Poortwachter

Intermediair
Detabem
Geplaatst op
14-09-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Gouda
Reacties
0
Bekeken
429
Status
Gesloten

Omschrijving

Start

3 oktober 2016

Einde

1 januari 2017

Verlenging

Ja

uren

36

Indienen

18 september 2016

Detabem is op zoek naar een Poortwachter voor in Gouda.

Functie beschrijving

Afdeling
Vanaf 1 januari 2016 zijn binnen de afdeling Werk en Participatie alle activiteiten en processen ondergebracht om de participatie van Goudse inwoners te bevorderen en cliënten te laten meedoen in de samenleving. Het gaat hierbij om een goede inrichting van de poortfunctie waarbij zelfredzaamheid centraal staat, het actief bemiddelen naar werk en zo nodig inzetten op (korte) trajecten richting werk. Indien werk niet tot de mogelijkheden behoort worden uitkeringsgerechtigden daar waar nodig geactiveerd door middel van de ‘maatschappelijk actief’ aanpak. Binnen deze aanpak wordt beoogd dat Goudse inwoners betrokken zijn bij de samenleving en dat uitkeringsgerechtigden nuttige maatschappelijke activiteiten verrichten respectievelijk iets terug doen voor hun uitkering. Het verrichten van vrijwilligerswerk en/of mantelzorg wordt gestimuleerd. De afdeling biedt ook ondersteuning aan mensen met een arbeidsbeperking.

Jouw functie
Als Poortwachter beoordeel je de eerste fase van de aanvraag van een inkomensvoorziening. Doel is om instroom in de uitkering zoveel als mogelijk te voorkomen; door toepassing van Voorliggende Voorzieningen, handhaving (fraude-alert) of door de klant uitstekend te voorzien van informatie & Advies ten aanzien arbeidsmarkttoeleiding. Het uitgangspunt is dat voor iedere klant dienstverlening op maat wordt geleverd met waar mogelijk, de kortste lijn naar uitstroom. Je voert intakegesprekken met uitkeringsgerechtigden in het kader van rechtmatigheid & doelmatigheid en stelt daarbij een gepaste diagnose/klantprofiel ten aanzien van afstand tot de arbeidsmarkt Op basis van deze bevindingen zet je de juiste dienstverlening en/of verwijzing in.

Wij vragen
Een ervaren poortwachter met kennis van ‘Voorliggende Voorzieningen’ en ervaring met fraude-alertheid. Je bent in staat je een oordeel te vormen door feiten af te wegen en beschikt over goede luistervaardigheden. Je bent in staat om te stimuleren, te ‘empoweren’ en te overtuigen en je hebt een zakelijke houding met affiniteit voor de doelgroep.
De gesprekken moeten goed voor bereid te zijn door raadpleging in Suwinet, GBA, GWS en lopende dossiers en dezelfde dat gerapporteerd te worden in GWS.

Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur ervaring opgedaan bij (middel)grote gemeenten op het terrein van inkomensvoorziening en/of fraudepreventie waardoor je tevens bekend bent met het werken in een bestuurlijke-politieke omgeving: je kunt verbinden en bent politiek sensitief.
Aanvullend beschik je over de volgende competenties: resultaatgericht, klantgericht, samenwerken, probleemoplossend vermogen, communiceren, nauwkeurigheid en flexibiliteit.

Functie eisen

  • Minimaal 2 jaar recente (niet ouder dan een jaar) werkervaring als Poortwachter, motivering en empowerment-gesprekken

  • Kennis van- en zelfstandig kunnen werken met GWS.

  • Recente kennis van wet- en regelgeving Participatiewet en voorliggende voorzieningen.(Dit komt duidelijk naar voren in het cv)

  • Het cv dient voorzien te zijn van 2 referenties voorzien van naam referent, organisatie, telefoonnummer.

  • Kandidaat minimaliseert of compenseert CO2 uitstoot (toelichten 1ste pagina CV).

CV eisen

  • Onder een CV verstaan wij een overzicht van de werkervaring van de kandidaat. Dit in het Nederlands opgesteld en in Word -formaat van maximaal 5 pagina's A4.

  • In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum van de werkzaamheden en aantal gewerkte uren per week te zijn vermeld.

Indien deze informatie ontbreekt, behouden wij zich het recht de aanbieding ter zijde te leggen.

Referentie

Een overzichtelijke omschrijving van gevraagde werkzaamheden in een eerdere tewerkstelling. Hierin moet tot uitdrukking komen wie de opdrachtgever was, de begin- en einddatum van de tewerkstelling, het aantal uren per week. Elke referentie moet de mogelijkheid bieden contact op te nemen met de voormalige opdrachtgever. U dient de contactgegevens in het cv op te geven.

De selectiegesprekken vinden plaats op vrijdag 23 september en maandag 26 september.
Hier graag rekening mee houden.

Met vriendelijke groet,
Detabem u krijgt van ons altijd een reactie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten