Adviseur integrale veiligheid

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
14-09-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Bergen op Zoom
Reacties
0
Bekeken
795
Status
Gesloten
Referentie
IGB80586827

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2568 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een adviseur techniek integrale veiligheid die per direct beschikbaar is en ervaring heeft binnen een bestuurlijke alliantie / samenwerking.

Wie?

Onze opdrachtgever is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Nederland en Vlaanderen hebben in 2005 een verdrag gesloten over samenwerking op het gebied van beleid en beheer van het Schelde-estuarium. Naar aanleiding van dit verdrag, dat op 1 oktober 2008 inwerking is getreden, is de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie (VNSC) opgericht. De projectgroep Nieuwe Sluis Terneuzen is 1 van de werkgroepen binnen de VNSC.
In de periode 2005-2008 werd in het kader van de Nederlandse MIRT-procedures een verkenningsfase uitgevoerd voor de verbetering van de maritieme toegankelijkheid van de Kanaalzone Gent-Terneuzen. Hierbij werden oplossingen verkend en bestudeerd voor de toekomstige problemen met het huidige sluizencomplex in Terneuzen, en de bestaande Westsluis in het bijzonder.
Na de verkenning heeft er in de periode 2008-2011 nog nader onderzoek plaatsgevonden (No-Regret fase). Op basis van de resultaten van de verschillende studies uit deze verkenningsfase, werden onderhandelingen gevoerd tussen Nederland en Vlaanderen.

De planuitwerkingsfase werd vanaf medio 2012 tot heden uitgevoerd. Doel van de planuitwerking is het opleveren van een aanbestedings gereed dossier en het hebben van een Tracébesluit. Het Tracébesluit is in maart 2016 genomen en de marktbenadering is in kwartaal 2 2016 ingezet.
In 2015 is bovendien als beheersmaatregel op de tijdkritische planning van het project de overbruggingsfase gestart die enkele conditioneringswerkzaamheden in de planning naar voren haalt. Nu hiermee de realisatiefase aanstaande is, hebben de Nederlandse en de Vlaamse opdrachtgevers hun gezamenlijke intenties voor deze fase en de daaropvolgende beheer en onderhoudsfase bevestigd in een Verdrag, dat in 2015 is ondertekend en sinds 1 maart in werking getreden.
In de realisatiefase, die binnenkort van start zal gaan, wordt de Nieuwe Sluis gebouwd op basis van het Design & Construct (D&C) contract. Na de aanbesteding en gunning, voorzien in 2017, staat het projectteam, dat conform de IPM systematiek zal worden ingericht, voor de uitdaging de succesvolle realisatie van dit bijzondere project tot stand te brengen.

De uitwerking van het project volgt de Werkwijzer Aanleg 2.0 (Rijkswaterstaat) met als doel het invulling geven van uniform werken in en aan projecten, zowel op het niveau van algemene werkwijze, projectstructuur en projectorganisatie.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent de inhoudelijke vraagbaak voor collega’s en adviseert anderen in het veiligheidsdenken.

 • U voert verbeterpunten aan voor de beheersing van veiligheid binnen de projecten en gaat met opdrachtnemers hierover in gesprek.

 • U draagt bij aan een uniforme wijze van monitoring van de afzonderlijke projecten en vertaling hiervan naar managementinformatie.

 • U maakt optimaal gebruik van uw interne en externe netwerk en weet waar u welke kennis kunt halen.

 • U werkt nauw samen met de kaderadviseurs Integrale Veiligheid en met de Adviseur Integrale Veiligheid. Het veiligheidsbeleid harmoniseert u met andere werkgebieden binnen Rijkswaterstaat.

 • U bent het aanspreekpunt voor uw vakgebied en bent gesprekspartner voor de opdrachtnemer binnen uw vakgebied.

 • U zoekt afstemming met de leden van het projectteam over specificaties met betrekking tot ontwerp, effecten of techniek en toetst gespecificeerd en inhoudelijk de uitbestede werkzaamheden van opdrachtnemers.

 • U hebt oog voor innovatie en draagt bij aan de verbetering van kaders, de werkwijze en standaarden van het technisch werkproces binnen het project.

 • U draagt bij aan de verdere professionalisering van uw vakgebied: u bent alert op nieuwe ontwikkelingen, draagt bij aan ontwikkeling van beleid en deelt actief kennis met collega’s binnen het projectteam.

Eisen

 • U beschikt over hbo werk- en denkniveau.

 • U hebt minimaal 5 jaar ervaring in het begeleiden van complexe projecten met betrekking tot integrale veiligheid.

 • U hebt minimaal 5 jaar ervaring als adviseur integrale veiligheid.

 • U hebt aantoonbare kennis van deze functie relevante wet- en regelgeving, (beleids)kaders en de Rijkswaterstaatstandaarden.

 • U hebt minimaal 5 jaar ervaring met risico gestuurd denken en toetsen.

 • U bent bekend met werken binnen een bestuurlijke alliantie / samenwerking

 • U bent in het bezit van een VCA-certificaat 'Basisveiligheid VCA' (B-VCA).

 • U bent per direct beschikbaar.

Wensen

 • U hebt aantoonbare ervaring als adviseur integrale veiligheid met dit project, qua omvang en complexiteit, vergelijkbaar infrastructuurproject.

 • U hebt aantoonbare kennis van de huidige situatie op en rond het Sluizencomplex in Terneuzen.

 • U hebt aantoonbare ervaring met het werken in een grensoverschrijdende context.

Waar?

Bergen op Zoom / Terneuzen

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 21 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind september 2018, met optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór vrijdag 23 september aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten