innovatieve technologieën.
Het DataLab is gevestigd aan de knowledge mile midden in het creatieve centrum van Amsterdam. Hier wordt mondiale kennis samengebracht en wordt gewerkt aan data oplossingen voor de stad. Medewerkers van de gemeente kunnen in het DataLab terecht voor advies en ondersteuning bij hun datavragen. Ook is het een plek waar kennis beschikbaar is over gegevenssets binnen en buiten de gemeentelijke organisatie en waar analyses en visualisaties van gegevens worden ontwikkeld.
In het Datalab van de gemeente Amsterdam ondersteunt het team Dataservices van OIS de hele stad bij data-analyse vraagstukken. Data-experts werken met vernieuwende analysetechnieken aan innovatieve reporting en datascience diensten en maken gebruik van de hypermoderne data-infrastructuur DataPunt.

Onderzoek, Informatie en Statistiek

Het Datalab is een onderdeel van de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de Gemeente Amsterdam. OIS laat de gemeente Amsterdam optimaal gebruik maken van data en kennis om beslissingen te nemen en beleid uit te voeren. Onder andere door data beschikbaar te stellen en toegankelijk te maken en door te laten zien wat je met data en kennis kunt doen. Om deze ambitie te realiseren heeft OIS een aantal initiatieven gestart, waaronder het DataLab Amsterdam, het programma DataPunt en de innovative Fixxxaanpak. OIS valt onder het cluster Dienstverlening en Informatie van de Gemeente Amsterdam.

Wat vragen wij van jou

Van jou als onze teamlead dataservice verwachten wij een coachende, actieve, nieuwsgierige en innovatieve houding, flexibiliteit en het vermogen om snel te kunnen schakelen. Je bent altijd nieuwsgierig en weet het werkplezier van heterogene data-experts in een groeiend zelf organiserend team te behouden. Het vinden van nieuwe inzichten in data is helemaal jouw ding.
Verder houd je van presenteren en klantcontact, ben je stressbestendig en heb je een gestructureerde en zorgvuldige wijze van werken en aanpakken.
Je neemt verantwoordelijkheid voor en opereert langs de hele linie van data-projecten; van hoe je een gemeentelijk vraagstuk benadert vanuit een data-analytisch perspectief tot de implementatie van de data(science)-oplossingen. En je overziet de organisatorische en sociale implicaties van deze oplossingen. Daarnaast kun jij als voorbeeld acteren langs het hele spectrum van het ophalen van de vraag, het verzamelen, opschonen, transformeren en integreren van de data, het opzetten van databases of datastructuren tot aan reporting en data science/-analytics.
De focus van de ontwikkeling zal liggen op het realiseren van systematische groei, waarbij business development (welke diensten bieden we aan) continue wordt afgezet tegen de
competenties en de cohesie van het team.
Minstens zo belangrijk zijn je instelling en persoonlijkheid. Commitment, kwaliteitsbewustzijn, verantwoordelijkheidsgevoel en resultaat- en servicegerichtheid zijn essentiële eigenschappen! Je bent flexibel en hecht plezier aan het oplossen van problemen. Daarnaast functioneer je op HBO/WO werk- en denkniveau. Je kunt jezelf goed uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk, in vloeiend Nederlands.

Wat biedt OIS?
OIS biedt een moderne werkomgeving binnen de Gemeente Amsterdam met een team betrokken en gemotiveerde collega’s vol ambitie en een bevlogen managementteam dat gaat voor geslaagde projecten. Wij kennen een open cultuur, ‘no nonsense’ mentaliteit en bieden je volop kansen om bij te dragen aan het ontwikkelen van data voor de stad Amsterdam.

Functie eisen

 • HBO/Universitair werk- en denkniveau

 • Minimaal 3 jaar ervaring als strategisch adviseur binnen een business intelligence en/of data science omgeving.

 • Minimaal 2 jaar ervaring als Teamlead in een business intelligence en/of data science omgeving

 • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het verzamelen, opschonen, transformeren en integreren van de data, het opzetten van databases of datastructuren tot aan reporting en data science/-analytics

Functie Wensen

 • Kennis van en ervaring met het werken met grote databestanden en het opzetten en uitbouwen van moderne data infrastructuren.

 • Aantoonbare Programmeer ervaring in scripting- en data verwerkingstalen.

 • Beschikt over ‘eigen apparatuur’ om te gebruiken tijdens deze opdracht (Bring Your Own Device).

Competenties op gevorderd niveau

 • Coachen

 • Snel kunnen schakelen

 • Enthousiast

 • Nieuwsgierig

 • Innovatief

 • Flexibiliteit

 • Empathisch

 • Klantgericht

 • Teambuilder

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

zsm

Duur

6 maanden

Optie op verlenging

Ja, maximale inhuur is 12 maanden

Inzet

32 uur per week

Tarief

€ 75

Sluitingsdatum

22-09-2016

Sluitingstijd

12:00 uur

Gesprekken

NNB

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

 • Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  12-09-2016 17:00
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten