Functioneel Beheerder 14+netnummer

Opdrachtgever
Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten
Geplaatst op
12-09-2016
Periode
Niet relevant
Uurtarief
70
Op locatie
Den Haag
Reacties
2
Bekeken
1392
Status
Gesloten
Referentie
16.066

Afrondingstoelichting

Beste geïnteresseerde,
Graag attendeer ik u op het aanbestedingsplatform www.ctmsolution.nl/project/king/. Dit is waar KING alle inhuur op plaatst en waaruit een geschikte kandidaat geselecteerd wordt. U heeft hier reeds een instructie over ontvangen.. Zowel bedrijven, ZZP-ers, payrollers ed kunnen zich hier in schrijven.
Met vriendelijke groet,
Wendy de Groot


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Vacature

Functioneel Beheerder 14+netnummer

Vacaturenummer

16.066

Voor het 14+ netnummer zoekt KING per direct een functioneel beheerder (vacaturenummer 16.066).
Ingang per 10 oktober voor de periode tot 31 december 2016 voor 32 uur/week.

Over KING

KING richt zich op het verbeteren van dienstverlening en bedrijfsvoering van gemeenten ten behoeve van hun inwoners en bedrijven. Dat doet KING onder andere door gemeenten te helpen bij ICT-gerelateerde vraagstukken en door het leveren van sturingsinformatie. KING is onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

14+netnummer

Het 14+netnummer is het telefoonnummer dat bestaat uit het cijfer 14 plus het netnummer van de gemeente. Bijvoorbeeld 14 020 of 14 0342. Met het 14+netnummer krijgt iedere gemeente één telefonische ingang. 14+netnummers zijn kort, herkenbaar en gemakkelijk te onthouden. Inmiddels hebben bijna alle 390 gemeenten het nummer in gebruik genomen, en kunnen vrijwel alle Nederlanders hun gemeente bellen via het 14+netnummer. KING is in opdracht van VNG de beheerpartij voor het 14+netnummer en verantwoordelijk voor (door-) ontwikkeling. Het 14+netnummer bevindt zich in de beheerfase, wat niet betekent dat “we” klaar zijn. Voor een volgende stap is nodig: heldere toekomstvisie op het 14+netnummer en andere kanalen waarlangs gemeenten met inwoners en bedrijven contact onderhouden en diensten en producten leveren alsmede de route daar naar toe, in relatie tot ontwikkelingen binnen de gemeentelijke dienstverlening en specifiek het telefoniekanaal. Dit alles samen met de gebruikers, de gemeenten, onder andere verenigd in de Gebruikersraad.

Doel van de functie

De functioneel beheerder is de hoofdbeheerder van het 14+netnummer en richt zich op het ondersteunen van eindgebruikers bij het dagelijkse gebruik van de voorziening, en het in kaart brengen van de veranderingen die in de 14+netnummer voorziening moeten worden uitgevoerd om de voorziening optimaal te laten aansluiten bij de wensen en eisen van de gebruikers. Meer specifiek:

 • Monitoren dat de beschikbaarheid van de Dienst 14+netnummer (ontvangen en afleveren 14+netnummer telefoonverkeer door de telecomleverancier) is conform de afspraken in de het contract en de SLA tussen leverancier en KING; waar nodig acties ondernemen;

 • Bewaken en faciliteren dat incidenten en issues conform de afspraken in de SLA tussen leverancier en KING worden afgehandeld;

 • Autorisatiebeheer in de webtool van de leverancier (toekennen rechten voor configuratiebeheer en rapportages aan nummerbeheerders en gemeentebeheerders); opstellen gebruikershandleidingen;

 • Monitoren/ondersteunen technische aansluiting gemeenten (Werken alle telefonische schakelingen en wachtrijen tot in het KCC naar behoren, etc.)

 • Wijzigingen en dienstverleningsverbeteringen realiseren ten aanzien van het 14+netnummerplatform/webtool (samen met de Gebruikersraad 14+netnummer, waaraan 30 gemeenten deelnemen en de overige gemeentelijke gebruikers)

 • Monitoring Issues en incidenten via Rapportages van de leverancier;

 • Verantwoordelijk voor de uitvoerende taken van het nummerhouderschap namens KING/VNG conform de eisen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM);

 • Operationeel leveranciersoverleg (2-wekelijks).

Binnen de afdeling E-diensten wordt momenteel onderzocht hoe de functioneel beheerders-taken bij de verschillende onderdelen van de afdeling verder kunnen worden geoptimaliseerd. Denk aan bundeling van taken, taken (deels) uitbesteden aan derden, et cetera. Deze optimalisatieslag zal hoogstwaarschijnlijk gedurende de contractperiode ook effect hebben op de uit te voeren taken voor deze functie. De kandidaat moet in staat zijn om hierin mee te denken en mede invulling te geven aan veranderingen in de functie.

Kennis- en ervaringsvereisten

 • HBO denk- en werkniveau

 • Ruime werkervaring als Functioneel beheerder (inclusief de verschillende facetten, zoals gebruiksbeheer en functionaliteitenbeheer)

 • Ervaring als Functioneel beheerder van bedrijfstelefonie (telefooncentrales, routeringen intern en extern met het openbare telefoonnet, etc.) en ook van andere ict voorzieningen (applicaties, websites, e.d.)

 • Heeft als functioneel beheerder samengewerkt met de voor deze functie relevante gemeentelijke doelgroepen (kcc medewerkers en telecom/ict beheerders) en is bekend met hun werkveld.

Competenties

 • Teamspeler. Kan goed samenwerken in een team

 • Analytisch en probleemoplossend

 • Communicatief vaardig

 • Klantgericht

 • Kwaliteitgericht

 • Resultaatgericht

Vergoeding en meer informatie

Het betreft een tijdelijke functie voor een periode tot en met 31 december 2016 met een omvang van gemiddeld 32 uur per week (met een mogelijkheid tot verlenging). De maximale vergoeding staat vermeld in de vragenlijst Het daar genoemde bedrag is exclusief BTW maar inclusief reis- en verblijfkosten, laptop en mobiele telefonie.

Procedure

Na sluiting van de reactietermijn wordt een selectie gemaakt. In beginsel worden maximaal drie kandidaten uitgenodigd voor een gesprek op 5 oktober 2016, tussen 9.00-13.00 uur. Op basis van die gesprekken wordt een kandidaat geselecteerd.

Reageren?

U kunt tot 27 september 2016, 12:00 uur reageren.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  19-09-2016 14:05
  Plaats
  hoofddorp

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  27-09-2016 09:54
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten