Ops Engineer ING Bank

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
21-09-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
530
Status
Gepauzeerd

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 242 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Werken als freelance IT Operations Engineer ING Bank betekent

 • Testen en beheren van hoogwaardige applicaties bij een bank die voorop loopt in IT innovaties

 • Werken volgens de nieuwste methoden binnen complexe IT projecten

Als IT Operations Engineer ('Ops Engineer') bij ING Bank vervul je in een professioneel team van Development- en Operations Engineers (DevOps team) een belangrijke IT-inhoudelijke rol bij het bouwen van tests en het beheren van één of meerdere technologisch hoogwaardige applicaties. Gedurende een periode van tenminste 18 maanden werk je samen met de collega’s in je team intensief aan het testen en beheren van deze software applicaties. Jij transporteert de applicatie naar een productie omgeving en monitort dat de applicatie beschikbaar is en correct functioneert.

Je werk als IT Operations Engineer is zeer afwisselend, maar tot jouw belangrijkste taken/ aandachtsgebieden behoren onder meer:

 • Het bouwen van tests en testen van applicaties;

 • Het deployen van applicaties;

 • Het beheren van applicaties, waaronder het oplossen van problemen en het monitoren van het functioneren van applicaties.

De DevOps teams binnen ING Bank hanteren de Scrum methodiek en Continuous Delivery Engineering Practices.
Daarmee loopt ING Bank niet alleen voorop in concrete innovaties op IT gebied, maar ook in de werkwijze die wordt gevolgd voor het ontwerpen, bouwen en testen van applicaties alsmede het proces van in beheer nemen, het beheren en uiteindelijk decommisionen van applicaties. Op deze manier werkt ING Bank doorlopend aan optimalisatie van de dienstverlening aan zijn klanten en aan het verder verstevigen van zijn leidende positie in de markt. Jij hebt in je functie dan ook directe invloed op de tevredenheid onder klanten van ING Bank en vanzelfsprekend wordt er van jou verwacht dat je in al je werkzaamheden het klantbelang voorop stelt.
In je functie rapporteer je aan de IT Teammanager Operations.

Jouw werkomgeving

Als IT Operations Engineer bij ING Bank werk je samen met je enthousiaste en professionele collega’s in een (virtueel) DevOps team vanuit het hoofdkantoor van ING Bank in Amsterdam. Jouw team verricht werkzaamheden voor met name Internet en Mobiel van ING Bank en maakt onderdeel uit van de Chief Information Office (CIO) in Nederland. De CIO is primair gericht op het faciliteren van de IT-activiteiten van ING Bank Nederland. Werken bij de CIO betekent werken binnen een professionele, dynamische afdeling in een continu veranderende en complexe omgeving. Er is veel ruimte voor innovatie, de kwaliteit staat voorop en de klant staat centraal in alle activiteiten

Wat we zoeken

Je bent een vakkundige en analytische IT Operations Engineer. Je bent inhoudelijk sterk en je bent erop gericht om in je werk de beste en concrete resultaten te behalen. Je begrijpt als geen ander wat de wensen en behoeftes van jouw (interne) klanten zijn op het gebied van IT en je bent bovendien een echte teamspeler. Ook ben je in staat om collega’s te coachen en constructieve feedback te geven.

 • Je spreekt en schrijft vloeiend Java 7;

 • je hebt kennis van en ervaring met Linux;

 • minimaal HBO werk- en denkniveau;

 • minimaal 4 jaar relevante werkervaring in een complexe IT omgeving;

 • kennis van en ervaring met Scrum;

 • ook beheers je zowel de Nederlandse als Engelse taal uitstekend in woord en geschrift;

 • Oracle of Sun certificering voor Java 7 of 8 maakt je extra aantrekkelijk;

 • Ervaring met Continuous Delivery is een pre.

Interesse? Reageer direct via deze site!

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten