Intermediair
KPN Consulting
Geplaatst op
20-09-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
4
Bekeken
843
Status
Gesloten
Referentie
64343 MK

Omschrijving

Voor Rijkswaterstaat zijn we op zoek naar een testmanager

Doel van de functie

De hiervoor benodigde digitale voorzieningen worden binnen het Programma Implementatie Omgevingswet (IOW) vormgegeven in een helder samenhangend stelsel
Binnen het Programma Implementatie Omgevingswet worden de hiervoor benodigde digitale voorzieningen vormgegeven in een helder samenhangend stelsel, het Digitale Stelsel Omgevingswet, bestaand uit IV-voorzieningen zoals applicaties, gebruikerstoepassingen, gegevensbronnen, interfaces, services, dienstverlening, processen en standaarden. De realisatie van deze IV-voorzieningen vindt plaats onder architectuur. Basis voor de opdracht van het DSO is een Visie, doelarchitectuur en programma van eisen van de opdrachtgever. Afgesproken is dat de gebruiker hierbij centraal staat en actief wordt betrokken bij de uitwerking. We zijn op zoek naar een ervaren Test Manager (TM) die op programmaniveau acteert vanuit het integratieteam en een integrale teststrategie voor het programma en onderliggende projecten inricht en bestuurt.
De TM heeft kennis en ervaring met het realiseren van complexe digitale voorzieningen (stelsels) waarin verschillende actoren in een keten samenwerken. Ook heeft de TM ervaring met het tot stand brengen van een ketensamenwerking in een sterk politiek- en bestuurlijk veld. De TM is gewend te adviseren op programmaniveau over de werkwijze hoe te komen tot een integrale teststrategie en –aanpak voor klantgerichte geïntegreerde procesketens, inclusief keten- en gebruikerstevredenheids maatregelen. Het digitaal stelsel richt zich primair op het digitaal beschikbaar maken van gegevens uit de beleids- en uitvoeringsketen. De TM heeft bij voorkeur ervaring met voorzieningen voor het vinden van relevante informatie, aanvragen van vergunningen en het delen van informatie via webapplicaties (loket / portaal). De TM is o.a. bekend met ‘technische functies’ (zoals webportaal, beslisbomen, formulieren en gegevensontsluiting) en ‘e-Overheid functies’ (zoals DigiD, basisregistraties, wetten en vergunningen) en weet hoe hun geïntegreerde werking te verduidelijken aan betrokkenen. De TM zorgt ervoor dat de betrokken serviceorganisaties de gebruiker centraal blijven stellen en dat er een goede balans wordt gevonden in het voorzien in de behoeften van initiatiefnemers, belanghebbenden en bevoegd gezag. De TM heeft ervaring in het tot stand brengen van de benodigde samenwerking tussen de ketenpartners en het inrichten van testmaatregelen voor de gerelateerde ketenprocessen. Omdat het DSO in componenten gebouwd wordt, waarbij de ketenpartners verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen of aanleveren van een of meer componenten, betekent dit dat de TM samen met de Keten Integratie Manager vroegtijdig afspraken met ketenpartners maakt over de koppelvlakken tussen deze componenten, zodat deze gedefinieerd, stabiel en testbaar zijn. De TM maakt tevens afspraken met deze partners over het vroegtijdig opleveren van ‘mock’ software waarmee deze onderlingen koppelingen in vroeg stadium gebruikt en getest kunnen worden. Afspraken over de aanpak en een overall planning ten aanzien van de deployment van componenten en koppelvlakken de diverse ontwikkel-, test- en acceptatieomgevingen maakt deel uit van deze functie. Van de TM wordt verwacht dat hij eigenaarschap toont en een natuurlijke neiging heeft om permanent te verbeteren. Hij moet de gehanteerde standaarden kunnen uitdragen en consequenties op de dienstverlening kunnen inschatten.

Kennis en ervaring

‐ Minimaal 10 jaar ervaring, waarvan 3 jaar als TM binnen complexe (IV) projecten en/of programma’s;
‐ Gedegen kennis van Testmanagement en testmanagementmethodieken zoals TMap, ISTQB/ISEB;
‐ Recente ervaring (uit de afgelopen 3 jaar) met het inrichten en aansturen van Testmanagement binnen een groot project of programma;;
‐ Ervaring met ICT-projecten gericht op webapplicaties, regelbeheer en/of ketensamenwerking;
‐ Ervaring met het ontwikkelen van complext ICT systemen in componenten
‐ Ervaring met de toepassing van e-overheids voorzieningen.
‐ Ervaring met E2E- en systeemintegratie testen

Inzet

Betreft 36 uur per week

Sluitingsdatum

22-09-2016

Sluitingstijd

17.00

Indicatie intakegesprek

Zsm

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te zijn

•CV in Word-formaat
•Motivatie afgestemd op de functie eisen.
•Beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen).
•Uurtarief (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
•Aanbiedingen op basis van exclusiviteit,
•Na ontvangst van de aanbieding ontvangt u zo snel mogelijk een reactie, via de mail of telefoon.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  21-09-2016 00:00
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  21-09-2016 17:13
  Plaats
  Veghel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  22-09-2016 14:09
  Plaats
  Krimpen aan den IJssel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  24-09-2016 08:30
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten