Developer Angular 2.0 schermen

Opdrachtgever
Matching Pool
Geplaatst op
13-09-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Almelo
Reacties
1
Bekeken
335
Status
Gesloten
Referentie
Developer Angular 2.0 schermen

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 243 opdrachten

Omschrijving

De opdracht vindt plaats binnen de directie Technologie van Justid, in opdracht van de directie Operatie. De afdeling waarbinnen de opdracht plaatsvindt is Ontwikkeling.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel

De afdeling Ontwikkeling zorgt voor de ontwikkeling van nieuwe en verbetering van bestaande systemen, applicatief onderhoud en de levering van expertise aan andere afdelingen binnen onze dienst. De afdeling werkt vanuit Almelo en Leeuwarden en bestaat uit 4 teams voor 4 verschillende applicaties. Elke team bestaat uit ongeveer 10 fte.

De Justitiële Informatiedienst biedt met het CDD de mogelijkheid om papieren archief digitaal te maken, de zogenaamde scanservice. Daarnaast kunnen de digitale documenten voorzien worden van kenmerken om het zoeken in het archief te vergemakkelijken. Met het CDD+ beschikt de Justitiële Informatiedienst over een centrale voorziening voor de opslag van digitale dossiers in de strafrecht- en vreemdelingenketen, die voldoet aan de geldende wet- en regelgeving en is gebaseerd op de archiefwet.

Door aan de documenten registratiekenmerken toe te voegen, die afkomstig zijn uit bijvoorbeeld de Strafrechtsketendatabank (SKDB), het Justitieel Documentatie Systeem (JDS) of uit eigen
bedrijfsprocessystemen, kunnen verschillende dossiers aan elkaar worden gekoppeld. Zo wordt bijgedragen aan realisatie van het integer en integraal persoonsbeeld. Integer persoonsbeeld wil
zeggen dat informatie over personen in de strafrechtsketen gekoppeld is aan de juiste persoon. Integraal persoonsbeeld wil zeggen dat alle informatie over verdachten en veroordeelden die al
ergens in de strafrechtsketen aanwezig is, voor iedere functionaris in die keten snel en efficiënt toegankelijk is.

De front-end van CDD is gebouwd vanuit de Oracle-ontwikkeltechnologie, in ADF. Begin Q2/2016 is vanuit het Programma Vernieuwing Kernsystemen besloten om de GUI van het CDD te converteren naar Angular 2.0. De huidige capaciteit in zowel team als project blijkt door interne verschuiving echter tekort te schieten, en bedreigt inmiddels de mijlpalen vanuit de initiële projectplanning. Vandaar de externe uitvraag voor opschaling van het team.

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden

Je draagt bij aan het bouwen van Angular 2.0-schermen, specifiek ten behoeve van het CDDsysteem.
De huidige gebruikers- en beheersschermen dienen te worden omgezet van Oracle naar Angular, waarbij je tevens REST- en webservices dient te bouwen die aansluiten op de backend.

Daarnaast draag je bij aan het opzetten van generieke bouwblokken en componenten voor deze Angular 2.0-schermen, zodat andere teams binnen Ontwikkeling hiervan hergebruik kunnen maken. Ook draag je bij aan standaardisatie van de schermen en alle benodigde onderdelen daarvan, ook weer vanuit mogelijkheid tot hergebruik in een andere context. De Rijkshuisstijl dient hierbij te worden toegepast.

Tevens (bouw)test je de geleverde componenten en tevens het geheel aan schermfunctionaliteit, met herhaalbare geautomatiseerde bouwtests die deel uitmaken van het automatische deploymentproces. Je ondersteunt de testers eveneens.

Om tot de genoemde standaardisatie en generieke componenten te komen overleg je veelvuldig met de andere ontwikkelaars en de acceptanten. Je draagt dan ook bij aan vastleggen van de gekozen genericiteit en het uitdragen daarvan (middels beschrijving en mondelinge overdracht) aan de andere ontwikkelaars.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  14-09-2016 07:23
  Plaats
  Raalte

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten