Adviseur omgeving

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
14-09-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Terneuzen
Reacties
0
Bekeken
733
Status
Gesloten
Referentie
IGB80585059

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2516 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een adviseur omgeving die per direct beschikbaar is en minimaal 2 jaar kennis van en ervaring heeft met functieverplaatsing bij een infrastructuurproject.

Wie?

Onze opdrachtgever is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Nederland en Vlaanderen hebben in 2005 een verdrag gesloten over samenwerking op het gebied van beleid en beheer van het Schelde-estuarium. Naar aanleiding van dit verdrag, dat op 1 oktober 2008 inwerking is getreden, is de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie (VNSC) opgericht. De projectgroep Nieuwe Sluis Terneuzen is 1 van de werkgroepen binnen de VNSC.
In de periode 2005-2008 werd in het kader van de Nederlandse MIRT-procedures een verkenningsfase uitgevoerd voor de verbetering van de maritieme toegankelijkheid van de Kanaalzone Gent-Terneuzen. Hierbij werden oplossingen verkend en bestudeerd voor de toekomstige problemen met het huidige sluizencomplex in Terneuzen, en de bestaande Westsluis in het bijzonder.
Na de verkenning heeft er in de periode 2008-2011 nog nader onderzoek plaatsgevonden (No-Regret fase). Op basis van de resultaten van de verschillende studies uit deze verkenningsfase, werden onderhandelingen gevoerd tussen Nederland en Vlaanderen.

De planuitwerkingsfase werd vanaf medio 2012 tot heden uitgevoerd. Doel van de planuitwerking is het opleveren van een aanbestedings gereed dossier en het hebben van een Tracébesluit. Het Tracébesluit is in maart 2016 genomen en de marktbandering is in kwartaal 2 2016 ingezet.
In 2015 is bovendien als beheersmaatregel op de tijdkritische planning van het project de overbruggingsfase gestart die enkele conditioneringswerkzaamheden in de planning naar voren haalt. Nu hiermee de realisatiefase aanstaande is, hebben de Nederlandse en de Vlaamse opdrachtgevers hun gezamenlijke intenties voor deze fase en de daaropvolgende beheer en onderhoudsfase bevestigd in een Verdrag, dat in 2015 is ondertekend en sinds 1 maart in werking getreden.
In de realisatiefase, die binnenkort van start zal gaan, wordt de Nieuwe Sluis gebouwd op basis van het Design & Construct (D&C) contract. Na de aanbesteding en gunning, voorzien in 2017, staat het projectteam, dat conform de IPM systematiek zal worden ingericht, voor de uitdaging de succesvolle realisatie van dit bijzondere project tot stand te brengen.

De uitwerking van het project volgt de Werkwijzer Aanleg 2.0 (Rijkswaterstaat) met als doel het invulling geven van uniform werken in en aan projecten, zowel op het niveau van algemene werkwijze, projectstructuur en projectorganisatie.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 

 • U wordt binnen het omgevingsteam belast met en betrokken bij contacten en onderhandelingen met de externe partijen omtrent verplaatsing van functies.

 • Uw taak bestaat uit het zorgvuldige vormgeven van contacten met betrokken perceeleigenaren en het op zoek gaan naar alternatieve locaties voor de perceeleigenaren onder leiding van de grondaankoper.

 • U bent verantwoordelijk voor het afstemmen met Rijkswaterstaat, aanwezig bij gesprekken met de huidige eigenaren en aanbieder van alternatieve locaties voor functieverplaatsing.

Eisen

 • U hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van Bedrijfskunde.

 • U bent in het bezit van een VCA-certificaat 'Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCU' (VOL-VCA).

 • U hebt minimaal 2 jaar kennis van en ervaring met functieverplaatsing bij een vergelijkbaar infrastructuurproject qua omvang en complexiteit.

 • U hebt minimaal 3 jaar ervaring met risico gestuurd denken en toetsten.

 • U hebt kennis van voor deze functie relevante wet- en regelgeving, (beleids)kaders en de Rijkswaterstaatstandaarden.

 • U bent per direct beschikbaar.

Wensen

 • U hebt ervaring met het werken in een grensoverschrijdende context.

 • U hebt ervaring bij zorgvuldige vormgeving van contacten met betrokken perceeleigenaren en bij het vinden naar alternatieve locaties voor de perceeleigenaren onder leiding van de grond aankoper.

 • U hebt ervaring binnen het omgevingsteam en betrokkenheid bij contacten en onderhandelingen met de externe partijen omtrent verplaatsing van functies.

 • U hebt ervaring bij inventariseren van vastgoed, grondverwerving en functieverplaatsing om de uitvoering van de nieuw te bouwen sluis tijdig te kunnen starten.

 • U bent in staat om te kijken welke gronden nodig zijn voor de uitvoering van het project en in hoeverre verwerving en verplaatsing nodig is voor Rijkswaterstaat als netwerkbeheerder.

Waar?

Terneuzen / Bergen op Zoom

Wanneer?

De functie is per direct fulltime beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind september 2018, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

 

Hoe?

Reageer vóór vrijdag 23 september aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten