Beleidsadviseur Innovatie & Duurzaamheid openbare ruimte

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
14-09-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
810
Status
Gesloten
Referentie
IGB80590639

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2562 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een beleidsadviseur die per direct beschikbaar is en met aantoonbare ervaring met innovatie en duurzaamheid in de ruimtelijke sector.

Wie?

Onze opdrachtgever is een gemeente in Noord-Holland. 

U bent werkzaam voor het Materiaalbureau. Het Materiaalbureau verzorgt de levering van materialen in de openbare ruimte, van inkoop tot en met hergebruik. Daarnaast verzorgt zij de coördinatie van de gladheidbestrijding en tijdelijke verkeersmaatregelen. Dat doet zij met ongeveer 50 fte. Het Materiaalbureau wil graag haar producten duurzaam inkopen en de kennis van de markt inzetten waar mogelijk.
Inzet is gewenst op de volgende projecten: Betonketenoverleg en Straat van de toekomst.

Het betonketenoverleg met aannemers, leveranciers en recyclebedrijven voert op dit moment een aantal vernieuwende projecten uit. Op basis van de leerpunten die ze hieruit halen kan de stad haar beleid en haar inkoopvoorwaarden verbeteren.
Het betonketenoverleg heeft alleen betrekking op de GWW-sector. Actuele vraag is hoe de leerpunten ook in andere sectoren kunnen worden geïmplementeerd.
De straat van de toekomst is een project dat recent is gestart. In opdracht van stadsdeel Oost, maar met een stadsbrede betrokkenheid, wordt een straat en een plein met duurzame, innovatieve materialen ingericht. Dit leidt ook tot een andere manier van de markt betrekken bij dit project. Voor het project is een projectteam aan het werk met een projectleider en werkvoorbereider. Het project moet worden aangevuld met iemand die de communicatie rondom het project kan verzorgen en voor de beleidsmatige en bestuurlijke inbedding kan zorgdragen.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U draagt zorg voor continuïteit van de duurzaamheidsprojecten.- 1) Betonketenoverleg; bewaken voortgang, opstellen (eind)rapport en de leerpunten verder brengen in de organisatie en richting bestuurlijke besluitvorming.

  1. Straat van de toekomst; in het projectteam, waarbij gestreefd wordt naar het inrichten van een straat met uitsluitend duurzame materialen, zorg dragen voor vastlegging, communicatie en afstemming met bestuur.

 • U neemt deel aan gemeentelijk duurzaamheidsoverleg.

 • U zet innovatieve projecten op samen met het innovatieteam.

 • U schrijft notities.

 • U woont vergaderingen bij.

 • U stemt af met collega's in de keten (Ruimte en Duurzaamheid, Ingenieursbureau, Verkeer en Openbare Ruimte, Stadsdeel Oost, stadsdeel Nieuw-West) en bestuur.

Eisen

 • U beschikt over aantoonbaar wo werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een behaald wo-diploma.

 • U hebt aantoonbare ervaring met innovatie en duurzaamheid, liefst in de ruimtelijke sector.

 • U hebt aantoonbare ervaring in een bestuurlijke/complexe omgeving.

 • U bent per direct beschikbaar.

Wensen

 • U hebt vermogen om binnen een complexe bestuurlijke context innovaties te realiseren en hiervoor draagvlak te creëren.

 • U hebt aantoonbare ervaring met duurzaamheid en beleidsadvies, (liefst in het ruimtelijke domein.

Waar?

Amsterdam

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 24-28 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind januari 2017. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter vervanging in verband met zwangerschapsverlof.

Hoe?

Reageer vóór maandag 19 september aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten