Cognos Applicatie Beheerder

Intermediair
Source Automation BV
Geplaatst op
20-09-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
's-Hertogenbosch
Reacties
0
Bekeken
307
Status
Gesloten
Referentie
55558

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Helion IT 159 opdrachten

Omschrijving

Opdrachtomschrijving

Per medio oktober zijn wij op zoek naar een Cognos applicatiebeheerder.

We zien het aantal vraagstukken op het vlak van Business Intelligence gestaag toenemen. Met behulp van de applicatie Cognos maken we het ontsluiten van meerdere databronnen en het combineren van de data mogelijk. Het ingerichte Cognos applicatiebeheer is centraal belegd, maar door de toenemende vraag vanuit de lijnafdelingen niet meer toereikend.

De Cognos applicatiebeheerder die we zoeken versterkt het bestaande centraal gepositioneerde beheerteam, werkt in teamverband met andere specialisten, waardoor het Cognos gebruik op een uniforme, verantwoorde en gecontroleerde wijze kan worden opgeschaald.

Kandidaatomschrijving

De Cognos applicatiebeheerder houdt zich bezig met het waarborgen van de applicatie Cognos in zowel de acceptatie- als productieomgeving door werkzaamheden te verrichten die onder de volgende beheergebieden vallen:

 • configuratiebeheer;

 • incidentbeheer;

- capaciteitsbeheer;

 • continuiteitsbeheer;

 • wijzigingsbeheer;

 • gebruiksbeheer;

 • contractbeheer.

Naast bovengenoemde beheergebieden ligt verder de focus op het definieren en uitrollen van een eenduidige user interface (presentatievorm) en de technische doorontwikkeling.

De applicatiebeheerder speelt namelijk een coordinerende rol in het gecontroleerd opschalen van de benodigde Cognos omgevingen en het aantal te ontsluiten databronnen.

Verder is de Cognos applicatiebeheerder op de hoogte van geldende BI standaarden, adviseert op basis hiervan, organiseert hier overleg over met andere specialisten en vertaalt dit naar (bijgewerkte) procedures en werkinstructies.

Communicatieve, vakinhoudelijke en organisatorische competenties zijn van groot belang voor het behalen van het resultaat.

Met de top-3, 5 of 8 kandidaten wordt een gesprek aangegaan waarin we onder andere zullen toetsen of de kandidaat voldoet aan het kandidaatsprofiel en aan de gestelde minimumeisen. Daarnaast zal worden beoordeeld welke kandidaat het beste aansluit bij datgeen de opdrachtgever zoekt in een kandidaat (competenties, aansluiting bij de organisatie, het team, etc.). Het gesprek is onderdeel van de beoordeling.

De kandidaat aan wie de opdracht voorlopig wordt gegund , dient voor definitieve gunning een actuele Uniform Europees Aanbestedingsdocument (voorheen Eigen Verklaring) te overleggen. Wordt deze niet, of niet tijdig overlegd, dan gaan wij over tot gunning aan de tweede kandidaat in rang.

Toelichting op rooster

De opdracht is voor 16 uur, mogelijk uit te breiden naar 24 uur per week.

Eisen

Opleiding

 • De kandidaat heeft minimaal HBO werk- en denkniveau met een sterk ICT component.

Werkervaring

 • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring als Cognos applicatiebeheerder (minimaal versie 8).

 • De kandidaat heeft ervaring binnen een overheidsomgeving.

 • De kandidaat beschikt over kennis van Oracle of SQL databases.

 • De kandidaat beschikt over ervaring met ETL tools.

 • De kandidaat beschikt over kennis van het Cognos licentiemodel.

Competenties

De kandidaat heeft de volgende competenties: - Zeer goede communicatieve en organisatorische skills. - Werkt grondig, doortastend en nauwgezet. - Leergierig, hierdoor vakinhoudelijk altijd op de hoogte. - Is pragmatisch, kan beheersbare, uitvoerbare oplossingen vinden voor complexe problemen. - Betrokken, laat niet los, gaat voor resultaat. - Pro-actieve en assertieve houding. Bovenstaande competenties zijn minimum eisen en worden getoetst bij de kandidaten die worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.

UEA (voorheen Eigen verklaring)

De kandidaat aan wie de opdracht voorlopig wordt gegund, dient voor definitieve gunning een actuele Uniform Europees Aanbestedingsdocument (voorheen Eigen Verklaring) te overleggen. Wordt deze niet, of niet tijdig overlegd, dan gaan wij over tot gunning aan de tweede kandidaat in rang.

Werkervaring

- De kandidaat heeft bij tenminste 3 organisaties voor een periode van telkens minimaal zes maanden gewerkt als Cognos applicatiebeheerder. Dit blijkt uit zijn/haar CV.

 • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring op het gebied van Cognos applicatiebeheer (minimaal versie 8). Dit blijkt uit zijn/haar CV.

Opleiding

 • De kandidaat beschikt over certificering op minimaal 1 beheerstandaard, zoals ASL, BiSL of ITIL.

Startdatum: 12-10-2016

Einddatum: 27-1-2017 met optie op verlenging

Inzet: 16 uur per week

Tarief: +/- EUR 65.-

Deadline: Woensdag 21 september om 17.00 uur

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten